Nemanja Đeković (© Star sport)
Nemanja Đeković (© Star sport)

Napredak sa Gaćinovićem traži prvi gol na TSC areni: TSC igra najbolji fudbal u Srbiji

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 09:50

Čarapani bi da pobegnu i iz baraž zone (17 časova, TV Arena Premium 3)

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Hvale Čarapani narednog rivala, a i mogu, s obzirom da su pobedom u Lučanima (2:1), izvojevanom u poslednjim sekundama meča, zbacili pritisak oko vrata i sada mnogo mirniji putuju na megdan TSC-u. Napredak je posle meča protiv Mladosti stigao do 20 poena u šampionatu, nadmašio prošlogodišnji jesenji učinak i ostaće tokom pauze van crvene zone. Da li i izvan zone baraža saznaćemo danas, kada Kruševljani budu odigrali meč odloženog devetog kola Mozzart Bet Superlige u Bačkoj Topoli (17 časova, TV Arena Premium 3).

Izabrane vesti

Septembarsko pomeranje uslovilo je nešto vanredno za Napredak: tri puta je gostovao u prethodnim rundama u šampionatu, a čak četiri puta, računajući i utakmicu Kupa Srbije u Vršcu. Poraz u Banatu posle penala, te onaj u Novom Sadu protiv Vojvodine (0:2) produbio je krizu pod Bagdalom, ali su Čarapani u Lučanima upisali čak četvrti trijumf u gostima u ligi i pokazali da i te kako mogu da iznenade, te da reše meč i kad nisu favoriti. Nisu to baš često ponovljali ove jeseni, ipak dovoljno za oprez trećeplasiranom timu na tabeli Mozzart Bet Superlige, ekipi Žarka Lazetića koja baš retko dozvoljava neočekivane rezultate na svom terenu.

TSC je sjajna ekipa, predvođena odličnim pojedincima, sa izvanrednim trenerom koji ima kontinuitet. U dosta boljem raspoloženju putujemo u Topolu nego što je to bilo pred Lučane. Pobeda protiv Mladosti je došla kao nagrada za krvavi rad od dva meseca od kako sam ja u klubu. Igrači su zaslužili taj trijumf koji nam je od neizmernog značaja. Sada je na redu mnogo teža utakmica, ali smo se dobro spremili za TSC, iako smo svesni da je to ekipa koja igra najbolji i najkvalitetniji fudbal u Srbiji. Imamo obavezu da budemo maksimalno posvećeni u poslednjoj rundi, jer u njoj nema kalkulacija. Moramo da uložimo poslednji atom snage da bismo ostvarili pozitivan rezultat, mada naravno da to zavisi i od rivala“, govori Vladimir Gaćinović, šef struke Napretka, pred meč na TSC areni.

Po prvi put u Lučanima iskusni stručnjak menjao je formaciju u onu sa trojicom fudbalera u poslednjoj liniji, na taj način, prema svemu sudeći, iznenadio Tomislava Sivića i napravio prvi korak ka zlatnoj pobedi. Ostaje nepoznanica hoće li i meč u Bačkoj Topoli doneti istu postavku Napretka, ali će Gaćinović bar dvojicu igrača iz startne postave na poslednjem meču morati da menja. Filip Jović je zaradio povredu, dok je golman Vladimir Savić sakupio četiri žuta kartona.

Prilagođavamo se našim sposobnostima. Nešto smo morali da menjamo posle serije loših rezultata i verujem da to Mladost nije očekivala. Mogli smo da rešimo pitanje pobednika u Lučanima pre, ali sa nama uvek mora ići i drama. Pobeda sigurno nije došla slučajno i, kao što rekoh, bila je to nagrada za trud“, priča Gaćinović.

Napredak je znao da zablista protiv TSC-a u gostima, ipak ne i u Bačkoj Topoli. Oba trijumfa Čarapani su upisali u Senti i to 2021. godine, istina u dve različite sezone (3:1, 2:1). U poslednja dva duela na strani, odigrana na novom stadionu Topoličana, Kruševljani nisu ni zatresli mrežu (oba puta TSC slavio sa 2:0), pa Milan Bojović i družina danas traže prvenac na TSC areni.

MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

Novi Pazar - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Ubiparip 86/

Radnički Niš - Železničar Pančevo 1:1 (0:0)

/Petrov 54 - Konatar 90+3/

Voždovac - Vojvodina 3:2 (2:1)

/Teodorović 28, Flemings 43, 76 - Vukanović 18, Matić 90+1ag/

Petak

14.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

16.00: Javor - IMT

17.00: (1,32) TSC (5,10) Napedak (10,0)



tagovi

TSC Bačka TopolaNapredak KruševacVladimir Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara