Napoli prvi krenuo po Alisona - Roma glatko odbila 40.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.03.18. | 10:32

Odbijen prvi napad Napolitanaca, čekaju se Real i Liverpul

Napoli traži golmana za narednu szeonu s obzirom da se Pepe Reina seli u Milan. Mnogo imena se pominjalo prethodnih nedelja kao potencijalni kandidati da zamene Španca, a klub sa San Paola je iznenadio Italiju prvim potezom koji je povukao.

Iako se spepkulisalo da bi Reinu mogli da naslede Heronimo Rulji (Real Sosijedad), Matija Perin (Đenova) ili Bernd Leno (Leverkuzen), Napolitanci su krenuli po najtraženijeg golmana Evrope i odbijeni su. Italijanski mediji prenose da je Napoli ponudio Romi 35.000.000 evra plus 5.000.000 evra kroz bonuse za Alisona Bekera, ali je glatko odbijen.

Izabrane vesti

Brazilac je zaludeo Evropu već u prvoj sezoni u dresu Vučice. Standardan je golman reprezentacije Brazila i cena mu vrtoglavo raste. Ima sjajne reflekse, beležio je neke čudne odbrane, ali je i tip modernih čuvara mreže koji odlično igra nogom i učestvuje u igri.  Poput Reine.  To je upravo ono što traži Mauricio Sari koji insistira na posedu lopte i velikom učešću golmana u igri.

Ipak, Romi ne pada na pamet da ga proda za ponuđenu cenu. Pretpostavlja se da će Alison biti zvezda prelaznog sledećeg leta jer je za njega veoma zainteresovan i Liverpul. I Jirgen Klop je oduševljen Brazilcem, a prethodnih dana se pominjalo i da bi Real Madrid mogao da uđe u trku za Alisona.

Romi to odgovara i tražiće makar 50.000.000 evra za Brazila. A ako počne licitacija između Liverpula i Reala, vrlo je moguće da Alisonov transfer bude i skupšlji i da sruši dugogodipnji rekord Đanluiđija Bufona kao najskupljeg golmana svih vremena. Juventus je Điđija pre skoro 17 godina platio nešto manje od 53.000.000 evra. Alison je uz De Heu, Oblaka i Donarumu kandidat da sruši taj rekord.

Napoli će morati da poboljša ponudu ako želi da se dokopa jednog od najtraženijih golmana Evrope...

(FOTO: Action images)


tagovi

Alison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara