Nant tužio Kardif zbog Sale

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.02.19. | 20:05

Francuski klub želi obeštećenje po svaku cenu

Čelnici Nanta prijavili su Kardif nadležnim organima FIFA, a u u vezi s transferom pokojnog Emilijana Sale.

Argentinski napadač postao je rekordno pojačanje velškog kluba 19. januara, ali je samo dva dana kasnije poginuo kada je privatni avion koji ga je prevozio upao Lamanš. Francuski klub je početkom februara zatražio u pismu od premijerligaša da im se isplati prva od tri dogovorene rate od 17.000.000 evra obeštećenja (oko 6.000.000), ali su iz Velsa poručili da ništa neće da plate dok se istraga o padu aviona ne završi. 

Izabrane vesti

Istina, Kardif je obećao tada da će časno isplatiti sve na šta se obavezao, a prošle srede klubovi su se dogovrili da Velšani do danas isplate prvu ratu, što se evidentno nije desilo.
"Kasno sinoć primili smo tužbu Nanta protiv Kardifa u postupku transfera Emilijana Sale. Otvorili smo postupak, i ne želimo ništa više da komentarišemo u ovom trenutku", saopštili su ovog popodneva iz svetske kuće fudbala.

Menadžer Kardifa Nil Vornok kaže da je stvar delikatna.
"Siguran sam da će moj klub postupiti na pravi način. Tražili smo produženje roka i znam da je Nant pristao na to, ali čujem da su povučeni i neki potezi za kojima nije bilo potrebe. Miran sam i uveren da će predsednik Mehmet Dalman to rešiti", poručio je menadžer Kardifa.

Foto: Reuters


tagovi

Emilijano Sala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara