Napredak našao špica: Nenadović menja Matića

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 14:26

Četvrti novajlija u Kruševcu u ovom prelaznom roku

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Došao je pod Bagdalu prošlog leta Bojan Matić uz obostranu ideju da dolazak golgetera sa ozbiljnim superligaškim iskustvom u Kruševac bude pun pogodak, ali svega tri puta se upisao u listu strelaca tokom sezone. Premalo za reputaciju, pa je pre početka nove došlo do raskida saradnje. Ugovor je istekao Bojanu Čečariću, praktično prvoj Matićevoj alternativa, a upisao je gol manje od napadača iz Zrenjanina i Napredak je morao da posegne za novim rešenjem na vrhu napada, te je u Lazarev grad stigao Uroš Nenadović.

Izabrane vesti

Dvadesetdevetogošnji ofanzivac ponikao je u OFK Beogradu, a u Srbiji je bio i u Novom Sadu, Hajduku, Novom Pazaru, Vojvodini, Radu i Radniku, dok je posle Surdulice sticao iskustvo u Aziji, noseći dresove kazahstanskog Taraza i jeremenskih klubova (Alaškert, Širak, Ararat, Pjunik). U Jermeniji je postigao 36 golova, te ostavio najdublji trag u dosadašnjem toku karijere, gde je i učestvovao u osvajanju pet trofeja, tri prvenstvena: sa Pjunikom pretprošle sezone i dva prethodna sa Alaškertom, sa kojim se okitio i jednim trofejem u Kupu, dok je jedan uzeo sa Araratom. Danas se zvanično vratio u srpski fudbal, potpisavši ugovor sa Napretkom na dve sezone.

Očekivanja od novog špica pod Bagdalom, a posebno nakon svežih iskustava, su svakako velika, a hoće li Nenadović biti jedini špic u Napretku, uz mladog Marka Bojovića koji još uvek nije debitovao za klub, s obzirom da je kruševački tim, osim Matića i Čečarića, ostao i bez Bojana Zogovića, ostaje da se vidi u narednom periodu. U Kruševcu veruju da će skoro kompletirati sastav do odlaska u Sloveniju, 1. jula. Za sada su u Lazarev grad stigli vezisti Filip Jović i Filip Krstić, desni bek Dejan Parađina i napadač Uroš Nenadović.

Napredak igra prvu pripremnu utakmicu u ovoj godini u subotu, protivnik mu je Radnički 1923. Meč u Kragujevcu počinje u 17.30.



tagovi

Napredak KruševacUroš Nenadović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara