Najveći transfer u istoriji Seltika! Kupljen napadač Pari Sen Žermena...

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.06.18. | 21:36

Kelti srušili 18 godina star rekord

Škotski šampion Seltik je danas dogovorio najveći transfer u klupskoj istoriji!

Velikan sa Seltik Parka će platiti 9.000.000 funti (10.300.000 evra) Pari Sen Žermenu za 20-godišnjeg francuskog napadača Odsona Eduara. Mladi Francuz je prošlog leta došao u Seltik na pozajmicu i ostavio sjajan utisak. Klub je procenio da vredi dati veliki novac za njegov otkup i danas je postigao dogovor sa Svecima iz Pariza.

Izabrane vesti

Više pod 15 godina je prošlo otkako je Seltik napravio neki ovako veliki transfer. Do sada je rekord držala kupovina Krisa Satona iz Čelsija 2000. godine za 8.500.000 funti, a najveći transfer Seltika u poslednjih desetak godina je bila kupovina Joza Šimunovića iz Dinama za 6.750.000 funti. Ipak, za mladog Renara nisu žalili novac i razbili su kasu.

Renar je rođen u Južnoj Americi, u Francuskoj Gvajani, ali se kao dete doselio u Francusku. Prošao je školu Pari Sen Žermena, igrao za B tim, bio i na pozajmici u Tuluzu, a redovno je igrao i za mlađe reprezentativne selekcije Francuske.

Ipak, zbog žestoke konkurencije na Parku prinčeva, nije dobio šansu uprkos raskošnom talentu. Na Seltik Parku je proigrao i dao devet glova na 22 meča u Premijer ligi. Žurilo se i Pari Sen Žermenu da proda Eduara i da inkasira novac jer pod pritiskom UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, mora do 30. juna da sakupi 60.000.000 evra od prodaja igrača.

(FOTO: Action images)


tagovi

Odson EduarLetnji prelazni rok 2018Seltik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara