Najmlađe Zebre na prekaljene Milanovčane

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.07.18. | 11:14

Borac je silom prilika na bum, u živu vatru bacio omladince, kadete i igrače pozajmljene Poletu iz Ljubića... Milanovčani imaju utegnut sastav, što obećava uzbudljiv susret

Još danas prijateljski, a sledeći put kramponom, onako kako dolikuje prvoligaškom komšijskom derbiju... To je u jednoj rečenici najava utakmice koju nazvasmo fudbalskim klasikom Zapadne Srbije! Duel Borca i Metalca iz Gornjeg Milanovca to zapravo jeste, a gde su Zebre u svemu tome pred susret koji se igra na terenu auto-baze čačanskog Autoprevoza u Konjevićima, u 17 časova, proverićemo odmah.

Kao prvo, kraj Morave se ozbiljno radi. Dokaz su komentari fudbalskih radnika na Zlatiboru, koji su sastav i zalaganje tima Borca u utakmici sa OFK Petrovcem, koja je okončana sa 2:0 za Crnogorce, ocenili najvišom ocenom. Zašto baš tako? E, pa razlog je sastav Zebri koje su najmlađe verovatno u svojoj istoriji. Naime, u Čačku se radi onako kako se mora, ulažu se poslednji atomi snage, a sila prilika vuče za sobom previše preteških kompromisa koji bi manje uporne iz očaja bacilo na kolena. Uostalom, neka o tome koju progovori Vladimir Stanisavljević, šef struke i sportski direktor FK Borac iz Čačka.
„ Teško je preteško! Čista obraza sportski pogon kluba će dati sve od sebe, ne tražeći milost, već pravo da na terenu proizvede generaciju koja može da nas podigne u svakom smislu. Momci su odlični, srčani, i željni fudbala. Morali smo omladince na bum da bacimo u vatru. Bilo je to u planu uprave Borca, ali ne u ekspres formi koja nam je sticajem okolnosti nametnuta datim momentom. Neko bi odustao, neko drugi bi digao ruke od svega... Mi nismo ti, iako imamo malo starih kadrovaca preostalih iz Superlige“, kaže za MOZZART Sport, Vladimir Stanisavljević, i nastavlja.

Izabrane vesti

„Reći ću četvorica, umesto trojica starih fudbalera. Konkretno, Saša Mišić je veoma izvesno i u nastupajućoj sezoni tu. Ostali su i Kuveljić, Bogićević i Perić, a pregovaramo i sa još nekolicinom igrača, pa vam u ovom momentu mogu reći da će i Drašković verovatno zadržati Borčev dres“, priča Stanisavljević.

Pitali smo šefa struke Borca, šta će probati s Metalcem, i kako ocenjuje rivala?
„Sve taktičke opcije su u igri. Ovaj tim se uigrava, a Metalac je jedna odlična, u prelaznom roku pojačana ekipa, koja ima potencijal da se u nastupajućoj sezoni bori za plasman u Superligu. Što se mene tiče, idemo da igramo fudbal, jer prvenstvo je na pragu“, zaključak je raporta Vladimira Stanisavljevića sa Gradskog stadiona kraj Morave.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 17:00 6803 KLPR Metalac - Borac C. ug 4+ 2,85
Ukupna kvota2,85

Prijateljske utakmice

17.00: (2,35) Metalac Gornji Milanovac (3,60) Borac Čačak (2,45)
17.00: (2,35) Bačka Topola (3,60) Lovćen (2,45)
17.30: (2,90) Dinamo Pančevo (3,70) Katar Doha (2,00)

* Kvote su podložne promenama

PIŠE: Miloš MILIĆ
FOTO: FK Borac


tagovi

Metalac Gornji MilanovacPrijateljske utakmicesportsko klađenjePrva liga SrbijeČačakVladimir Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara