Najbolji mladi igrač Italije: Hoću u Beograd zbog Zvezde, svi kažu da je tamo spektakl

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.02.18. | 17:01

Priželjkuje rušenje Žutog zida u Dortmundu i dolazak u Beograd, Glazgov ili Madrid

Jedan od derbija šesanestine finala Lige Evrope biče dvomeč Borusije Dortmund i Atalante. Oba tima igraju brz, atraktivan i ofanzivan fudbal, a dodatnu dozu spektakla im daju sjajni navijači. O Borusijinom Žutom zidu i krcatom Vestfalenu se sve zna, ali i Atalantini navijači su poznati kao sjajna i odana publika. Spadaju među najbolje ultrase na Čizmi.

Jedan od igrača Atalante od kojih se najviše očekuje protiv Borusije je sjajni vezista Brajan Kristante koji je u grupnoj fazi blistao protiv Evertona, Liona i Apolona kada je Atalanta zauzela prvo mesto u najtežoj grupi. Osetio je atmosferu u Lionu i Liverpulu gde je sjajno navijanje, a sada ga čeka susret na jednom od kultnih stadiona svetskog fudbala pred frenetičnim Borusijinim navijačima.
„Srušićemo Žuti zid! Nikada nisam video uživo taj ambijent u Dortmundu i jedva čekam da ga osetim. Sećam se nekih njihovih koreografija i slika koje su kružile po društvenim mrežama. Pogotovo sam zapamtio onu sa dvogledom. Baš je bila luda... Ne osećam nikakav strah pred duel sa Borusijom jer ako možemo da se nosimo sa najvećima u Italiji, možemo i sa njima“, kaže Kristante.

Izabrane vesti

Ne želi da Dortmund bude poslednja stanica, već planira da igra u još vrelijim ambijentima. Na pitanje  kako bi voleo da izgleda Atalantin put do finala Lige Evrope, Kristante je pomenuo i Crvenu zvezdu.
„Sviđa mi se Seltikov stadion. Navijači pevaju tokom cele utakmice, osećate se kao na koncertu od 90 minuta. Takođe, i Beograd. Svi su mi rekli da je spektakl igrati protiv Crvene zvezde. Da ne zaboravim i Madrid. Igrao sam protiv Atletika na Visente Kalderonu, ali nisam na ovom novom stadionu“, otkrio je Kristante.

Kristante ima 22 godine, prošle sezone je poleteo u dresu, a Atalante, a ove eksplodirao. Ipak,  pojavio se mnogo ranije. On je Milanovo dete, p rošao je školu Rosonera i postao najmlađi debitant u istoriji slavnog kluba u Ligi šampiona. Imao je samo 16 godina kada je zamenio Robinja u meču protiv Viktorije Plzenj.
„Bio mi je to najteži meč u životu. Imao sam strah da progovorim pred svim tim šampionima koji su tada bili u svlačionici Milana. Kada sam ušao sa klupe, rešio sam da dam sve od sebe pa ćemo videti na kraju šta će od toga biti. Nije ispalo baš najbolje...“

Ipak, poput još neke Milanove dece Simonea Verdija, Andree Petanje ili Matea Darmijana, nikada nije dobio pravu šansu na San Siru i otišao je na mala vrata u Benfiku koja ga je pozajmljivala Palermu, Peskari i uoči prošle sezone Atalanti. U Bergamu je Kristanteov talenat pokuljao i postao je igrač o kojem bruje Apenini. Nedavno je legendarni Marčelo Lipi u analizi budućnosti italijanskog fudbala pričao o Kristanteu.
„Koji mladi Italijan mi se najviše sviđa? Brajan Kristante! Svaki put kada ga gledam, on stvori četiri ili pet prilika za gol. Sjajan je u kretanju bez lopte i koristi mozak na terenu. Posle njega slede Pelegrini, Kjeza, Bernardeski... Tu je i Kaldara“, rekao je tada Lipi.

Kristante će sutra na pozornici Vestfalena još jednom imati priliku da pokaže člime raspolaže. A sledećeg leta je sigurno da će ga Atalanta otkupiti od Benfike po unapred određenoj ceni od 5.000.000 evra i potom ga najverovattnije prodati za sedam puta veću sumu. Roma se dugo pominje kao glavni kandidat za dovođenje Kristantea, ali u poslednje vreme i Juventus koji polako odustaje od Sergeja Milinković Savića zbog visoke cene i prebacuje se na plan B - Brajana Kristantea.

A možda posle Dortmunda dođe i na beogradsku Marakanu i ostvari jednu od želja...

(FOTO: Action images)


tagovi

Brajan Kristante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara