NAJAVA DANA (utorak, 9. jul): Od Suduve kreće Zvezdina evropska epopeja, sve dobro je u LŠ i LE kvalifikacionim parovima

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.07.19. | 08:22

Pogledajte šta nam na igrački meni servira sportski utorak

SUDUVA – CRVENA ZVEZDA, 20.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Prošle godine tim Vladana Milojevića potopio je litvanskog šampiona ukupnim rezultatom 5:0. Trebalo bi sada isto ponoviti, bez prvobitno za sastav predviđenog Radovana Pankova, koji je zbog povrede morao da izostane. Problem sa povredom ima i sve bolji Jevtović, planiran kao prva alternativa na krilnoj poziciji.  Ipak, Zvezda je i uprkos tome i više nego sposobana da doaka Suduvinim dugim loptama, odnosno igri  Bosanaca Topčagića, Hrvata Tadića, Crnogoraca Čađenovića, kao i srpskog štopera Živanovića.

Izabrane vesti

ASTANA – KLUŽ, 15.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Astana baš i ne može da se pohvali dobrim rezultatima u poslednje vreme iako je trenutno na čelu tabele u Premijer ligi Kazahstana. Tri puta je gubila na pet poslednjih mečeva, a u dva slučaja bez postignutog gola. Gost dolazi posle poraza od Vitorula u Superkupu Rumunije, ali je neporažen u pet prethodno odigranih prijateljskih mečeva. Takođe, pretrpeo je samo jedan poraz na pet poslednjih gostovanja. Ovo će biti njihov premijerni susret.

SARAJEVO – SELTIK, 19.45
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Domaćin je izgubio dve prethodne prijateljske utakmice, a protivnici iz domaće Premijer lige ipak su totalno druga klasa u odnosu na Škote. Seltik je prošle sezone izgubio samo pet utakmica u domaćem prvenstvu, a bez poraza je i na prethodne tri prijateljske utakmice. Favorit je i u ovom slučaju.

HELSINKI – TORŠAVN, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Helsinki trenutno zauzima treću poziciju u prvoj ligi Finske gde ima jedan poraz na prethodnih pet mečeva. Gosti sa Farskih Ostrva su peti na prvenstvenoj tabeli, a prethodne četiri utakmice dobijali su sa najmanje četiri postignuta gola. S obzirom da obe ekipe konstantno postižu golove mogli bi da vidimo duel sa velikim brojem pogodaka u kojem su Finci ipak nešto bliži trijumfu. Pobednik će odmeriti snage sa boljim iz duela Suduva – Crvena zvezda.

DIDELANŽ – VALETA, 20.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Četvrti put za redom Didelanž je postao šampion Luksemburga. Takođe bili su ubedljivi u finalu kupa kada su pregazili Etelbruk sa 5:0. Gosti sa Malte su s druge strane izgubili u finalu istog takmičenja od Balzana posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca. Luksemburžani su neprikosnoveni na svom terenu, i to može biti odlučujući faktor u njihovom prvom međusobnom odmeravanju.

NOME KANJU – ŠKENDIJA, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Makedonci ne idu u goste tek tako, pa treba očekivati pravu opsadu pred golom Estonaca koji nisu poraženi još od majskog poraza u produžecima finala nacionalnog kupa. Inače, Škendiju su u pripremnoj fazi, odnosno uoči ovoga meča na prijateljskim utakmicama porazili češki Zlin i ukrajinska Zorija, a tim je uspeo da savlada slovačku Žilinu. Uprkos tome Škendijin sastav i više je nego sposoban da zaigra motivisano, pa će Nome Kalju imati vrlo ozbiljnog, aktivnom rezultatu uoči revanš susreta orijentisanog protivnika pred sobom.

ARARAT A. – AIK, 16.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Šveđani svakako igraju na pun plen protiv jermenskog Ararata. Stokholm zbog kvaliteta svog sastava, pa i opšte forme tima zaslužuje poziciju favorita pred prvi meč s Araratom koji će najverovatnije morati da startuje defanzivno, ne bi li vreme radilo za njih. Iako šampion Jermenije ima solidne rezultate, ne treba zaboraviti da ishodi poslednjih utakmica ove ekipe u pozadini imaju nesrazmerno slabije rivale od AIK-a.

GZIRA – HAJDUK, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Splitski Bili su kvalitetniji, odnosno fudbalski jači od malteškog kvalifikanta za Ligu Evrope. Međutim, imaju i oni problema. S tim u vezi, hrvatski mediji javljaju da u ekipi Hajduka neće biti Josipa Juranovića, Mije Caktaša, najboljeg strelca NHL-a,  zatim Josipa Posaveca, a da je nepoznato zbog čega trener  Siniša Oreščanin na Maltu nije poveo Josipa Bašića, jedinog zdravog desnog beka u ekipi.

CSKA SOFIJA – OFK TITOGRAD, 19.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

CSKA na prvu, osmofinalnu kvalifikacionu loptu ima laganog protivnika. Čudno bi bilo da Titograd učini nešto više u Sofiji, budući da smo nedavno imali priliku da gledamo CSKA na generalci protiv Salcburga u jednom sasvim solidnom izdanju. Zapravo, to što se Titograd u finišu sezone nacionalnog takmičenja razigrao, ne znači puno pred bugarskim sastavom koji je dosta kvaliteniji, a koji će uzgred uz sebe imati i domaće navijače kao adut više na putu do pobede.

ORLANDO - MAJAMI, 22.00
(Košarka, Letnja NBA liga)

Pre nekoliko dana počela je NBA letnja liga u Las Vegasu i Solt Lejk Sitiju. Predvođeni mladim igračima, koji dolaze uglavnom iz NCAA lige, brojne franšize ovako traže šansu da razigraju neke košarkaše i pripreme ih za nastupe u najjačoj ligi sveta. Dankan Robinson i Tajler Hero se tako već ističu u timu Majamija, dok Tajler Dejvis i Amil Džeferson predstavljaju glavne snage Medžika.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara