NAJAVA DANA (utorak, 9. oktobar): Novakov pohod na Šangaj… Partizan sa Zenitom u Evrokupu

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.10.18. | 08:09

Pre nego što prionete na tipovanja, pogledajte statističku analizu najinteresantnijih parova

8247: N. ĐOKOVIĆ – Ž. ŠARDI, 12.05
(Tenis, ATP Šangaj)

Rekorder po broju titula na mastersu u Šangaju, Novak Đoković kreće četvrtom peharu, ali i daljem prodoru ka prvom mestu na svetskoj lestvici. Uspon ka toj poziciji kreće iz Šangaja, od drugog kola i Žeremija Šardija. Stari su znanci Novak i iskusni Francuz, jer će im ovo biti čak 12. međusobni susret. Šardi je jedan od niza tenisera koji nikada nisu slavili nad srpskim asom i tako će najverovatnije ostati i nakon ovog susreta. S obzirom na Noletovu formu, verujemo u brzu pobedu na ovom meču.

Izabrane vesti

1505: BOTAFOGO RJ – VASKO, 02.00
(Fudbal, Brazil 1)

Botafogo je prošle nedelje ispao iz Kopa Sudamerikane i sada mu preostaje da se fokusira na prvenstvo u kojem ga tri boda razdvaja od opasne zone. Srećom, trenutno je u dobroj formi sa dve pobede i remijem na poslednja tri meča, a u prilog mu idu i odlične igre kod kuće gde je od šesnaest mečeva dobio osam i izgubio samo jedan. Gosti su u opasnoj zoni i od poslednje četiri utakmice remizirali su na tri. Ukoliko eventualno pobede izjednačili bi se bodovno sa Botafogom. Ove ekipe srele su se pet puta ove godine, a Botafogo je bio bolji tri puta uključujući poslednja dva.

2358: SANDERLEND – KARLAJL, 20.45
(Fudbal, LDV kup)

Sanderlend je bez poraza na prethodne četiri utakmice u Engleskoj 3. Posle 12 kola četiri boda ga deli od vodećeg Portsmuta. Karlajl je na sredini tabele u Engleskoj 4 i posle dobrog starta od poslednjih pet mečeva izgubio je tri uz dva trijumfa. Sanderlend je bez poraza na svom terenu od polovine avgusta, međutim i Karlajl je ove sezone odličan na gostovanjima. Sanderlend je dobio svaki od ukupno tri međusobna susreta, poslednji put krajem avgusta kada je kao gost slavio sa 2:1.

2350: KROULI – PORTSMUT, 20.45
(Fudbal, LDV kup)

Još jedan kup duel timova iz treće i četvrte Engleske divizije. Krouli je deveti na tabeli Engleske 4 i na prethodnih pet utakmica naizmenično je gubio i pobeđivao. Portsmut je lider u Engleskoj 3, a posle deset mečeva bez poraza u svim takmičenjima za vikend je prekinuo tu seriju porazom od Gilinhema. Domaćin je neporažen na svom terenu na pet prethodnih utakmica, dok Portsmut nije gubio na strani poslednjih sedam. Portsmut je od ukupno sedam međusobnih duela dobio pet, jednom je bilo nerešeno, a Krouli je pobedio samo jednom i to pre šest godina.

5418: ERGRITE – DEGERFORS, 19.00
(Fudbal, Švedska 2)

Domaćin je smatran za jednog od glavnih kandidata za promociju u viši rang, međutim trenutno je šesti i od tog mesta deli ga 11 bodova. Degerfors ima isti broj bodova, a od prethodnih pet mečeva dobili su samo jedan. Ipak, igraju prilično dobro na strani, od poslednja četiri gostovanja dobili su tri. Po tri pobede ostvarile su obe ekipe na šest prethodnih odmeravanja, a u njihovim susretima GG3+ je čest ishod.

1721: MONTEREJ – KVERETARO, 03.30
(Fudbal, Kup Meksika)

Monterej je redovni dobitnik susreta s Kvaretrarom. Uz to, pred četvrtfinalni susret Kupa Meksika, valja znati da su mečevi ovih ekipa po pravilu krcati golovima, te da GG igra na ovom paru nije omanula još od 2016. godine. Na minula dva meča na kojima jue slavio Monterej, došla je i 3+ igra, uz to ne treba zaboraviti ni na činjenicu da obe ekipe u meksičkoj Aperturi u poslednje vreme imaju šarene rezultate. Zbog toga bi moglo biti uzbudljivo, s nešto više šansi koje idu na tas domaćina.

7324: PARTIZAN – ZENIT, 20.00
(Košarka, Evrokup)

Trener Partizana, Nenad Čanak moraće da smisli ozbiljnu strategiju za susret sa Zenitom, ali i da računa da će šut Radeta Zagorca proraditi, baš kao što je to bio slučaj u trećoj četvrtini utakmice s Olimpijom u okviru ABA lige. To je neophodno, s obzirom da je Zenit u prvom kolu Grupe C bio bolji od Turk Telekoma sa 91:80, a da je Partizan poražen od Trenta sa 82:73. Da misija nije nemoguća, govori podatak da je Zenit pred ovaj susret poklekao pred Lokomotivom iz Kubanja sa 96:64.

7325: ASVEL LION – TRENTO, 20.30
(Košarka, Evrokup)

To što je Trento u prvom kolu savladao Partizan sa 82:73 treba uzeti ozbiljno u obzir, budući da je Asvel u prvom kolu bukvalno nokautiran od Valensije sa 84:62. Trento je uoči ovoga meča poražen u prvom kolu italijanskog šampionata izgubio do Kremone u produžecima sa 99:104. Poslednja dva okršaja ovih timova odigrana su 2017. godina, baš u Evrokupu, s tim što je prvi dobio italijanski, a drugi francuski tim.

7313: UNIKAHA – FRANKFURT, 20.45
(Košarka, Evrokup)

Frankfurt je u prvom kolu Grupe D, u produžecima slavio protiv Torina, dok je Unikaha sa 80:72 poražena od Ritasa. Nemci su dakle opušteniji, a uz to lepo su se nakon pomenutog susreta proveli i u osmini finala Kupa Nemačke, budući da su savladali Ulm sa 78:74. Unikaha je posled evropskog izleta savladala Fuenlabradu, i izgubila od Real Madrida sa 89:82. Zbog toga bi Španci mogli s napetoščću da uđu u ovaj susret. 

8401: MLADOST ZG. – VOJVODINA, 20.30
(Odbojka, Liga šampiona, kvalifikacije)

Vojvodina je nakon pobede u prvom kolu šampionata Srbije protiv Spartaka iz Ljiga, izgubila finale Superkupa od Novog Pazara sa 3:1, a zatim i utakmicu drugog kola prvenstva od Partizana sa 0:3. Zato im neće biti lako sa Hrvatima koji igraju kvalitetnu odbojku, ali su i uprkos toga izgubili utakmicu MEVZA kupa, odnosno regionalnog odbojkaškog takmičenja od mađarskog Veđesa sa 1:3 u setovima. Puleni Duška Nikolića znaju koliko ih ozbiljan protivnik čeka u Zagrebu, što potvrđuju reči trenera našeg tima koji sem opasnosti, izazov vidi i u činjenici da za hrvatski tim igra reprezentativac Ivan Mihalj, koji je stigao iz belgijskog Lenika. 

FOTO: Reuters/Action Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara