NAJAVA DANA (utorak, 26. jun): Četiri okršaja na Mundijalu… Fudbal sa evropskih terena, a javlja se i Lajović iz Antalije

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.06.18. | 08:17

Pre nego što se latite današnjih tipovanja, proverite šta o najinteresantnijim parovima dana ima da kaže MOZZARTOV statistički skener

37: DANSKA - FRANCUSKA, 16.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo)

Francuzi su obezbedili prolaz u osminu finala i neće zapinjati danas, dok Dancima i bod garantuje plasman u nokaut fazu. Galski petlovi imaju četiri uzastopne pobede nad Skandinavcima u međusobnim utakmicama, a čak tri puta bilo je po 2:0 za Francusku.

Izabrane vesti

38: AUSTRALIJA - PERU, 16.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo)

Australiju samo teorija još drži u igri za drugi krug i to pod uslovom da Francuska pobedi sa dva gola razlike Dansku, a oni Južnoamerikance. Peru je obe utakmice u grupi izgubio sa po 1:0, ali ima kvalitet da pobedi i izbegne “fenjer” na kraju zanimljive trke u grupi C.

39: NIGERIJA - ARGENTINA, 20.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo)

Gaučosi moraju na sve ili ništa. Nigerija im je učinila uslugu u prethodnoj rundi tako što je pobedila Island i omogućila im da se nadaju osmini finala, ali Mesi i drugari sada treba da slave kako bi prošli dalje. Nigeriji  igra i bod, ali mora da se nada i da će Hrvatska tući Island, pa nas čeka zanimljiv rasplet.

40: ISLAND - HRVATSKA, 20.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo)

Hrvatska je završila posao, prošla dalje, a njen selektor najavio kombinovani sastav. Informacija kao poručena za Islanđane koji bi mogli pobedom da sa četiri boda skoče na drugo mesto i pre Nigerije ili Argentine prođu dalje. Poslednji put Island je tukao Hrvatsku sa 1:0.

6401: FC SANTA KOL. - DRITA, 17.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Nova sezona Lige šampiona otvara se u Andori gde će prvi put u istoriji učešće uzeti i jedan klub s Kosova. Drita iz Gnjilana, koja je favorit, igra sa Santa Kolomom, ekipom koja je pretohodnih sezona uspevala da prođe prvu prepreku i nađe se u “ozbiljnijoj” fazi kvalifikacija. Ipak, sada se očekuje zanimljiv dvoboj.

6402: LA FJORITA - LINKOLN RI, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Premijeru u Ligi šampiona imaće i klubovi iz San Marina i sa Gibraltara koji se takođe susreću prvi put u istoriji u preliminarnoj fazi kvalifikacija. La Fjorita dočekuje favorizovani Linkoln koji je prethodnih sezona uspevao da eliminiše neke rivale, a pobedio je i čuveni Seltik iz Glazgova.

6501: SANT HULIA - GZIRA, 20.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Andora će danas biti i epicentar Lige Evrope jer još jedan tamošnji klub otvara novu sezonu. Santa Hulija u prvom meču preliminarne faze dočekuje Gziru sa Malte, ekipu koja je bila trećeplasirana i prošle sezone jedna od najboljih na tom ostrvu. Nisu se sastajali do sada, ali deluje da nema izrazitog favorita.

5881: RIGA - SPARTAKS, 18.00
(Fudbal, Letonija 1)

Spartaks, protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za LŠ, igra danas meč letonskog šampionata protiv Rige. Imaju isti  broj bodova na tabeli (22), ali je domaćin vezao tri pobede dok je tim iz Jurmale u prošlom kolu poražen kod kuće. Na poslednje tri međusobne utakmice ovih timova slavio je gost.

8221: D. LAJOVIĆ – N. BASILAŠVILI, 15.45
(ATP, Antalija, trava)

Naš teniser je po ATP rejtingu bolji od Gruzijca. Ovaj podatak, odnosno razliku između 57. reketa sveta, i 76. tenisera planete treba shvatiti uslovno, budući da Dušan Lajović, izuzetno dobro pamti 2016. godinu, kada ga je Basašvili nadigrao dva puta na turnirima u Austriji i Kini. Da li se situacija izmenila ostaje da vidimo, a kako sada stvari stoje, očekuje nas izuzetno tvrd meč. Dušan Lajović je od minulih pet, izgubio dva susreta, i to od Aleksandra Zvereva u sa 2:3, i Tima sa 2:1 u setovima. Ovi rezultati dokazuju da Srbin ume da pruži jak otpor i kada gubi, a pošto je Basašvili kud i kamo tanji na reketu, moglo bi se reći da Lajović ima izvesnu, možda i minimalnu prednost na travi u Antaliji.

FOTO: Reuters/Action Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara