Duel Jankovića i Cvetkovića iz prethodne sezone
Duel Jankovića i Cvetkovića iz prethodne sezone

Najkraće gostovanje u Superligi: Ispucani svi krediti, Partizan mora da pobedi u Zemunu

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.08.18. | 09:02

A prošle sezone se mučio sa Gornjovarošanima

Bankarskim rečnikom, Partizan je ušao u nedozvoljen minus. Posle samo tri kola zaostaje pet bodova za Crvenom zvezdom i bez obzira što je u sendviču evropskih utakmica sa Nordsjilandom, mora kako zna i ume da pokuša da se „vadi iz bule“ na prvenstvenom gostovanju Zemunu (17.00, TV Areana sport 1).

A ne ide crno-belima na početku sezone u Superligi. Sa dva gostovanja u Surdulici doneli su samo tri boda, promenili trenera, odigrali mršav remi sa Mladosti  (0:0), a i sami priznaju da im je realizacija problem, o čemu svedoči podatak da su za 270 minuta na domaćoj sceni dali jedan jedini gol. Zato se očekuje da pod palicom Zorana Bate Mirkovića prorade i krenu u poteru za liderom, jer su kredit za kikseve već ispucali. Tim pre što su pre tri dana u Danskoj pokazali da mogu, taj trijumf od 2:1 u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope doneo je nov ambijent u ekipi koja bi mogla da pretrpi tek nekoliko izmena u prvih 11.
Pobede su u svakom slučaju melem za ranu. Uz dobre igre još više. U malo boljem smo stanju nego pre meča sa Nordsjelandom. Potreban nam je kontinuitet dobrih igara, još nismo seli na stolicu kako to treba. Nema opuštanja ni u jednom momentu”, upozorava Zoran Mirković, koji zbog povreda ne može da računa na Zorana Tošića i Zlatana Šehovića.

Izabrane vesti

Očekuje se povratak Rumuna Gabrijela Enakea, trebalo bi na poziciji zadnjeg veznog da zaigra povratnik Milan Smiljanić, publici u Srbiji će posle uspešnog međunarodnog debija da se predstavi Goran Zakarić, a ostaje da se vidi hoće li stručni štab menjati napadača (Ožegović za Rikarda) ili će zaigrati sa dvojicom u špicu, kao i da li će šansu dobiti Sejduba Suma.

Suma i Đalović

Koliko bi gostovanje u Gornjoj varoši – inače najkraće u Superligi, jer od Mostartske ulice gde je “Zemunelo” do Ugrinovačke čiji je ukras Zemunov stadion ima svega nekoliko stotina metara - moglo da bude opasno za tim iz Humske 1 najbolje je pokazala prethodna sezona. Prva po povratku Zemuna u društvo najboljih posle deset godina. U gostima se mučio sve do 86. minuta i pogotka Ognjena Ožegovića na koji se u 90. nadovezao realizovan jedanaestera Marka Jetovića (3:1), dok je na Topčiderskom brdu Saša Zdjelar u petom minutu nadoknade sprečio poraz favorita posle vođstva u režiji Nemanje Vučića (1:1).

Domaćin je posle poraza u Surdulici, proteklog vikenda, ostao bez trenera. Milan Milanović se povukao, pa će doskorašnji pomoćnik Dragoslav Milenković do angažovanja novog šefa struke voditi ekipu koja je s početka sezone pokazala dva lica. Loše, da obavezno prva prima gol, a dobro, da svaki put ima reakciju i vraća se u utakmicu. Veljko Simić je spasavao Zemunce protiv Čukaričkog i Vojvodine (po 1:1), ali posle odlaska u Crvenu zvezdu ovaj tim je poražen od Radnika (1:2).
“Još smo u fazi uigravanja. Gotovo polovina tima je otišla, mnogo je i novih igrača. I dalje ne računamo na povređene Vučića i Trajkovića, ali i pored toga momci su odlično radili u proteklom period. Važno je da se ekipa rastereti pritiska. Rezultatski, nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo”, uverava Dragoslav Milenković.

SUPERLIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

ZEMUN – PARTIZAN, 17.00 (TV Arenasport 1)

Stadion Zemuna
Sudija: Danilo Grujić (Niš)

ZEMUN: Milošević – Stanimirović, Cvetković, Rogač, Đalović – Luković, Stojković – Podunavac, Kukuličić, Vukadinović. Trener: Dragoslav Milenković.

PARTIZAN: Stojković – Enake, N. R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić – Smiljanić, Kosović - Janković, Pantić (Suma), Zakarić – Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

Superliga, 4. kolo:

Petak

Radnički Niš – Voždovac 1:0 (0:0)
/Noma 89/

Subota

Proleter - Napredak 1:1 (1:0)
/Čović 27 - Vukanović 90+4/

OFK Bačka - Čukarički 1:1 (0:0)
/Mićić 90 - Tedić 79/

Dinamo Vranje - Mladost 1:3 (0:1)
/Suraka 87pen - Dimić 30, Tumbasević 80, Jovanović 90/

Mačva - Vojvodina 0:0

Rad - Radnik 3:1
/Mihajlović 5, Perendija 28, Kasalica 46 - Pantelić 14/

Nedelja 

17.00 (8,50) Zemun (4,50) Partizan (1,35)

19.00: (1,18) Crvena zvezda (6,50) Spartak Subotica (13,0)

* Kvote su podložne promenama 

FOTO: Star sport


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara