(©Reuters)
(©Reuters)

Napoli i Seltik zagrizli za štopera Hajduka, Splićanima malo 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 13:11

Odlazak Nikole Maksimovića otvara vrata Mariju Vuškoviću

Nema Hajduk u ovom momentu previše igrača od kojih može da računa na dobru zaradu i mirno leto. Tradicionalno će se na prelasku između dve sezone krenuti u raščišćavanje igračkog kadra, rekonstrukciju tima i lov na igrače koji bi trebalo da dovedu do iskoraka. Ali, da bi Splićani bili aktivni na transfer pijaci, kasa se prvo mora napuniti.

„Tovili“ su u Hajduku svoje „zlatne koke“, a najbliži izlaznom transferu i inostranom angažmanu je štoper Mario Vušković. Još tokom zime je Napoli obigravao oko Poljuda, bio je spreman i tada da ga odvede, ali su se nadali Napolitanci da će Nikola Maksimović, ipak, produžiti ugovor.

Izabrane vesti

Do takvog raspleta nije došlo, niko više u Napolju ne očekuje da će doći do dogovora sa srpskim štoperom, koji je na meti brojnih italijanskih i engleskih klubova, pa će se Napoli okrenuti starim metama. Jedno je sigurno, na leto će morati dublje da zavuku ruku u džep i neće biti jedini koji stoje u redu za momka koji je nedavno dobio nagradu za sportsku mladu nadu Dalmacije.

14.00: (11,0) Grčka (16,0) Srbija (1,07)

Pojavila se informacija u škotskim medijima da je Seltik krenuo da opipava puls Hajduka i Vuškovića, kao i da je na adresu kluba podno Marjana stigla ponuda teška 5.000.000 evra, koju su Bili odbili uprkos finansijskim problemima koji ih prate.

Pokušaće Splićani da izvuku maksimum iz date situacije, a na ruku im ide i to što Napolitanci nisu jedini klub sa Čizme koji je pokazao interesovanje za Marija Vuškovića. Verona, Udineze i Sasuolo pomno prate razvoj Hajdukovog štopera.

Mario Vušković se prošle sezone probio do prvog tima, a ove je postao startni štoper. Pokazao je da funkcioniše dobro u formaciji sa četvoricom u poslednjoj liniji, ali i sa trojicom, koju često forsira italijanski strateg Paolo Tramecani. Otisnuće se Vušković ovog leta iz Splita, najavljivan je kao prospekat koji će klubu doneti značajan priliv finansijskih sredstava i omogućiti mu da ne prodaje odmah i po svaku cenu Stipu Biuka i Marina Ljubičića, sveže prvotimce.

Ostaje da se vidi čija će ponuda biti najizdašnija i da li će to što je Vušković prošao dril italijanskog stratega na Poljudu biti presudno da se preseli na Čizmu.



tagovi

Mario VuškovićHajduk SplitNapoliSeltikUdinezevotfordVeronasasuolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara