Miloš Đokić ©Star Sport
Miloš Đokić ©Star Sport

Napredak u 90+4 ispustio pobedu u Lazarevcu, ali je bod po meri i jednih i drugih

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 19:42

Bez pobednika u prvom meču nove runde plej-auta između Rudara i Čarapana - 2:2

Najverovatnije rezultat koji će obema ekipama značiti opstanak u društvu najboljih, iako još uvek nismo dobili zvanično prvog spasenog u donjem delu Mozzart Bet Superlige, nakon remija u Lazarevcu Kolubare i Napretka (2:2). Gosti su bili izuzetno blizu osvajanju sva tri boda, ali ih je u tome sprečio rezervista Miloš Đokić pogototkom u četvrtom minutu nadoknade.

Dve ekipe sa najmanje problema u plej-autu nisu nam pružile puno atraktivniji fudbal od onog na koji smo navikli u eliminacionoj grupi Mozzart Bet Superlige. Tek za nijansu otvoreniji, još jedan meč prepun duela i borbe, kreativnosti ni za prelaznu ocenu. Premda bismo posle pomena maštovitosti na terenu mogli da pričamo i o uslovima za igru, koji su na jedva zadovoljavajućem, često ni ta tom nivou u srpskom šampionatu. Ipak, videli smo četiri gola u utakmici, jedan propušten zicer u nastavku...

Izabrane vesti

Od Kolubare do Kolubare. To je bio put Bojana Čečarića od poslednjeg superligaškog gola još početkom oktobra do današnjeg. Pritom dva veoma slična pogotka, oba u praktično nebranjenu mrežu, i jedina dva u šampionatu za Napretkovog napadača. Tako je bivši ofanzivac Spartaka i Novog Pazara doveo Kruševljane u vođstvo nakon centaršuta Prijovića u 18. minutu. I napokon koliko - toliko opravdao poverenje koje dobija od Dragana Perišića, s obzirom da je ovog proleća on najčešće najistureniji napadač Čarapana.

Nije se Kolubara predavala. Želela je da nametne svoju igru, preuzela posed, premda nimalo srećno nije gradila završnicu napada. Ali se lopta u nogama isplatila. Mladi Stanković je u svom šesnaestercu, probajući da izblokira centaršut, kačio loptu laktom, sudija Milan Ilić je proveravao situaciju uz pomoć VAR-a i ostao uz prvobitnu odluku, pa je za domaćina dosuđen kazneni udarac. Đuranović je u 42. smireno loptu plasirao po sredini gola i izjednačio rezultat.

U nastavku igre na momente su obe ekipe preuzimale kontrolu na sredini terena, time i celog terena. Prava rovovska borba između dva šesnaesterca bacila je u prvi plan kvalitet najiskusnijih sa obe strane na tom delu - Putinčanina i Sadikovića, koji je sjajno pratio mladi Stanković. U jednom takvom začetku akcije Napredak je mogao do novog pogotka. Dobro je Zogović istrčao polukontru, dodao Matiću, a njegov šut vrhunski zaustavio Popović.

Ako nije tada, jeste nekoliko minuta kasnije gost stigao do gola. Bastajić je konačno odlično probio odbranu domaćina, a Radovanović ga nepropisno oborio u kaznenom prostoru. I zaslužio je to iskusni krilni napadač Napretka, s obzirom da je sve vreme najpre on davao ton napadu gostiju. Odgovornost je preuzeo Matić i, iako je Popović kačio loptu, u 80. minutu ponovo doveo Čarapane u prednost. Očekivano, Kolubara je krenula na sve i ništa u završnici. I dočekala šansu u poslednjoj sekundi meča. U pravom karambolu, najbolje se snašao Đokić, pogodio mrežu Savića i doneo Lazarevčanima verovatno najvredniji bod u eliti u ovoj sezoni.

KOLUBARA - NAPREDAK - 2:2 (1:1)

/Đuranović, 42 (p), Đokić 90+3 - Čečarić 18, Matić 80pen/

Stadion u Lazarevcu

Sudija: Ilić M.

KOLUBARA: Popović 6,5, Milićević 6, Ćosić 5,5 (od 75. Mols), Bakić 6, Milojević 5,5 (od 75. Đokić 6,5), Zubairu 6 (od 68. Vukušić 6), Radovanović 5,5, Sadiković 6,5, Kočić 5, Ilić 5,5, Đuranović 6

NAPREDAK: Savić 6,5, Kerkez 6, Đeković 6, Jovanović 5,5, Prijović 5,5, Stanković 6,5, Putinčanin 6,5, Ljubomirac 5,5 (od 58. Zogović 5,5), Bastajić 6,5 (od 85. Projić), Šarić 6 (od 58. Matić 6), Čečarić 6 (od 70. Krstić)

Igrač utakmice: Marko Putinčanin (Napredak) 6,5

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT

Nedelja

Kolubara - Napredak 2:2 (1:1)

/Đuranović 42pen, Đokić 90+4 - Čečarić 18, Matić 80pen/

Ponedeljak

18.00: (1,90) Radnički Niš (3,25) Javor (4,00)

18.00: (2,20) Radnik (3,05) Mladost GAT (3,35)

18.00: (2,10) Spartak (3,25) Mladost Lučani (3,35)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara