Adam Hložek i Andreas Brus iz Brondbija (© Reuters)
Adam Hložek i Andreas Brus iz Brondbija (© Reuters)

Najbolji fudbaler Sparte posle derbija: Igrali smo užasno, nemam pojma šta nam se desilo

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.02.22. | 10:18

Ladislav Krejči Drugi pod upitnikom za okršaj sa Partizanom

Taman kad je delovalo da hvata zalet, podiže radnu temperaturu pred dolazak Partizana, Sparta je opet posrnula. Samo četiri dana posle pobede u gradskom derbiju sa Slavijom, vredne plasman u polufinala Kupa Češke, odigrala je samo 2:2 protiv Viktorije iz Plzenja, što znači da i dalje čeka prvenstveni prvenac u 2022.

Na remi sa Češkim Budjejovicama tokom prolećne premijere (0:0) nadovezao se remi sa drugplasiranim timom na tabeli Fortuna lige, koji se čak može smatrati i povoljnim ishodom za izabranike Pavela Vrbe, jer su do izjednačujućeg pogotka stigli tek u prvom minutu nadoknade, pogotkom Adama Hložeka, najbljeg fudbalera tima sa stadiona Letna.

Izabrane vesti

„Imajući u vidu kako smo izgledali u prvih 70 minuta, možemo da prihvatimo da je bod uspeh. Pogotovo što smo igrali užasno. Nemam predstavu šta nam se desilo. Znajući sve to, ovaj remi je zlata vredan“, prokomentarisao je Hložek posle šestog prvenstvenog pogotka ove sezone.

Velika nada češkog fudbala, momak koji se nalazi na radaru Bajerna, Borusije, te nekoliko premijerligaša, nevoljno vrti glavom u pokušaju da objasni šta se dešavalo tokom 70 minuta duela sa Viktorijom, sve dok David Pavelka nije vratio nadu domaćinu.

„Ne mogu da ocenim dešavanja na derbiju, jer i dalje smatram da smo bili baš loši. Primili smo gol posle samo dvadesetak minuta i taj detalj je potpuno promenio tok meča. Da smo kompletnu utakmicu odigrali kao poslednjih pola sata sigurno bismo slavili, ali to nije suština“, dodao je Hložek.

Liga konferencije, četvrtak, 21.00: (2,20) Sparta (3,40) Partizan (3,60)

Glavni problem Sparte protiv Viktorije bio je prekid. Oba gola je primila na taj način. Posle kombinacija gostiju iz kornera.

Upozorio sam ekipu da Plzenj ima dva-tri fudbalera koja sjajno reaguju u takvim situacijama. Podelili smo striktne zadatke, neki su imali obavezu da čuvaju strelce golova, nažalolst, nisu to učinili. Kad se osvrnem na drugi pogodak gostiju, do njega uopšte nije trebalo da dođe. Sami smo došli u poziciju da jurimo minus. Potpuno besmisleno. Primera radi, Tomas Čori je snažan, vešto koristi visinu od dva metra i težinu. Nismo mogli da se nosimo sa njim. Neke od šema koje smo imali za čuvanje ispostavile su se beskorisnim“, naglasio je Pavel Vrba, trener Sparte.

Na nedeljnom derbiju nije igrao Ladislav Krejči Drugi. Zadnji vezni – po potrebi i štoper – oporavlja se od povrede zadobijene tokom kup susreta sa Slavijom i neizvestan je za okršaj sa Partizanom. I Vrba je rekao da ne želi da forsira 22-godišnjeg fudbalera, zbog čega postoji mogućnost da uopšte ne bude u kobminaciji za duel sa timom Aleksandra Stanojevića.

Poslednje dve utakmice su se totalno razlikovale. Protiv Slavije smo delovali odgovorno, posebno u izgradnji akcija i delovali smo dobro. Jasno je da smo baš na tom polju imali problema protiv Plzenja. Možda nam je poslednji derbi pokazao da negde moramo da menjamo pristup. U prvih 60 minuta derbija smo igrali samo nekoliko igrača u ofanzivnim akcijama. Tek ulaskom Čvančare i pomeranjem Holažaka još više napred delovali smo bolje. To je pokazatelj kako možemo, recept za naredne mečeve“, ocenio je Vrba.


tagovi

Sparta PragAdam HložekLiga konferencijePavel VrbaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara