Fudbaleri Spartaka (© MN Press)
Fudbaleri Spartaka (© MN Press)

Napredak u novoj epizodi Klueda: Gol, gol, naš je bol

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.08.23. | 10:18

Čarapani jedini tim lige bez pogotka, dok Spartak čeka ko će ući u kopačke Srđana Hrstića

Istina je, isti je problem mučio Kruševljane i na startu prošlosezonske Mozzart Bet Superlige. Sakupili su tada Čarapani takođe bod posle četiri uvodna kola, ali u tom poslednjom makar postigli golove. Javor je izvojevao pobedu pod Bagdalom (4:2), a Nebojša Bastajić ostavio tračak nade da Napredak može da se prene. Serija pobeda počela je tri kola kasnije, ali je tim iz Lazarevog grada barem krenuo da igra fudbal za gol više: na šest od sedam sledećih meča postizao makar po gol.

Daleko od superligaškog nivoa ofanzive bio je Napredak u prva tri meča aktuelnog šampionata. Protiv Železničara bezopasan, protiv Crvene zuvezde nespretan, protiv Vojvodine opredeljen na odbranu. Napokon se otvorio i razigrao protiv Mladosti, ali taj meč kao da je otkrio sve probleme u napadu, mnogo veće od dekoncentracije u završnici (0:1). Jeste Saša Stamenković odigrao jednu od najboljih utakmica u bogatoj karijeri, ali su mi i ofanzivci Čarapana i te kako pomogli da dođe do tog podviga. Od situacija u kojima su izbijali „jedan na jedan“ sa iskusnim čuvarom mreže, preko trenutaka kada je udarcima falio intenzitet, do onih u kojima je nedostajao još jedan smireni pas, Kruševljani su jasno nacrtali da u ovom sastavu (ili bar u ovom trenutku) nisu zreli za elitni rang. Ni timski, ni pojedinačno. Najavljuje sportski sektor još pridošlica od prvog poraza protiv Pančevaca, no pojačanja, za sada, još uvek ne stižu.

Izabrane vesti

Probao je Dragan Perišić da upotrebi svako oružje koje mu je trenutno na raspolaganju. Od desetorice krila i špiceva na koje može da računa, dao je šansi osmorici. Jedino ne omladincima. I na taj podatak ne bi trebalo gledati pohvalno, ali najbolji simbolizuje pokušaj da se nađe dobitna formula u ofanzivi. Na njemu se nikako ne bi smelo zameriti stručnom štabu, s obzirom na neverovatne 24 promene koje su zadesile Napredak ovog leta.

Ako je tim odskočio energetski u poslednjoj rundi, vreme je za još jedan iskorak. Realizacija je preduslov pobeda, a bez njih nema bodova. Probao je da nadahne Perišić pulene pred utakmicu u Subotici, time hrabrivši i sebe da je u golu razrešilica Napretkove muke. Sa druge strane, ako Čarapani do njega stignu protiv Spartaka, to bi tek trebalo da pokaže da li je veći problem u ekipi samopouzdanje ili kvalitet. Ponovo kroz brojke, u konačnom rezultatu.

Uroš Nenadović postiže gol protiv Spartaka - kvota 5,00

Nazvali su u stručnom štabu tima iz Kruševca susret na severu države velikim ispitom. Što za njega samog, što za svakog fudbalera. Te reči se mogu shvatiti na više načina, ali za Napredak, na kraju trke za bodove, verovatno neće biti važno da li je posle Subotice došlo do promena unutar kluba. U krajnjem zbiru biće ili ne večerašnjih bodova. A taj iznos je ono što najobjektivnije govori o svakom kvalitetu.

Tradicionalno, Napredak beleži odlične rezultate u Subotici minulih sezona. Čak četiri pobede (jednu u Kupu Srbije) u poslednjih pet duela izborio je kruševački tim. Spartak samo jednu. Ipak, Golubovi imaju dve pobede u dva susreta kod kuće na početku Mozzart Bet Superlige i nema sumnje da sebe vide kao favorita pred današnji meč koji startuje od 19.30 (TV Arena sport 10).

Posle četiri kola Spartak je na polovičnom učinku, dve pobede i dva poraza ga zadovoljavaju imajući u vidu kakav su raspored bio. U prošlom kolu zaslužen poraz od Crvena Zvezde, pre toga pobede protiv Železničara i IMT-a kao i poraz od Radnika u Nišu pokazuju da su primetne pozitivne promene među Plavim golubovima. Iako tim još nije u kompletiran, ima još mnogo prostora za razvitak, što defanzivno što ofanzivno, sve su vidljiviji obrisi kako će ekipa izgledati.

U ovu utakmicu izabranici Aleksandra Keržakova ulaze kao blagi favoriti, ali kako je i sam Rus izjavio „Napredak je dobar i trenutna pozicija na tabeli nije srazmerna njegovom kvalitetu“.

Plavo-beli čekaju na pobedu nad Kruševljanim od avgusta 2021. kada su na krilima tada debitanta, a sada najskupljeg prodatog igrača u istoriji kluba Srđana Hrstića, slavili 3:2. 


Najava meča

Spartak
Napredak Kruševac

Početak meča: 2023-08-27 19:30:00
Sudija: Predrag Janjuš
Stadion: Gradski u Subotici
3-4-3
13
Manojlović
19
Tanasijević
55
Kerkez
4
Bogićević
00
Stajković
44
Vidaković
6
Đurasović
10
Bijelović
5
Tošeski
14
Ubiparip
11
Todoroski
13
Filip Manojlović
19
Strahinja Tanasijević
55
Dejan Kerkez
4
Mihailo Bogićević
00
Lazar Stajković
44
Vladan Vidaković
6
Aleksa Đurasović
10
Luka Bijelović
5
Miloš Tošeski
14
Vojo Ubiparip
11
Andrej Todoroski
T
Aleksandar Keržakov

MOZZART BET SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1 (2:0)

/Ilić 14, 49 Petrov 21, Mesarović 90+5 – Vidakov 54/

Subota

TSC – IMT 1:0 (0:0)

/Mirčevski 86/

Voždovac – Crvena zvezda 3:2 (2:0)

/Burmaz 5, Nešković 44, Teodorović 60 - Rodić 74, Kanga 90+1pen/

Mladost Lučani - Vojvodina 2:2 (2:2)

/Silue 7, 42 – Tomić ag 10, Radulović 37 /

Nedelja

17.30: (1,80) Novi Pazar (3,60) Železničar Pančevo (4,60)

19.30: (1,50) Čukarički (4,20) Radnik (6,75)

19.30: (1,90) Spartak (3,40) Napredak (4,30)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Javor (11,0)



tagovi

SpartakSpartak SuboticaNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara