NAJAVA DANA, (utorak, 18. decembar): Orlean oči u oči s raspucanim PSŽ-om... Napadamo Bundesligu, i košarkaške parove Evrolige i Evrokupa

Vreme čitanja: 5min | uto. 18.12.18. | 08:06

Pogledajte koji nas to zanimljivi parovi čekaju danas

1064: BOLONJA - MILAN, 20.30
(Fudbal, Italija 1)

Bolonja se nalazi u zoni ispadanja i dobila je samo jedan od poslednjih devet mečeva u Seriji A. Pored toga, bez trijumfa je na tri od četiri prethodna duela na svom terenu. Milan je u prošlom kolu odigrao meč bez golova sa Torinom, međutim trenutno je na četvrtom mestu i reklo bi se da polako pronalazi pravu igru. Sa Bolonjom nije imao većih problema u prošlosti. Prethodna dva susreta na ovom terenu dobio je identičnim rezultatom 2:1.

Izabrane vesti

2031: LESTER – MANČESTER SITI, 20.45
(Fudbal, Engleska, Liga kup)

Gvardiolina ekipa neće olako shvatiti ovaj meč. Najbolji tim Engleske od poslednjih 26 mečeva izgubio je samo dva. Nakon pobede nad Hofenhajmom u Ligi šampiona, u prethodnom kolu Premijer lige savladali su Everton sa 3:1. Lester je s druge strane od deset prethodnih duela dobio samo dva, kao i jedan od šest prethodnih na King Pauer stadionu. Prethodna četiri međusobna pripala su Građanima, a po svemu sudeći i ovaj će.

3003: VOLFSBURG - ŠTUTGART, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Četiri boda deli Volfsburg od mesta koje vodi u kvalifikacije za Evropu i svakako da im je to više nego dovoljan motiv pred ovaj duel. U prilog im ide i činjenica da su pred svojom publikom dobili devet od deset prethodnih mečeva. Štutgart dva boda deli od zone ispadanja. Izgubio je sedam od poslednjih devet mečeva, kao i pet od šest prethodnih na gostovanju. Četiri prethodna odmeravanja ovih timova pripala su domaćinu, a Volfzburg je dobio sedam od poslednjih devet.

3002: HERTA - AUGZBURG, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Ekipa iz Berlina trenutno je sedma na tabeli i moraće da se iskupi za neočekivani poraz od Štutgarta na gostovanju pre nekoliko dana (2:1). Na ovom stadionu to ne bi trebalo da joj bude problem jer protiv Augzburga na njemu ima stopostotan učinak. Gostujući tim dva boda deli od opasne zone i bez pobede je na šest prethodnih mečeva, dok je dobio samo dva od prethodnih 14. Herta od ovog protivnika nije poražena na sedam prethodnih duela, međutim dva poslednja završena su nerešenim rezultatom. U Berlinu nije primila gol na četiri od poslednjih pet odmeravanja.

3004: FORTUNA DISELDORF – DORTMUND, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

 

 Ne deluje, zapravo izvesno je da Fortuna nikako neće moći da zastane u grlu do ovoga momenta nepogrešivoj formaciji Borusije koja je neporažena na 15 mečeva Bundeslige. Uz to Gosti su zaslužili i prvo mesto u Grupi A Lige šampiona, pa su svi preduslovi za slamanje odbrane Diseldorfa obezbeđeni, budući da se domaći trenutno kotiraju kao ekipa iz fenjeraškog trilinga u koji ulaze još Nirnberg i Hanover. Dakle, sve karte su trenutno u nogama gostujućeg sastava koji je u 15. kolu igrajući u formaciji 4-2-3-1, savladao Bremen sa 2:1.

3001: MENHENGLADBAH – NIRNBERG, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Na ovom paru, jednostavno je zaključiti da Menhengadbah tipuje na laganu, možda i duplu pobedu nad fenjeraški nastrojenim Nirnbergom koga od poslednjeg Hanovera deli samo bod viška. Gosti takođe imaju i najlošiju odbranu lige, o čemu svedoči čak 35 primljenih golova sa 15 odigranih utakmica. Menhengladbah je jednak po broju bodova sa trećeplasiranim Bajernom, pa će na ovoj utakmici sigurno dati sve od sebe kako bi očuvao poziciju dva na tabeli Bundeslige, naročito ako znamo da je u proteklom kolu odigrao bez golova s Hofenhajmom.

5055: ORLEAN - PSŽ, 21.00
(Francuska, Liga kup)

Parižani, će sasvim sigurno zaigrati na demonstraciju sile uz Kavanija, Nejmara, Mbapea, i ostatak planetarno jakog sastava protiv drugoligaškog Orleana. Naravno, posle 1:4 na Marakani protiv naše Crvene zvezde, od PSŽ-a se i ne očekuje ništa manje ukoliko imamo u vidu objektivne slabosti Orlana koji je u drugoligaškoj konkurenciji vezao tri GG3+ poraza, i tako najavio mogući debakl u ovoj utakmici. Osmofinalni okršaj francuskog Liga kupa zato u najavi vuče sve objektivne uslove za goleadu gostujućeg sastava.

7752: EFES - BUDUĆNOST, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Podgoričani su dokazali da ih ne treba prerano precrtavati, budući da pobede nad CSKA, i Barselonom vuku za sobom zaključke koji neopozivo ukazuju na kvalitet sastava koji u datom momentu može da završi posao, i obezbedi pobedu. Efes će s tim morati da računa, ali valja imati na umu da su turski košarkaši veoma dobro čuvaju reket na svom parketu. Zbog toga domaćin ovog susreta ima znatno bolje predispozicije, a za čuđenje ne bi trebala da bude ni situacija u kojoj Budućnost žestokim otporom otežava situaciju Efesu koji je u protekla dva kola poražen od Reala i Olimpijakosa.

7753: FENERBAHČE - CSKA, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Derbi Evrolige, svakako da će više prijati timu Željka Obradovića, koji bez greške igra još od oktobra kada ih je Efes iznenadio jedinim porazom u dosadašnjem toku takmičenja. Armejci su u proteklih pet kola poraženi od Budućnosti i Baskonije, i to oba puta kao gostujući sastavi.

7754: BARSELONA - OLIMPIJAKOS, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Olimpijakos bi mogao da iskoristi pad Barsine forme koja je vezala poraze protiv Fenerbahčea, Budućnosti i Real Madrida. To bi mogao biti pokušaj osvete Špancima za dva vezana međusobna kiksa, budući da je Olimpijakos od proteklih pet evroligaških odmeravanja izgubio jedino meč sa Žalgirisom pri konačnih 83:75. Budući da je Barselona poražena i od Unikahe na domaćoj košarkaškoj sceni, baš kao i Baskonija i Real Madrid, ovde je realno očekivati svašta. Koplja će se sasvim sigurno lomiti.

7755: GRAN KANARIJA - BASKONIJA, 21.30
(Košarka, Evroliga)

Okršaj po učinku jednakih španskih sastava za 11. pozicuju evroligaške scene, Gran Kanarija dočekuje osokoljenja vezanim pobedama protiv Darušafake, Milana, i Budućnosti. Baskonija je u poslednja dva kola bila bolja od CSKA, i Makabija, što gostima uliva nadu za mogući podvig protiv Gran Kanarije koju su poslednji put na ACB frontu tukli u novemru sa 91:76. Gran Kanarija na utakmicama ovog para nije slavila od oktobra prošle godine, a statistički interesantno zvuči podatak po kom skoro po pravilu na njihovim utakmicama slavi domaći sastav. Baskonija je to ove kalendarske godine bila dva puta.

7763: ZENIT - LION, 18.00
(Košarka, Evrokup)

U Partizanovoj Grupi C,  Lion ide na noge trećeplasiranom Zenitu koji je vezao dva poraza, i to protiv Trenta u produžecima, a zatim i Valensije sa 97:89. Inače, Lion je tri puta vezamo pobeđivao Zenit, pa će po svemu sudeći to pokušati da izvede i četvrti put, budući da su Francuzi svesni činjenice da domaćinu trenutno ne cvetaju ruže ni na parketu VTB lige.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara