NAJAVA DANA (utorak, 27.mart): Orlovi sa Nigerijom - Orlići na Azure... Ne zaboravimo na ostala fudbalska razigravanja, jer među njima je i klasik u režiji Nemačke i Brazila!

Vreme čitanja: 5min | uto. 27.03.18. | 08:13

Pre nego što popunite današnje MOZZART tikete, pogledajte statističko premotavanje najuzbudljivijih sportskih dešavanja

6678: SRBIJA – NIGERIJA, 21.00
(Fudbal, međunarodna prijateljska)

Posle poraza od Maroka fudbalska reprezentacija Srbije ima imperativ dobrog rezultata u sudaru s Nigerijom. Mnogo toga u igri Nigerijaca zavisi od premijerligaških asova Igala, Ihenača i Ivobija. S druge strane očekuje se da selektor našeg tima Mladen Krstajić izrotira tim i šansu pružu igračima koji su imali manju minutažu u sudaru s Marokom. Nigerija je vrlo autoritativno prošla kroz afričke kvalifikacije. Nemački stručnjak Ror spakovao je vrlo disciplinovan tim. Tome u prilog i podatak da su samo jednom poraženi u prethodnih 13 mečeva.

Izabrane vesti

6654: RUSIJA – FRANCUSKA, 17.45
(Fudbal, međunarodna prijateljska)

Domaćin predstojećeg Mundijala prošle nedelje poražen je od Brazila u prijateljskom meču. Odolevali su do poluvremena, ali su Karioke u drugom „zaigrale“ i postigle tri gola. Rusi su u novembru poraženi od Argentine sa 1:0 i igrali nerešeno sa Španijom (3:3). Francuzi su pre nekoliko dana izgubili od Kolumbije sa 3:2 posle vođstva od čak 3:0. U novembru su takođe u prijateljskom odmeravanju savladali Vels (2:0) i remizirali sa Nemcima (2:2). Ove dve selekcije prethodni put igrale su u martu 2016. kada je Francuska slavila sa 4:2, a od ukupno šest međusobnih duela Rusi su dobili dva.

6658: NEMAČKA – BRAZIL, 20.45
(Fudbal, međunarodna prijateljska)

Panceri su u svojoj kvalifikacionoj grupi ostvarili deset pobeda na deset utakmica, postigli 43 gola i primili samo četiri. Ipak, ekipa Joakima Leva vezala je tri nerešena rezultata sa Engleskom, Francuskom i pre nekoliko dana sa Španijom (1:1).  Brazilci su savladali Rusiju (3:0) u prijateljskom duelu pre nekoliko dana i pored Paulinja i Kutinja odsustvo Nejmara nije se ni primetilo. Interesanto je da će ovo biti njihov prvi duel od SP 2014 kada su Nemci demolirali Selekao sa 7:1, a svaki od pet prethodnih završen je golovima na obe strane.

6692: MEKSIKO – HRVATSKA, 03.30
(Fudbal, međunarodna prijateljska)

Meksiko je kvalifikacije za SP završio sa četiri pobede i porazom od Hondurasa. Savladali su zatim u prijateljskim susretima Poljsku (1:0), BiH (1:0) igrali nerešeno sa Belgijom (3:3) i pre nekoliko dana pobedili Island (3:0). Hrvati su u subotu odigrali prvu utakmicu posle baraža i nije počelo dobro. Izgubili su od Perua sa 2:0 i pored činjenice da su u ekipi bili Modrić, Rakitić, Perišić i Mandžukić. Prethodni duel Meksiko i Hrvatska imali su u maju prošle godine kada su Hrvati bili bolji (2:1), a upravo Meksiko eliminisao je Hrvate sa SP 2014 rezultatom (3:1).

6701: SRBIJA M21 - ITALIJA M21, 18.30
(Fudbal, međunarodna prijateljska)

Orlići su u kvalifikacijama za EP uspeli da dođu do šest vezanih pobeda, pa će na Karađorđu protiv mladih Italijana egzibiciono pokušati da da održe odličnu formu. Italijani su odličan partner za to, budući da su neporaženi na šest vezanih prijateljskih utakmica, i da igraju često sa dosta golova na utakmici. Ovaj podatak, bitan je sa kladilačkog aspekta, pa ne treba zaboraviti da su Orlići na poslednjem meču savladali Gibraltar sa (0:6), a da su na minulih pet utakmica, za 4+ igrali čak tri puta. Italijani su takođe odigrali četiri od pet poslednjih utakmica s prolaznim istom tipovanjem na golove.

6110: ŠPANIJA M17 - SRBIJA M17, 14.30
(Fudbal, Kvalifikacije za EP)

Mladi Španci su neporaženi od oktobra, kada su ih vršnjaci, Englezi porazili sa masivnih (5:2). Oni trenutno zauzimaju prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi 1 za plasman na EP. Srbija je treća nakon pobede nad Češkom, i poraza od (1:2), protiv Ukrajine koja kao i Španija ima jednu pobedu i poraz u grupi. Interesantno, gol-razlike naše i nacionalne selekcije današnjeg rivala neznatno se razlikuju. Španija ima (3:1), a Srbija (3:2) u grupi, a da šanse za pozitivan ishod u susretu s velikim rivalom postoje, Srbija je dokazala još 2016. godine, kada je sa tradicionalno dobrom Španijom odigrala (1:1).

6659: ENGLESKA – ITALIJA, 21.00
(Fudbal, Međunarodna prijateljska)

Englezi niti su poraženi, niti su primili gol na predhodne tri utakmice. Interesantno, na tim mečevima prijateljskog karaktera samo su jednom tresli mrežu, i to u nedavnom odmeravanju sa Holandijom, koja je savladana sa (0:1). Italijani su pre samo koji dan izgubili pripremni meč igrajući s Argentinom (2:0), a pre toga slavili su poslednji put u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kada su minimalcem savladali Albaniju. Kladionička statistika beleži pet uzastopnih utakmica Engleza završenih sa 0-2 gola, dok se kod Italijana isti tip verifikovao na minulih šest mečeva. Italijani i Englezi su se poslednji put sastali pre tri godine, kada se sve završilo X ishodom. Počev od 2012. godine, ove dve reprezentacije međusobno igraju u GG maniru.

6650: ŠPANIJA – ARGENTINA, 21.00
(Fudbal, Međunarodna prijateljska)

Španci nisu poraženi u nizu od 17 utakmica, što će reći još od sredine 2016, dok Argentinci dobro pamte prijateljski poraz od (2:4) iz prijateljskog susreta sa Nigerijom. Nakon toga, Argentina je nedavno savladala Italiju sa (2:0), a anali međusobnih odmeravanja večerašnjih rivala beleže i njihovu poslednju, doduše prijateljsku pobedu protiv Španaca, koja im je pre devet godina zabeležena sa (4:1). Pre tipovanja, valja znati i da je upravo ovaj sastav španskog tima nedavno odigrao (1:1) sa Pancerima. To je njihov drugi vezani X ishod, nakon (3:3) iz prijateljskog odmeravanja sa Rusijom.

8228: KARŠIJAKA – MURSIJA, 20.00
(Košarka, FIBA Liga šampiona)

U prvi četvrtfinalni meč FIBA Lige šampiona Karšijaka ulazi nakon uspešne serije od tri vezane pobede, od kojih je možda najbitnije osmofinalno slavlje protiv PAOK-a (79:67). Mursija je takođe pobedila Tenerife u drugoj utakmici sa 72:83, posle 66:71 u gostima. Gledajući uporednu statistiku večerašnjih rivala, ne treba zaboraviti ni da je Karšijaka u 12. kolu Lige šampiona bila bolja od Mursije, savladavši je rezultatom 79:72.

7009: TORONTO – DENVER, 01.30
(Košarka, NBA)

Klipersi su u prethodnoj utakmici savladali lidera Istočne konferencije, ekipu Toronta sa 106:117. Denver je u seriji od dve vezane pobede iz utakmica sa Vašingtonom i Čikago Bulsima, na šta treba dodati i dva prethodno vezana NBA poraza u utamicama sa Majamijem i Memfisom. Kada je reč o međusobnim susretima, Denver je u novembru poslednji put slavio protiv Toronta, s rezultatom 129:111.

8267: DEL POTRO – F. KRAJINOVIĆ, 20.30
(ATP Majami, tvrda podloga)

Teško će Filip Krajinović, 27. teniser sveta moći da se suprostavi Argentincu koji je bez greške zgazio čak 13 mečeva u nizu. Među Del Potrovim savladanim rivalima su  su čak i Federer, Zverev i Ferer, dok naš teniser nakon poraza od svetskog broja jedan ima dve pobede u Majamiju. Del Potro se do sada nije nalazio na Krajinovićevom putu, ali je sigurno da će Srbin dati sve od sebe ne bi li pružio, ako ništa drugo, ono bar dostojanstven otpor velikom rivalu.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara