Sterling poleteo
Sterling poleteo

Najsmešniji penal u istoriji fudbala? Sterling se (kasno) izvinio, Gvardiola traži VAR

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.11.18. | 11:30

Viktor Kasai se propisno obrukao

Bi-Bi-Sijev novinar je šaljivo primetio da Šahtjorov Mikola Matvijenko jedva da je bio na istom poštanskom broju kada je Rahim Sterling pao. Sudija Viktor Kasai jedini to nije video. Krilo Mančester Sitija zapelo je vrhom kopačke o teren, Mađar je svirao penal. Može biti najgora sudijska odluka u istoriji Lige šampiona.
Želeo sam da podbodem loptu i ne znam šta se desilo. Nisam osetio nikakav kontakt. Samo sam zagrebao. Izvinjenje sudiji“, priznao je Sterling, ali tek nakon meča.

Nije baš bio toliko iskren u trenutku kada je mogao da spreči Kasaija da se obruka. Što će reći, kurtoazno izvinjenje bez bilo kakvoj značaja. Propustio je Sterling idealnu priliku da poradi malo na svom imidžu, pošto ga već godinama prate priče da je jedan od najvećih glumaca u svetu fudbala i da non-stop simulira prekršaje. Šef struke Pep Gvardiola podseća ipak da nije baš ni da su ostali igrači prepošteni.
Odmah smo shvatili da nije penal. I da, mogao je da kaže sudiji. Ali mogli su prošle sezone i Liverpul i Džejms Milner isto da kažu za njegov pas za drugi gol u 44. minutu četvrtfinala. To je bio čist gol“, brani se Gvardiola podsećaju na dvomeč iz četvrtfinala prošlosezonskog takmičenja.

Izabrane vesti

Po Gvardiolinom mišljenju nisu krivi igrači, već nepostojanje video tehnologije u Ligi šampiona.
Rekao sam odavno da je sudijama potrebna pomoć. Ne žele ni oni da greše, ali današnji fudbal je prebrz i pomoć im je neophodna. Dovoljno je samo 10 sekundi da im neko kaže da nije bio penal“, rekao je Gvardiola i u odbranu Sterlinga ponudio i svoj obraz dodavši da nikad od igrača ne bi tražio da ne posle nepostojećeg penala loptu sa kreča samo doda golmanu.

Šahtjorov trener Paulo Fonseka posle debakla od 0:6 nije mogao previše da jadikuje zbog penala, ali je ipak prokomentarisao celu situaciju.
Urnebesan penal. Svi su to videli. I rekao sam sudiji da je mu je odluka urbenesna. Mada nismo izgubili utakmicu zbog toga“.

Pogledajte.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rahim Sterling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara