NAJAVA DANA (utorak, 29. maj): Reprezentativni fudbal, i pun kofer košarke. Plej-of u Italiji, Španiji, dok kod nas FMP udara na Borac

Vreme čitanja: 4min | uto. 29.05.18. | 08:05

Pre popunjavanja MOZZART tiketa, pogledajte statistički barometar najuzbudljivijih parova dana

6629: ARGENTINA – HAITI, 01.00
(Fudbal, prijateljska utakmica)

Prvobitno Argentina je trebala da odigra meč sa Nikaragvom, ali zbog trenutne kritične situacije u ovoj zemlji selekcija Nikaragve je odustala pa će protivnik Gaučosa biti reprezentacija Haitija. Argentina je u martu odigrala dva prijateljska meča. Dobili su Italijane sa 2:0, da bi ih nekoliko dana kasnije Španci demolirali sa 6:1. Haiti s druge strane ove godine nije odigrao nijedan meč. Dve selekcije srele su se poslednji put 2010. takođe u prijateljskom duelu kada su južnoamerikanci koje je tada sa klupe predvodio Maradona slavili sa 4:0.

Izabrane vesti

6610: PERU – ŠKOTSKA, 03.00
(Fudbal, prijateljska utakmica)

Za Peru koji će učestvovati na Mundijalu prvi put od 1982. godine biće ovo prilika da u jednom od predviđena tri prijateljska meča proveri formu pred zvanični susret sa Danskom. Ova južnoamerička selekcija odigrala je u martu dve prijateljske utakmice. Savladala je Hrvatsku sa 2:0 i Island u gostima sa 3:1. Škoti koji neće ići u Rusiju nastupiće po najavama u prilično neiskusnom sastavu. Odigrali su takođe u martu prijateljske mečeve sa Kostarikom od koje su izgubili sa 1:0, a potom su istim rezultatom savladali Mađarsku. Dve selekcije srele su se samo jednom prilikom i to na SP u Argentini 1978. kada je Peru slavio sa 3:1.

8205: FMP – BORAC, 19.00
(Košarka, Srbija 1)

Panteri su savladali Zlatibor sa 2:0 u seriji (102:53, 94:87) i postali treći polufinalista Košarkaške Superlige Srbije. Borac je prolaz u polufinale izborio posle pobede nad Dinamikom posle majstorice u Čačku (85:77). Dve ekipe srele su se prethodni put pre godinu dana kada je FMP u Čačku pobedio s rezultatom 73:71.

8106: BROSE BAMBERG – BAJERN, 19.00
(Košarka, Nemačka 1)

Ekipa Dejana Radonjića na svom terenu demolirala je Bamberg sa 99:67 i povela sa 2:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa nemačkog košarkaškog prvenstva. Bavarcima je potreban još jedan trijumf za plasman u finale u kojem će ga čekati ekipa Berlina. Ukoliko Bamberg izjednači serija se seli u Minhen.

8207: TRENTO – VENECIJA, 20.45
(Košarka, Italija 1, plej-of)

Rezultat je 1:1, pred treću utakmicu polufinalne serije italijanskog plej-ofa. Venecija je u drugoj utakmici slavila sa 80:77, što je anuliralo prednost koju je Trento prigrabio u prvom meču pri konačnih 78:80. Kada je reč o ekipi večerašnjeg domaćina, zapada za oko da je pobeda u prvoj utakmici protiv Venecije, za Trento bio rezultat koji je prekinuo skoro godinu dana dugu dominaciju večerašnjih gostiju.

8111: UNIKAHA – BASKONIJA, 19.45
(Košarka, Španija 1, plej-of)

Baskonija je slavila u prvoj utakmici sa 87:70, što je sasvim očekivano vođstvo večeras gostujuće ekipe, budući da Unikaha u poslednje vreme poprilično loše igra. Konkretno, Unikaha je od poslednjih deset, izgubila pet utakmica, dok Baskonija u ACB ligi u istom periodu ima samo dva poraza. Baskonija je poslednji put izgubila od aktuelnog prvaka Evrope, Real Madrida sa 101:89, i u seriji je od pet uzastopnih pobeda u međusobnim okršajima sa Unikahom.

8112: TENERIFE - REAL MADRID, 22.00
(Košarka, Španija 1, plej-of)

Real Madrid, aktuelni šampion Evrope savladao je na F4 finalu Fenerbahče sa 85:80. Naravno, usledilo je klasično opuštanje, i ne tako bitan poraz od Gran Kanarije u 34. kolu ACB lige, nakon koga je očekivano u četvrtfinalnoj seriji, poražen večerašnji domaćin sa 83:73. Tenerife su na poslednjih pet međusobnih utakmica, četiri puta s negativnim rezultateom odigrale sa Real Madridom. Samo u toku ove godine, Tenerife su izgubile tri utakmice ovog takmičarskog para.

8646: SRBIJA Ž - RUSIJA Ž, 20.00
(Odbojka, Liga nacija, žene)

Naše odbojkašice do sada su se odlično pokazale u premijernom izdanju Lige nacija. Srbija je trenutno na drugoj poziciji, sa samo jednim porazom od Brazila, pri konačnih 3:1. To dokazuje moć izabranica selektora Zorana Terzića, pred kojima ovoga puta stoje Ruskinje, koje su do sada zabeležile poraze od Holandije i Južne Koreje. Kako sada stvari stoje, Srbija bi trebalo da važi za favorite u ovom susretu, budući da su Srpkinje od juna 2016. čak četiri puta zaredom uspele da poraze ekipu Rusije.

7703: KRUNIĆ A. – PENG S, 15.05
(Tenis, Rolan Garos)

Kineska teniserka, Šuaj Peng, zauzima 41. poziciju WTA liste, dok naša Aleksandra Krunić po istom rangiranju tek neznatno zaostaje, budući da se trenutno nalazi na 47. poziciji. Kada je reč o minulim rezultatima, Kineskinja na teren Rolan Garosa izlazi nakon tri vezana poraza. Krunićeva je od minulih pet partija izgubila tri, ali ne treba zaboraviti da trenutno popravlja formu. Šuaj Peng i Aleksandra Krunić do sada nisu imale priliku da se sastaju, pa bi na osnovu trenutnih formi obe teniserke moglo da se zaključi da bi ovo mogao biti tvrd meč, iako Srpkinja važi za blagog favorita.

FOTO: MN Press


tagovi

sportsko klađenjebet analizanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara