Najdoski: Velika je šteta što Zvezda nije prošla CSKA

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.06.18. | 13:33

„Smatram da su imali kvalitet i da su mogli da prođu dalje“, rekao je čuveni štoper crveno-belih

Ako je neko bio igrač pred kojim su se klanjali Zvezdini navijači, a protivnički skidali kapu, onda je to Ilija Najdoski.

Čovek koji je smeo da ide glavom tamo gde neko ne bi išao nogom rado vraća film u vreme kada se sa Crvenom zvezdom okitio titulama evropskog i svetskog prvaka. To je učinio i kao gost ovogodišnjeg Turnira prijateljstva na Zlatiboru.
„Iskreno da vam kažem, posle tih uspeha u Bariju i Tokiju niko od nas igrača nije ni bio svestan šta smo postigli. Tek sada, sa ove distance, posle 27 godina shvatamo kakav smo rezultat ostvarili i koliki je to uspeh za svakog fudbalera“, rekao je Najdoski.

Izabrane vesti

Srpski šampin je u nedavno završenoj sezoni jednim delom podsetio na nekarašnjeg evropskog giganta.
„Zvezda je u zadnjoj liniji ove takmičarske godine igrala jako dobro. Ipak, po mom mišljenju, velika je šteta što nisu ostvarili bolji rezultat protiv CSKA, jer su to objektivno mogli. Smatram da su imali kvalitet i da su mogli da prođu dalje“
.

Ilija Najdoski ovih dana sa ekipom Vardara iz Skoplja boravi na Zlatiboru na Kupu prijateljstva evropskih klubova koji s pravom nosi epitet najkvalitetnijeg omladinskog turnira na ovim prostorima.
„Dugo nisam bio na Zlatiboru i moram da priznam da je ovde zaista prelepo. Kup prijateljstva je okupio najbolje ekipe, turnir je veoma kvalitetan, a ono što već sada mogu da konstatujem je da je organizacija odlična“.

Najdoski je potom potom izneo svoje mišljenje o eventualnoj organizaciji regionalne lige na prostoru republika bivše Jugoslavije.
„Lepo bi bilo da se regionalna liga realizuje, to se može zaključiti i na osnovu onoga što se vidi i na ovom turniru na Zlatiboru, ali po mom mišljenju još smo daleko od toga“.

Odlazak mladih igrača je veliki problem ovdašnjeg fudbala.
„Svaki dobar i kvalitetan, mladi igrač mora da se proda da bi klub preživeo. Svi klubovi u regionu su primorani to da rade kako bi se finansijski stabilizovali. Zato nema sumnje da su nam svima najveći problem finansije“.

Svetsko prvenstvo u Rusiji se bliži. Na pitanje šta očekuje od selekcija Srbije i Hrvatske na Mundijalu, Najdoski odgovara.
„Pre svega da igraju dobar fudbal. Po mom mišljenju, najvažnije će biti da zadrže dobru atmosferu, pokažu pravo drugarstvo. Mi Balkanci smo poznati da na velikim takmičenjima kad treba da se pokažemo napravimo kiks. Ali, ako harmonija u ekipi bude na visokom nivou mislim da i Srbija i Hrvatska mogu da igraju protiv svake selekcije na ovom prvenstvu“, zaključio je Najdoski.

Foto: Turnir prijaljestva


tagovi

Ilija Najdoski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara