NAJAVA DANA (utorak, 24. jul): Gde je Zvezda, tu je i Evropa, u špicu ponude kvalifikacija za LŠ... Delfini igraju sa Mađarima, a tu je i Laslo Đere

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.07.18. | 08:17

Pre nego što se latite današnjih tipovanja, pogledajte šta o najinteresantnijim parovima dana ima da kaže naša statistička analiza

6427: CRVENA ZVEZDA – SUDUVA, 20.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Tim Vladana Milojevića nije blistao protiv Spartaksa, ali je odradio posao. Na to se nadovezala i pobeda nad Dinamom iz Vranja. Suduva na prethodnih pet susreta ima dve pobede i tri poraza. Ipak, u tom intervalu zabeležili su neočekivan i vredan trijumf nad Apoelom (3:1). Litvanska ekipa je prethodne sezone došla na pola koraka od Lige Evrope, što znači da crveno-bele očekuje sve, samo ne rutinski posao.

Izabrane vesti

6432: ASTANA – MIDTJILAND, 16.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Astana je četvorostruki uzastopni prvak Kazahstana. Trenutno su na polovini sezone i po svemu sudeći osvojiće šampionat i peti put. Midtjiland je prošle sezone po drugi put u svojoj istoriji postao prvak Danske, međutim ovogodišnje takmičenje otpočeli su uz poraz i remi. Astana je dva puta učestvovala u grupnoj fazi Lige Evrope, dok je Midtjilandu to polazilo za nogom šest puta od 2011. do prošle sezone. Astana još uvek nije poražena na svom terenu na utakmicama Lige šampiona, dok je Midtjiland postizao gol na osam mečeva u prošlogodišnjem izdanju Lige Evrope.

6428: KLUŽ – MALME, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Kluž se vraća u najjače takmičenje nakon petogodišnjeg odsustva, a ovo je drugi put da stižu do grupne faze preko kvalifikacija. Prvenstvo Rumunije je tek počelo, a pre nego što su ga otpočeli remijem savladali su Krajovu u Superkupu. Malme u drugu rundu ulazi pošto je prethodno savladao Dritu ukupnim rezultatom 5:0. Bili su deo grupne faze u dve prethodne sezone, a prošle su doživeli neočekivanu eliminaciju od Vardara. Kluž je bez poraza kod kuće ove godine, dok su Šveđani gubili 11 od 14 Evropskih gostovanja.

6429: PAOK – BAZEL, 19.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Grci su nekoliko puta ranije nastupali u ovim kvalifikacijama, međutim nisu upisali nijednu pobedu. S druge strane imaju iskustva kada je Liga Evrope u pitanju. Bazel je stizao do grupne faze prethodne dve sezone, a prošle sezone do osmine finala gde ih je eliminisao Mančester Siti. Švajcarci inače nikada nisu poraženi u ovoj fazi takmičenja, a favoriti su i ovog puta.

6430: DINAMO Z. - HAPOEL B.Š, 20.00
(Fudbal, Liga šampiona kvalifikacije)

Zagrepčani smatraju da izraelski tim ne sme preći preko Maksimira, bez rezultata koji bi Dinamu ostavio prednost pred revanš meč. Dinamo je spreman, a o kvalitetu tima najbolje svedoči činjenica da ova ekipa u pripremnom periodu nije izgubila utakmicu. Kladilački obrazac za ekipu Dinama glasi, NG na sedam od minulih 10 utakmica, dok kod Hapoel Ber Ševe imamo četiri uzastopne GG partije, uz šta treba znati da je na tri susreta prošla i 3+ igra.

6435: ŠKENDIJA – ŠERIF, 20.15
(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Makedonce je umalo stigao velški TNS, kada je u proteklom kvalifikacionom kolu, nakon 5:0 iz prve utakmice, na strani došlo 4:0, u korist imenovanog favorita. Šerif je izgubio prvu utakmicu od Torpedo Kutaisija sa 2:1, a zatim kod kuće slavio sa 3:0. Kladilački anali kažu, da je na Škendijinom tasu, na minulih 11 utakmica minimum prolazila 3+ igra na golove. Makedonci su dakle izdašni, ali ni Moldavci nisu naivni. Na njihove četiri poslednje utakmice, u jednoj od utakmica bilo je čak 10 golova, jednom se zalomilo 6+, dok je na dva susreta prošlo 3+ tipovanje.

6434: LEGIJA – TRNAVA, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Legija je svakako ozbilniji, odnosno za pobedu sposobniji tim od slovačke Trnave. Ipak, ne treba smesti s uma da ni jedni ni drugi ne pronalaze sasvim sigurne modele pobedničkih partija u poslednjem periodu. Legija ima dva poraza, dve pobede i jedan remi sa minulih pet utakmica, dok Trnava beleži tri kiksa, GG remi, i pobedu protiv Zrinjskog. Na poslednje četiri utakmice gostujućeg tima, bilo je 0-2 gola, dok je Legija iz minula tri susreta, izašla kao siguran saveznik svih onih koji su na tiket stavili 3+. 

8767: SRBIJA – MAĐARSKA, 17.00
(Vatepolo, četvrtfinale Evropskog prvenstva)

Delfini su se kao pobednici grupe, direktno plasirali u četvrtfinale, a sada žele da polete na četvrtu uzastopnu titulu. Mađari su u osmofinalnoj borbi savladali Holandiju sa 12:9, koja će u bazen uskočiti bez najboljeg igrača Deneša Varge, i centra Harajia. Naš vaterpolista, Andrija Prlainović, rekao je da su ove činjenice prednost za Srbiju, ali da će srpski tim bez obzira na to u utakmicu ući kao da je Mađarka kompletna, i da igra u najboljem sastavu. Poslednja utakmica Srbije i Mađarske, odigrana je na Olimpijskim igrama 2016. godine, i okončana je sa 13:13. Naši vaterpolisti bi sada trebali da su znatno bolji od rivala.

8772: HRVATSKA - CRNA GORA
(Vatepolo, četvrtfinale Evropskog prvenstva)

Hrvati su bez greške prebrodili Grupu C, a sada su na redu isti oni Crnogorci, koje su porazili sa 10:5, u aprilu porazilu u Evropa kupu. Crna Gora je podlednji put poražena na Mediteranskim igrama od srpskih Delfina sa 6:5, što dokazuje snagu reprezentacije koja je na EP, poslednju utakmicu protiv Rumuna rešila u svoju korist sa 15:5. Hrvati su u nizu od šest pobeda, pa treba očekivati tvrdu utakmicu, uz prisećanje na međusobni meč iz aprila, kaoji su Crnogorci na Evropa kupu izgubili sa 10:5. 

7939: L. ĐERE – D. ISTOMIN, 11.50
(Tenis, ATP Gšatad)

Laslo Đere bi na zemljanoj podlozi, upravo onakvoj kakva se nalazi u Gštadu trebalo da bude dominantna sila u odnosu na Denisa Istomina, 90. tenisera sveta. Uzbekistanac sa tri uzastopno izgubljena meča beleži pad forme, što je svakako plus koji ide na konto Srbina. Ne treba zaboraviti ni da je Lajović poslednji susret takođe izgubio, igrajući sa Čekinatom za 2:0 u setovima. Sa Istominom se dva puta susretao, i oba puta slavio. Ovaj podatak naročito je bitan, budući da je poslednja pobeda našeg asa datirana u april, kada je u Istambulu proknjižen rezultat od 2:0.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara