Napoli - nagazna mina sezone!

Vreme čitanja: 4min | pon. 31.12.18. | 09:40

U Premijer ligi Vulverhempton najviše mrsio račune, Totenhem najčešće donosio novac, Fener je neprikosnoveni vladar cepanja tiketa...

Stigli smo do kraja još jedne kalendarske godine. Iz kladilačkog ugla, za neke manje, za neke više uspešne, ali kao i do sada, pedantni analitičari i bukmejkeri kladionice MOZZART izvukli su podatke o kojima bi trebalo razmišljati u perspektivi i možda predstojeću godinu učiniti berićetnijom.

Krenućemo od Lige šampiona i odmah napomenuti da su klubovi iz Grupe C (Crvena zvezda, Napoli, PSŽ i Liverpul) bili najzastupljeniji u elitnom takmičenju. Napoli je definitivno bio nagazna mina prvog dela Lige šampiona i zbog njega ste najčešće cepali tikete. To, međutim, ne znači da ste uvek igrali "na njega", već da je, primera radi, dobijao utakmice (Liverpul, 3. oktobra) ili remizirao (PSŽ, 24. oktobra i 6. novembra) kada ste igrali protiv njega.

Izabrane vesti

Drugi na listi "minera" je bio Klub Briž. Rezultatski rasterećeni Belgijanci otkinuli su bod i Borusiji iz Dortmunda i Atletiko Madridu u poslednje dve utakmice u Grupi A i na taj način vas - uz iznenađujući remi sa Monakon na Jan Brejdelu, kojim je ugašena nada o nokaut fazi - zavili u crno. "Bronzana medalja" je završila oko vrata Dortmunda, koji jeste sa prve pozicije prošao dalje, ali osim što dva puta nije slavio (protiv Atletika u Madridu 2:0 i Klub Briža kod kuće 0:0), na četiri od šest mečeva padala su najviše dva gola. Što svakako nije trend kada je reč o tradicionalno efikasnim Milionerima.

Polako, ali sigurno, došli smo i do najprofitabilnijih ekipa u Ligi šampiona. I potvrde onoga što na šta vam često skrećemo pažnju - da se u manje atraktivnim grupama (ligama) krije potencijalno najveća zarada. Tako je, recimo, Grupa D (Porto, Šalke, Galatasaraj i Lokomotiva Moskva) odradila sjajan posao! Porto naročito... Zmajevi su slavili na pet od šest mečeva (remi sa Šalkeom u prvom kolu), poslednja četiri meča grupne faze igrali uz najmanje tri gola, a pet od ukupno šest i uz GG. Neki su to namirisali i lepo se naplatili.

Zanimljivo, PSŽ je na poziciji broj dva timova na čijim ste duelima bili najprecizniji, iako je od šest utakmica dobio "samo" tri. Šta to znači? Izuzev rutinskih recki protiv Crvene zvezde, koje niste propuštali (a niste ni pogrešili), bežali ste od konačnog ishoda u derbijima sa Napolijem i Liverpulom, opredelili se za golove i ta taktika bila je ključ uspeha. Dovoljno je reći da je na svih šest mečeva Svetaca viđen bar po gol na obe strane...

Od Rome u Seriji A treba bežati, ali od Rome u Ligi šampiona - nikako. Ako izuzmemo utakmicu poslednjeg kola, koja Vučici ništa nije značila, i poraz od Plzenja u Češkoj, Roma je bila savršen tim za tiket. Od Reala je izgubila oba meča, tri puta kada je bila favorit ispoštovala je, u pet od šest navrata padalo je minimum tri gola, te kao takva Roma zavređuje veliko poštovanje u LŠ.

Neprikosnoveni vladar "bušenja" tiketa u domaćim šampionatima je Fenerbahče. Kriza u taboru istanbulskog velikana dostigla je neviđene razmere, o čemu najbolje svedoči činjenica da Fener u 2019. godinu ulazi kao pretposlednji na tabeli! Da nejaki Rize nije već spakovao kofere za selidbu u niži rang, Kanarinci bi dobili nadimak Fenjerbahče. Žuto-crnima u potiljak gledaju još dva projektovana favorita za titulu, Galatasaraj i Bešiktaš, koji su brojnim kiksevima značajno oslabili vaše budžete.

Partizan je u Srbiji klub čiji su mečevi najčešće precrtavani. Čak osam puta kada su bili favoriti, crno-beli su izneverili. Minimalan poraz od Radnika u Surdulici krajem jula, plus sedam remija (neračunajući večiti derbi)... Previše!

U Premijer ligi najviše je mrsio račune Vulverhempton. Prošlogodišnji drugoligaš je strah i trepet za favorite u najatraktivnijem takmičenju u Evropi. Samo je Liverpul Vukovima otkinuo ceo plen. Podelom bodova morali su da se zadovolje Mančester Siti, Arsenal i Mančester Junajted, dok su pognute glave posle okršaja sa Vulverhemptonom stadione napuštali Čelsi i Totenhem. Otuda i ne čudi što su najčešće u kanti završavali tiketi na kojima se našao Vulverhempton. Sledi Kristal Palas, a zanimljivo je da će u utorak upravo Vulverhempton i Kristal Palas odmeriti snage u okviru 21. kola.

Otkrićemo vam i da je posle Lige šampiona najzastupljenije takmičenje u kladionici MOZZART Premijer liga (slede Serija A, Primera, Liga Evrope, Bundesliga..), a verovali ili ne, Čempionšip nalazi se na listi ispred holandske Eredivizije, belgijske Pro lige, srpske Superlige, portugalske Primeire i turskog Superliga.

Dodajmo još da ste na Totenhemu uzeli najviše novca u Premijer ligi. Jer, Pevci su od Sitija i Liverpula, dva glavna konkurenta za tron, izgubili, dok su u ostalim sudarima sa nominalno jačim ekipama ispoštovali tip 3+ i(li) GG, koji i volite da odigrate kada su mečevi poput Totenhema i Junajteda (Čelsija, Arsenala...) u pitanju.

Foto: Reuters


tagovi

rezzime godinesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara