Najbolji tim 24. kola Mozzart Bet Superlige: Večiti i Kragujevčani u prvom planu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 12:13

Igrači iz sedam superligaša u idealnih 11

Minulo superligaško kolo obeležio je uzbuljiv i vrlo sadržajan večiti derbi te ne čudi što značajan deo tima kola zauzimaju akteri najveće utakmice u Srbiji. Fenomenalni Aleksandar Jovanović je uspeo da zaustavi praktično sve što je bilo u domenu izvodljivog, pa je i sa dve lopte u mreži sasvim zasluženo poneo epitet igrača kola. Uz golmana Partizana, za mesto među najboljima tokom produženog vikenda iza nas od igrača iz Humske izborio se i Aldo Kalulu, strelac drugog gola za crno-bele, a jedini tim koji u idealnij 11 ima više predstavnika je upravo najveći rival aktuelnog lidera šampionata.

Uroš Spajić je potvrdio da ima kapacitet da preuzme lidersku ulogu u aktuelnom timu crveno-belih. Predstavljao je štoper crveno-belih stub defanzive šampiona Srbije, a partiju je ukrasio i prvim golom na utakmici. Uz Spajića, u timu kola su se za mesto izborila još dvojica igrača Crvene zvezde - Hvan In Bom i Mirko Ivanić. Dvojac veznih igrača je držao konce igre crveno-belih i redovno stvarao višak usled kojeg su se poslednja linija Partizana i Jovanović često nalazili na vetrometini, te su kao pokretači većine ofanzivnih kreacija Zvezde bili neizbežan deo tima kola.

Izabrane vesti

"Nesreću" da 24. kolo Mozzart Bet Superlige donese jedan od najsadržajnijih večitih derbija godinama unazad imao je Radnički iz Kragujevca kojem su Zvezda i Partizan ukrali deo slave i delimično u senci ostavili seriju pobeda ekipe Feđe Dudića. Jedini superligaš koji ima maksimalan učinak u prolećnom delu sezone uspeo je da u završnici susreta slomi optpor Radnika, a među najistaknutijima u gostima Surduličanima su bili su strelac gola vrednog tri boda Kilijan Bevis i defanzivac Slobodan Simović.

Uz junake večitih rivala i Kragujevčana zapaženo izdanje pružio je Stefan Hajdin. Bek Železničara postigao je dva pogotka i asistirao Lakićeviću za pobedonosni gol u susretu sa Radničkim iz Niša, a usled situacije u kojoj se nalazi pretposlednji tim prvenstva učinak dodatno dobija na značaju.

Druga bekovska pozicija pripala je Aleksandru Varjačiću, asistentu za gol Lučanaca koji su posle samo pola minuta borbe slomili otpor Čukaričkog, dok su se u idealnih 11 našli i režiseri pobeda Vojvodine i IMT-a Mateus Indio i Luka Luković.

TIM KOLA (4-2-3-1): Jovanović (Partizan) 7,5 - Varjačić (Mladost) 7, Spajić (C. zvezda) 7, Simović (Radnički KG) 7, Hajdin (Železničar) 7,5 - Hvan (C. zvezda) 7, Mateus Indio (Vojvodina) 7 - Kalulu (Partizan) 7, Ivanić (C. zvezda) 7,5, Bevis (Radnički KG) 7 - L. Luković (IMT) 7,5.



tagovi

tim kolaTim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara