Napoli je, ipak, tim iz Lige šampiona: Rutina i protiv ofanzivno potentnog Salcburga (Video)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.19. | 20:45

Na kraju domćin je pobedom stavio tačku na odličnu sezonu u Ligi Evrope – 3:1

Na Salcburgovu bajku u Ligi Evrope stavljena je tačka. Igrali su se lepog fudbala izabranici Marka Rozea, čak su stigli do utešnog trijumfa nad Napolijem u revanšu, ali je ekipa Karla Anćelotija, ipak, tim iz Lige šampiona. A to nekada zna da ocrta razliku.

Nadali su se u Mocartovom gradu da možda mogu da naprave novo čudo, kao prošle sezone u sudaru sa Lacijom. Nisu uspeli, ali su za kraj odiseje na Starom kontinentu stigli do trijumfa nad vicešampionom Italije – 3:1.  Teško će neko moći bilo šta da prigovori aiustrijskom šampionu. Skupili su snage da posle teškog poraza u Napulju, potom i večerašnjeg pogotka Milika, odigraju do kraja.

Izabrane vesti

Trener Karlo Ančeloti odlučio je da na revanš pošalje vrlo potentnu ofanzivnu postavu. Videli smo Milika, Zelinskog, Mertensa i Kaljehona. Istina, iskusni stručnjak odlučio se da mu u srcu odbrane zaigraju Rumun Kirikeš i mladi Italijan Luperto.

I takva postava Napolija brzo je rešila i najmanju dilemu. Bila je to klasična Napolijeva akcija. Posle izgubljene lopte Lajnera, Ruiz je proigrao Zjelinskog, a posle njegovog centaršuta Arkadijuš Milik je zakucao loptu u mrežu domaćina.

Delovao je u dobrom delu sezone Salcburg kao ofanzivna mašina. Sećate se sigurno i revanša protiv Crvene zvezde, zatim duela sa Lajpcigom i Brižom, kada su brzim kretanjima raznosili odbranu rivala. Ipak, svesni da im se evropsko putešestvije bliži kraju, igrači Salcburga su ostatak meča odigrali rasterećeno.

Izraelac Manus Dabur, novi član španske Sevilje, nastavio je da bilduje ličnu statistiku. Izjednačio je vrlo brzo. Igrao se 25. minut kada je Alan izgubio loptu u opasnoj zoni,  Dabur zalomio Kirikeša i izvršio laganu egzekuciju.

Možda bi Salcburg u ovom dvomeču bio konkurentniji, da je veću minutažu imao Islanđanin Gulbrandsen. Kao u prvom meču u Napulju, sjajni napadač je uneo živost u redove domaćina.

Napoli se u drugom poluvremenu uglavnom koncentrisao na defanzivu. Gosti su bili u kontroli rezultata, i posle  golma pomenutog Gulbrandsena u 65. minutu. Odlično je u tom napadu centrirao Ulmer.

Energično se radovao Marko Roze, možda i poverovao u još tri gola u mreži Napolija. Međutim, to nije bilo realno, iako je domaćin stalno bio u šesnestercu gostiju. Dabur je pogodio stativu, čak je i Letigeb postigao treći gol za domaćina. Ipak, je to bila stvr rutine za Napoli

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA - REVANŠ MEČEVI:

Četvrtak

Dinamo Kijev - Čelsi 0:5 (0:3) - prvi meč 0:3
/Žiru 5 i 33 i 59, Alonso 45, Odoi 78/
Salcburg - Napoli 3:1 (1:1) - prvi meč 0:3
/Dabur 25, Gulbrandsen 65, Letigeb 90 - Milik 14/
Krasnodar - Valensija 1:1 (0:0) - prvi meč 1:2
/Sulejmanov 85 - Gudeš 90/
21.00: (1,25) Arsenal (6,50)  Ren (10,00) /prvi meč 1:3/
21.00: (2,25) Inter (3,35)  Ajntraht (3,20) /prvi meč 0:0/
21.00: (1,40) Benfika (4,50)  Dinamo Zagreb (8,50)  /prvi meč 0:1/
21.00: (3,80) Slavija Prag (3,45)  Sevilja (2,00) /prvi meč 2:2/
21.00: (2,00) Viljareal (3,45)  Zenit (3,80) /prvi meč 3:1/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga EvropeRed Bul SalcburgMunas DaburArkadijuš Milik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara