Viktor Osimen (©Reuters)
Viktor Osimen (©Reuters)

Napoli ne odustaje od titule: Pobeda u Veroni sa potpisom neumoljivog Viktora Osimena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.03.22. | 17:02

Nigerijac sa dva gola prekinuo seriju pobeda ekipe Igora Tudora na Bentegodiju

Doživeo je u oktobru užasnu povredu Viktor Osimen, vratio se na teren tek u januaru i nastavio gde je stao. Ne smeta mu ni zaštitna maska koju nosi zbog višestrukih preloma kostiju lica, šest metalnih ploča i 18 šrafova kojima je zakrpljena šteta koju je naneo sudar sa defanzivcem Intera Milanom Škrinijarom. Štaviše, kao da je u njoj pronašao novu snagu. Koliko mu znači videlo se i na poluvremenu utakmice sa Veronom, kada je bez maske izašao na teren, samo da bi u panici od pomoćnog osoblja Napolija tražio da mu je donese, jer ju je zaboravio u svlačionici. Sa dva gola na Bentegodiju omogućio je Napoliju da nastavi da sanja o skudetu, a izdvojio se i kao najbolji strelac ekipe Lučana Spaletija ove sezone - 2:1.

Postigao je 75.000.000 evra plaćeni Nigerijac devet pogodaka u Seriji A i još četiri u ligi Evrope, iako je nekoliko meseci proveo van stroja. Omogućio je danas Napoliju da slavi na teškom gostovanju i zadrži korak za vodećim Milanom. Pojavila se bojazan nakon poraza od Rosonera u minulom kolu da bi Spaletijeva ekipa mogla da ispadne iz šampionske trke, ali ekipa iz Napulja ne odustaje. Verona je pala posle tri vezane pobede kod kuće i trenutno je deveta sa 41 bodom, 19 manje od današnjeg rivala.

Izabrane vesti

Interesantno je da je Osimen od povratka na teren sve golove postigao glavom, što jasno ukazuje da je prebrodio strah od povrede. Načeo je Veronu pomenutim oruđem, ali je i prekinuo seriju pogodaka iz vazduha, kada je sredinom drugog poluvremena duplirao prednost gostiju.

Nije se četa Igora Tudora predavala, samo osam minuta nakon drugog Osimenovog pogotka Davide Faraoni je vratio nadu domaćinu, da bi je u 83. oduzeo Federiko Ćekerini, kada je zaradio drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu.

Do osmog pogotka u prvenstvu Osimen je stigao u 14. minutu utakmice posle sjajnog prodora i još boljeg centaršuta Matea Politana. Bivši fudbaler Sasuola i Intera je sjajno prošao po levoj strani, uputio idealnu loptu pred gol rivala, da bi Nigerijac u maniru pravog golgetera zakucao glavom loptu u mrežu.

Otišli se na odmor sa 0:1, da bi se u 71. minutu Nigerijac ponovo našao u centru pažnje. Di Lorenco je proleteo po desnom boku, odigrao na ivicu peterca za Osimena, koji rutinski trese mrežu nemoćnog Montipoa za 2:0. Na specifičan način je proslavio svoj deveti pogodak u ligi. Uzeo je foto aparat od jednog fotografa i slikao tribine.

Uzvratila je Verona posle sjajne akcije po levoj strani. Tameze je uputio savršen centaršut, a najviši u skoku bio Faraoni i sa ivice peterca preciznim udarcem glavom matirao Davida Ospinu. Ipak, samo šest minuta kasnije Ćekerini zbog igranja rukom dobija drugi žuti karton, što je omogućilo Napoliju da sa igračem više rutinski privede meč kraju.

U poslednjim trenucima susreta je sudija Doveri još jednom izvadio crveni karton iz džepa i pokazao ga strelcu jedinog pogotka za Veronu Faraoniju. Negodovao je defanzivac domaće ekipe, ušao u raspravu sa glavnim arbitrom i izvukao deblji kraj - zaradio je isključenje kada je sve bilo gotovo.

SERIJA A - 29. KOLO

Subota

Salernitana - Sasuolo 2:2 (1:2)

/Bonacoli 8, Đurić 81 - Skamaka 20, Traore 30/

Specija - Kaljari 2:0 (0:0)

/Erlić 55, Manaj 74/

Sampdorija - Juventus 1:3 (0:2)

/Sabiri 84 - Jošida 23ag, Morata 34, 88/

Milan - Empoli 1:0 (1:0)

/Kalulu 19/

Nedelja

Fjorentina - Bolonja 1:0 (0:0)

/Toreira 70/

Verona - Napoli 1:2 (0:1)

/Faraoni 77 - Osimen 14, 71/

18.00: (1,35) Atalanta (4,90) Đenova (9,50)

18.00: (3,15) Udineze (3,20) Roma (2,35)

20.45: (5,20) Torino (3,70) Inter (1,70)

Ponedeljak

20.45: (1,33) Lacio (5,20) Venecija (9,00)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

Viktor OsimenNapoliVeronaLučano SpaletiIgor TudorDavide FaraoniMateo Politano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara