""
""

Najjači pokazali snagu: Barsa je viša klasa, a Kavani tragičar Pariza! Ludogorec umalo hit večeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.09.16. | 22:44

Sjajni i vrlo efikasni mečevi na otvaranju Lige šampiona

Najjači su pokazali snagu već u prvoj večeri najkvalitetnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinetnu. Kao što smo i navikli, najubedljiviji na startu Lige šampiona bili su Barselona i Bajern, koji su demolirali Seltik, odnosno Rostov. Pari Sen Žermen je dominirao veliki deo meča, ali je ostao bez pobede protiv Arsenala, dok su Napoli i Atletiko Madrid rutinski odradili posao. Hit večeri je mogao da postane Ludogorec, koji je ispustio ceo plen na Sent Jakob Parku u Bazelu. Slično je prošla i Benfika, koja je u 93. minutu kažnjena zbog velikog broja promašaja tokom čitave utakmce.

Izabrane vesti

Kada ostavite malo prostora Mesiju, Nejmaru i Suarezu, možete loše da prođete, a kada im ostavite puno prosora, onda morate da doživite katastrofu. Jednu takvu doživeo je Seltik na Nou Kampu, iako je u 24. minutu mogao da dođe do izjednačenja sa bele tačke, ali je Ter Štegen zaustavio udarac Muse Dembelea i gurnuo rivala u provaliju - 7:0 (2:0).

Sve je krenulo od Mesija u trećem minutu, a omaleni Argentinac je pogađao škotskog šampiona u još dva navrata, a rafalnoj paljbi u međuvremenu su se pridružili Nejmar i Inijesta. Kompletnu predstavu na Nou Kampu završio je Luis Suarez sa dva pogotka u završnici meča.


Bajern se nije na taj način iživljavao nad debitantom u elitnom takmičenju Rostovom, ali je ipak pružio maksimalan užitak publici na Alijanc Areni - 5:0 (2:0). Gosti su se držali do 28. minuta, kada je Levandovski sa bele tače pronašao ključ gostujućeg gola, dok se Miler u poslednjim trenucima prvog poluvremena potrudio da obezbedi ekipi Karla Ančelotija nastavak meča bez velikog stresta. 

U drugom poluvremenu ničim izazvan je proradio Džošua Kimih i sa dva pogotka matirao rivala. Konačan rezultat postavio je Benjat u poslednjim trenucima utakmce.


Pari Sen Žermen je napadao više od 70 minuta utakmice protiv Arsenala. Kavani je već u prvom minutu doveo domaći tim u vođstvo na Parku Prinčeva, ali je onda bio direktno odgovoran što tri boda nisu ostala na u Parizu, jer je promašio neverovatan broj šansi. Kazna je stigla u 78. minutu, kada je nakon prilike Ivobija na loptu naleteo Aleksis Sančez i Matirao Areolu (1:1).

Arsenal je čuvao živu glavu najveći deo utakmice. Sa veznim redom i odbranom Tobdžija u nekoliko navrata se poigravao maestralni Anhel di Marija, ali je sa druge strane Arsen Venger na golu svog tima imao izvanrednog Davida Ospinu.  Kako je meč prolazio Kolumbijac je bio sve agilniji na golu, a Kavani je ulazio u sve veću nervozu, pa je ekipa iz Londona sačekala svojih pet minuta. Nakon primljenog gola domaćin je krenuo svim silama napred, što je moglo skupo da ga košta. Aleks Ivobi je sam izašao pred gol Alfonsa Areole, ali je mladi čuvar mreže odlično reagovao.

Napoli je čitav posao u Kijevu rešio u prvih 45 minuta, iako je domaćin poveo golom Garmaša. Za ekspresan preokret bio je zaslužan Arkadijuš Milik sa dva pogotka u 36. i drugom minutu nadoknade prvog poluvremena (1:2). Dinamo je fudbalsko samoubistvo učinio u 68. minutu, kada je naivni Serhi Sidorčuk pokušao da simulira jedanaesterac, ali je to učinio prilično nespretno, pa mu je Vilijam Kolum pokazao drugi žuti karton, a ekipa Mauricija Sarija rutinski došla do sva tri boda.

Atletiko je golom Saula Nigueza slavio na Filips Areni, mada je domaćin mogao da prođe bolje da je Gvadrado iskoristo jedanaesterac u finišu prvog poluvremena (0:1).

Madriđani su u prvom poluvremena imali dosta problema sa ofanzivnim i borbenim timom iz Ajndhovena, ali je mnogo toga promenio ključni trenutak iz 43. minuta, kada je odlični vezista matirao Zuta. PSV je imao priliku da se ekspresno vrati, ali je onda na gol-liniji zablistao Jan Oblak.

Ludogorec je mogao da bude junak večeri, da Renato Štefen u 80. minutu utakmice nije poništio sjajan gol Žonatana Kafua (1:1). Za veliki broj promašaja kažnjena je i Benfika, pošto je Taliska sjajnim udarcem iz slobodnog udarca u 93. minutu doneo veliki bod Bešiktašu.



GRUPA A:

Bazel - Ludogorec 1:1 (0:1)
/Stefen 80 - Kafu 45/

PSŽ - Arsenal 1:1 (1:0)
/Kavani 1 - Sančez 78/

GRUPA B:

Benfika - Bešiktaš 1:1 (1:0)
/Servi 12 - Taliska 90/

Dinamo Kijev - Napoli 1:2 (1:2)
/Garmaš 26 - Milik 36, 45/

GRUPA C:

Barselona - Seltik 7:0 (2:0)
/Mesi 3, 27, 60, Nejmar 50, Inijesta 59, Suarez 75, 88/

Mančester Siti - M'gladbah (odloženo zbog nevremena)

GRUPA D:

Bajern Minhen - Rostov 5:0 (2:0)
/Levandovski 28pen, Miler 45+2, Kimih 53, 60, Benat 90/

PSV - Atletiko Madrid 0:1 (0:1)
/Niguez 43/

(FOTO: Action images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara