NAJAVA DANA (utorak, 2. oktobar): Punom parom u drugo kolo Lige šampiona… Zvezda otvara vrata Evrokupa s Ulmom

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.10.18. | 08:15

Pre nego što prionete na tipovanja, pogledajte statističku analizu najinteresantnijih parova

6431: JUVENTUS - JANG BOJS, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Juventus je u prvom susretu grupne faze savladao Valensiju sa 2:0, ali taj meč ostao je u senci Ronaldovog crvenog kartona i zato će Italijani na ovom meču biti lišeni usluga svoje najveće zvezde. Za vikend su savladali Napoli sa 3:1 i, kako stvari stoje na putu su da osvoje i osmu uzastopnu titulu u Seriji A. Jang Bojsi su na otvaranju poraženi od Mančester Junajteda u Bernu sa 3:0, a iako su u domaćem prvenstvu neprikosnoveni, u ovakvoj grupi teško da mogu čemu da se nadaju. Ovo će biti njihov premijerni susret, a treba reći da je Juventus poslednji put u grupnoj fazi na svom terenu poražen od Bajerna 2009.

Izabrane vesti

6435: AEK – BENFIKA, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Grci su pretrpeli ubedljiv poraz u Amsterdamu (3:0), međutim Ajaks ide na noge Bajernu i u ovoj grupi sve je na kraju moguće. Benfika je takođe poražena od Bajerna u Lisabonu sa 2:0, ali se nadaju da neće ponoviti prošlogodišnje očajno izdanje u ovom takmičenju kada su izgubili osam mečeva, primili 20 golova i postigli samo dva. Ove sezone su postizali golove u svakom meču osim u pomenutom sa Bajernom. AEK je primio deset golova u dosadašnjem delu takmičenja, ali ih je takođe postizao na svakom duelu osim onog sa Ajaksom. Ova dva rivala srela su se u Ligi Evrope 2009. i obe ekipe su tada slavile pred svojom publikom.

6437: ROMA – PLZENJ, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Česi su posle remija sa ekipom CSKA (2:2) iznad Rome na tabeli koja je iste večeri izgubila od madridskog Reala sa 3:0. Ipak, važnu pobedu Vučica je za vikend izvojevala u rimskom derbiju protiv Lacija (3:1). Posle nesigurnog starta Kolarov i ekipa vezali su dve uzastopne pobede. Plzenj je takođe slavio za vikend u domaćem prvenstvu. Savladao je Spartu iz Praga i sada deli prvo mesto sa Slavijom. Od prethodnih šest gostovanja u Ligi šampiona Česi su izgubili pet, a jedinu pobedu na strani ostvarili su 2011. kada su savladali BATE Borisov. Sa Romom su poslednji put igrali 2016. u Ligi Evrope. Italijani su slavili kod kuće sa 4:1 dok je u Plzenju bilo nerešeno (1:1).

 6438: CSKA - REAL M. 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

CSKA je uspeo da nadomesti zaostatak od dva gola u duelu sa Plzenjom, dok je Real odigrao verovatno najbolju utakmicu ove sezone kada je savladao Romu sa 3:0. U ovaj duel aktuelni Evropski šampion ulazi posle poraza od Sevilje (3:0) i remija bez golova sa Atletikom. Problematične su i njihove igre na strani. Dobili su samo jedno od prethodnih šest gostovanja u svim takmičenjima, dok je CSKA od 15 utakmica u Ligi šampiona koje je igrao kod kuće izgubio samo četiri. Dve ekipe poslednji put odmerile su snage u osmini finala ovog takmičenja 2012. U Moskvi je bilo 1:1, ali je Real bio ubedljiv na Santjago Bernabeu (4:1).

6430: HOFENHAJM - MAN.SITI, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Domaći tim je ako ništa u prvom kolu uspeo da remizira sa Šahtjorom, pri konačnih 2:2. Mančester Siti je poražen sa 2:1 od Liona, što ukazuje na kladilački povoljne ishode za sve one koji su otvaranje Lige šampiona u Grupi F, dočekali minimum s GG3+ tipovanjima na tiketu. Hofenhajm je nakon toga imao tri bundesligaška GG ishoda, i to pri remiju s Dortmundom, zatim prilikom pobede nad Hanoverom, i konačno u izgubljenoj partiji sa Lajpcigom. Mančester Siti ima tri pobede, dve u Premijer ligi, i jednu u Karabao kupu, i to bez primljenog gola, dakle sa zaokruženim NG igrama.

6436: LION – ŠAHTJOR, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Setimo se da je Mančester Siti u prvom kolu Grupe F kiksnuo sa 1:2 na utakmici sa Lionom, a da je Šahtjor namučio, a zatim i remizirao sa Hofenhajmom. GG igra je došla na obe odigrane utakmice, a ono što takođe vredi znati odnosi se na činjenicu da ni jedna ni druga ekipa nisu poražene nakon izlaska na evropsku scenu. Francuzi bi trebalo da budu favoriti, ali ne treba zanemariti ni ukrajinski tim kao poprilično opasnu igračku mašineriju.

6439: MAN.JUN – VALENSIJA, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Ostrvljani su u prvom kolu sa 0:3 savladali Jang Bojse, dok je Valensija primila dva gola od Juventusa i izgubila. Mančester Junajted nije imao sreće na protekle tri utakmice, jer ligaški X s Vulvernemptonom, zatim poraz na penale od Derbija u Karabao kupu, i izgubljena GG4+ bitka s Vest Hemom u Premijer ligi nisu zadovoljavajući za ovaj tim. Valensija ima dva remija, i pobedu nad Real Sosijedadom u periodu između dva kola Lige šampiona. Tradicija kaže da na osam utakmica ovoga para, počev još od daleke 1999, pa do 2014. godine, nikada nije slavila Valensija. Mančester je bio bolji četiri puta, a na isto toliko mečeva dolazio je X.

2118: ASTON VILA – PRESTON, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Od fenjeraša u gostima se po nepisanim fudbalskim i kladilačkim pravilima u principu malo toga očekuje, budući da ova ekipa ima četiri vezana poraza nakon remija s Boltonom. Za kladioničke prilike bitno je znati da na Preston bez greške dolazi 3+ igra, te da je minimalno GG4+ tipovanje na njih bilo overeno na četiri od poslednjih pet susreta. Aston Vila igra bolje, ali takođe šareno s dva poraza, isto toliko remija, i jednom pobedom pride na poslednjih pet utakmica. Poslednji februarski susret ovih timova okončan je sa 1:1.

2119: STOUK – BOLTON, 21.00
(Fudbal, Engleska 2)

Stouk nije video Bolton još od prošlogodišnjeg prijateljskog susreta, kada je teško bilo naslutiti da će se već ove sezone oba tima naći u među osrednjim drugoligaškim prilikama. Bolton je dva puta remizirao, i isto toliko puta izgubio na proteklih pet utakmica. Stouk ima isti skor, a može se pohvaliti i minimalnom pobedom nad Svonsijem. Kako sada stvari stoje, Boltonu neće biti lako, a da Stouk ume da trese mreže, govori 14 datih golova sa ukupno deset odigranih utakmica.

7194: CRVENA ZVEZDA – ULM
(Košarka, Evrokup)

Crveno-beli Evrokup sezonu otvaraju s ekipom Ulma, u grupi u kojoj se još nalaze Monako, Andora, Galatasaraj i Breša. Trener Crvene zvezde, Milan Tomić tim povodom je izjavio da je jako važno da njegovi puleni kvalitetno otvore sezonu, odnosno da se dokažu pred nemačkim timom koji je  tokom prethodnog vikenda poražen od Bajerna na svom terenu sa 78:83 sa po 15 poena Grina i Rajnharta za ekipu domaćina. Zvezda je u septembru vezala četiri pobede, pošto je bila bolja od Olimpije, Cedevite, i Budućnosti u Superkupu ABA lige, a zatim i Cibone u prvom kolu ABA lige.

7809: A. ZVEREV – R. BAUTISTA, 15.05
(ATP Peking, tvrda podloga)

Peti reket sveta, Aleksandar Zverev nije apsolutni, ali je svakako favorit u meču s Bautistom koji zauzima 26. ATP poziciju. Na njegov teret idu i poslednja dva viđanja sa Zverevom iz minule godine. Nemački teniser je izgubio samo jedan od proteklih pet susreta, u to na opšte iznenađenje, kada ga je na US openu savladao Kolšrajber s 3:1 u setovima. Bautista je poslednji susret izgubio od Dominika Tima sa 2:0.

FOTO: MN Press


tagovi

sportsko klađenjebet analizanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara