Najveći profit Partizanovih priprema: Šehović dobija profi ugovor

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.07.18. | 10:53

Levi bek pristigao iz Teleoptika za kratko vreme pokazao Miroslavu Đukiću da zaslužuje mesto u prvih 11

Svaki put u centru pažnje su stranci, potom novajlije iz domaćih klubova, a tek onda – često nepravedno zapostavljena – deca Partizana. Tako je bilo i ovog leta, kad su oči javnosti uprte u Rikarda Gomeša, Gabrijela Enakea, Marka Valijentea, pričalo se punim ustima i u Nemanji Nikoliću, međutim, kako sad stvari stoje, najeveći dobitnik pripremnog perioda je – Zlatan Šehović.

Mladi defanzivac, prekomanodvan iz Teleoptika u prvi tim, ne samo da je opravdao očekivanja sportskog sektora, nego je potukao konkurenciju i sa nepunih 18 godina izborio se za projektovano mesto startera na primijeri nove sezone, 12. jula u Nikšiću protiv Rudara iz Pljevalja. Šehović je, uveravaju svedoci boravka u Ptuju, bio toliko ubedljiv tokom dvonedeljnog boravka u Sloveniji da je ubedio Miroslava Đukića da ga stavi u prvih 11 u generalnoj probi protiv ukrajinske Zarje, a kako se može čuti igraće i na početku kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Još važnije, Šehović je toliko snažan utisak ostavio na sturku i rukovodioce da će dobiti i profesionalni ugovor, potvrđeno je MOZZART Sportu u Partizanu. On je dosad za klub iz Humske 1 bio vezan stipendijskim ugovorom, ali će preći na viši nivo i time špotvrditi da u „Zemunelu“ i dalje niču talenti kao pečurke.

Jedan od razloga zbog kojih se Zlatko Šehović nametnuo ogleda se u činjenici da ima sposobnost velikog broja ponavljanja, da igra „visoko“, odlikuje ga vrlo dobar centaršut, a sve karakteristike stekao je tokom školovanja u mlađim kategorijama Partizana. Tamo ga je sedam godina trenirao Milan Ristić, u poslednjih godinu i po dana „išlifovao“ i u dresu Teleoptika, forsirajući da ga bude bek ofanzivnih karakteristika i na taj način spremio ga za prvi tim. Svedoci uveravaju da se Ristićev pečet i te kako se mogao primetiti tokom Partizanovog boravka u Sloveniji, gde se Šehović kako na test utakmicama, tako i na treninzima nametno kao logično rešenje za stil igre kakav bi Parni valjak trebalo da gaji, posebno u domaćim takmičenjima.

U Humskoj su, naravno, saglasni: za Evorpu bi trebalo da poradi i na defanzivnim segmentima. No, tek će 8. avgusta postati punoletan.

FOTO: FK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara