Napredak za minut brži od iznenađenja

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 18:05

Luksemburžani umalo iznenadili Čarapane u Turskoj, Stanojlović i Bojović ipak doneli pobedu našem timu (2:1)

Navikla nas je reprezentacija Luksemburga u tek odlazećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo da i te kako zna da napravi iznenađenje, te su u grupi padali Island i Bosna i Hercegovina dva puta, dok Slovačka nije uspela da je savlada kod kuće. Blizu toga danas u Antaliji bio je i desetoplasirani tim tamošnje elite, Mariska Merš, protiv Napretka, sekunde su ga delile od malog podviga, bar kada govorimo o rezultatu (2:1), mada su Čarapani očekivano bili mnogo ozbiljniji rival na terenu.

Posle jako lošeg drugog poluvremena protiv Rubina, u kojem su Kruševljani ispustili minimalnu prednost i doživeli debakl (5:2), htela je četa Vladimira Gaćinovića da od početka meča da do znanja Mariski da nema za šta da se pita na terenu. Ipak, dva puta su njihovi defanzivci u prvom poluvremenu skidali loptu sa gol linije, a Vukajlović i Jovanović pre toga nisu dobro ciljali gol. Nagrada za napadačku igru stigla je u 38. minutu. Mogao je Majdevac da se upiše u strelce, po prvi put u novom mandatu za matičnu klub, ali je njegov šut golman Mousima odbio do Stanojlovića, koji je zatresao mrežu.

Izabrane vesti

Izjednačenje je stiglo u 78. minutu, posle kaznenog udarca za Luksemburžane zbog kojeg su se Čarapani bunili kod glavnog sudije. Odluka je već bila doneta i Rodrigez je doveo svoj tim do 1:1.

Da pravda ipak bude zadovoljena pobrinula se možda i najlepša akcija na meču za Napredak, koja je stigla u pretposlednjem minutu. Brzo izvedeni aut Jovanovića iskoristio je Marjanović da perfektno asistira Bojoviću, koji je rutinski plasirao loptu u mrežu glavom. Podsetio je Marjanović tako na blistave dane pod Bagdalom, a Bojović Majdevca da će Napredak možda i najjaču konkurenciju imati u špicu.

Napredak: Savić, Mršić, Marinković, Vukajlović, Jovanović S, Krstić, Ljubomirac, Zličić, Blagojević, Jovanović Đ, Majdevac.  Igrali su još: Bajić, Stanojlović, Sadiković, Marjanović, Bastajić, Bojović, Stevanović, Jović, Stoiljković.



 



tagovi

Andrija Majdevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara