Antonjin Barak, Orel Mangala i Hamed Traore (©Reuters)
Antonjin Barak, Orel Mangala i Hamed Traore (©Reuters)

Napoli se hladi od Samardžića? Renovira sredinu terena i dovodi trojicu veznih igrača

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 21:42

Šampion Italije paralelno radi na dovođenju Antonjina Baraka, Orela Mangale i Hameda Traorea

U jednom trenutku je bio praktično na korak do Napolija, ali kako vreme prolazi sve su manje šanse da će Lazar Samardžić postati novi igrač šampiona Italije. Jer kako pišu mediji sa Čizme, branilac titule paralelno radi na dovođenju trojice veznih fudbalera i nijedan od njih nije fudbaler Udinezea.

Samardžić je početkom prelaznog roka bio prioritet čelnika Azura. Čak su se prema pojedinim informacijama dva kluba dogovorila oko obeštećenja, ali je potom posao naprasno stopiran, navodno zbog menadžerskih provizija. U međuvremenu su interesovanje za srpskog reprezentativca pokazali Juventus i Brajton, ali novosti o napretka u pregovorima sa Napolijem nije bilo.

Izabrane vesti

Da posao nije blizu završetka otkrio je tokom jučerašnjeg dana i sportski direktor Udinezea Federiko Balzareti.

"Želimo da (Samardžić) bude što je moguće mirniji kako bismo bili sigurni da je fokusiran jedino na Udineze. Čofi i ja pričamo sa njim svakog dana kako bismo ga zaštitili od glasina. Ipak, definitivno vlada veliko interesovanje za dečak, jer je talentovan, ima kvalitet koji je već pokazao, i normalno je da postoji interesovanje. Klubovi o kojima se piše su se raspitivali za njega, kako bi imali uvid u situaciju, ali ništa nije gotovo", izjavio je Balzareti, da bi, upitan da li klub radi na pronalaženju zamene za Samardžića, dodao kako postoji šansa da Srbin ostane na Friuliju:"Odlazimo predaleko, ponavljam, ništa nije gotovo, postoji mogućnost da Samardžić ostane. Ovo je poseban mesec, svi moramo da ostanemo fokusirani na treninge i utakmice, u januaru moramo da se nosimo sa tržištem transfera, to je moj posao, moramo da učinimo da fokus bude u potpunosti na narednim mečevima."

U Napulju pak ne žele da gube vreme. Eljifa Elmasa već su prodali Lajpcigu za 25.000.000 evra, Pjotr Zjelinski oko produžetka ugovora, a pride je i Frank Zambo Angisa otišao na Kup afričkih nacija, te se sportski direktor Napolitanaca Mauro Meluzo bacio na renoviranje sredine terena. I u narednim danima mogao bi da izvrši korenite promene, budući da su dvojica veznih fudbalera već na pragu stadiona Dijego Armando Maradona.

Jedan se zapravo već može smatrati novim igračem šampiona Italijer, jer kako piše Fabricio Romano, Napoli je postigao dogovor sa Bornmutom oko pozajmice Hameda Traorea. Ofanzivni vezista iz Obale Slonovače stići će u Napulj na pozajmicu, koju će italijanski tim morati da plati jedino ukoliko na leto ne aktivira opciju otkupa za 25.000.000 evra.

Po sličnoj formuli mogao bi da stigne i Orel Mangala, a kako javlja Đanluka Di Marcio, klub sa juga Italije u odmakloj je fazi pregovora sa Notingem Forestom oko pozajmice defanzivnog veziste iz Belgije. Poslednji deo slagalice trebalo bi da predstavlja Antonjin Barak. Za njega je Meluzo posebno zagrizao, ali Fjorentina ne želi da ga olako pusti, te je 500.000 evra za pozajmicu, koja uključuje i opciju otkupa za još 6.000.000 evra već odbila. Kako bilo, Di Marcio tvrdi da će Napolitanci biti uporni dok ne dobiju češkog fudbalera, koji na Artemio Frankiju nema veliku ulogu i tek povremeno dobija priliku u Seriji A.



tagovi

Lazar SamardžićOrel MangalaHamed TraoreAntonjin BarakTransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara