Najskuplji fudbaler ovog milenijuma posle 423 dana konačno u Realu! Dočekao ga Ronaldo

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.07.18. | 13:46

Vinisijus Žunior će možda, za početak, morati na kaljenje u Kastilju

Posle 423 dana dočekao je Real Madrid najskupljeg fudbalera rođenog u ovom milenijumu!

Maja 2017. obavezao se prvak Evrope da plati Flamengu 45.000.000 evra za Vinisijusa Žuniora, da bi tek ovog petka, kao punoletan, brazilski ofanzivac potpisao ugovor sa kraljevskim klubom.

Izabrane vesti

I to na narednih sedam sezona, što se može tumačiti rečima da je budućnost stigla na stadion „Santjago Bernabeu“.
Dobio sam najbolju moguću priliku koja može da se ukaže fudbaleru. Spreman sam da se žrtvujem kako bih dokazao da zaslužujem šansu. Imao sam šansu da biram između sjajnih svetskih klubova, a izabrao sam najveći. Mi smo Real Madrid i mi uvek želimo više“, poručio je momak rošen 12. jula 2000, na zvaničnoj promociji u drugo pojačanje ekipe Đulena Lopetegija, posle desnog beka Alvara Odriozile.

U sali za predstavljanje dočekao ga je predsednik Florentino Perez, a iz prvog reda tapšao mu Luis Nazario da Lima Ronaldo. Nema, valja, većeg podstreka kad i jedan od najboljih napadača svih vremena veruje i jednog od najtalentovanijih postmilenijumijanaca.
„Počastvovan sam što sam dostigao vrh fudbalskog brega sa samo 18 godina. Pokazaću treneru i novim saigračima da sam spreman da igram. Što je pre moguće. Daću sve od sebe da iskoristim ovu šansu. Ionako mi žrtvovanje nije strano, pošto sam rođen i odrastao u skromnoj porodici“, dodao je Vinisijus.

S obzirom da je tek stigao iz Brazila i da na pozicijama krilnih napadača vlada prava gužva u Realu, rukovodstvo razmišlja da Vinisijusa ostavi na kaljenju u Kastilji. Što je i za klub i za njega bolja opcija nego da ga odmah šalju na pozajmicu. Na isti način period prilagođavanja mogao bi da prođe Rodrigo Goes, plaćen Santosu takođe 45.000.000 evra, čiji je dolazak predviđen posle 1. januara.

 


tagovi

Vinisijus ŽuniorLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara