Narandžasto je u modi: Holandija ubila u pojam Portugalce! Ronaldo bez šuta na gol, Bože sačuvaj ko igra u ovoj odbrani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.03.18. | 22:23

Ronald Kuman upisao prvenac na klupi Lala, blistao Memfis Depaj - 3:0

Uspravljanje džina! Velika je to sila, iako joj godinama ne ide. Još od prethodnog Mundijala. U međuvremenu je propustila EP u Francuskoj, neće je biti ni na SP u Rusiji, ali Holandija ne samo da daje znake života, nego najavljuje da bi u predstojeći ciklus mogla da uđe kao kandidat za velika dostignuća. Dokaz je ubedljiva pobeda nad Portugalom u Ženevi, premijerna otkako je Lale preuzeo Ronaldo Kuman - 3:0!

I to kakva pobeda! Prva posle deset međusobnih susreta sa aktuelnim vladarom Starog kontinenta. Osveta za poraze na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj (0:1) u EP u Ukrajini i Poljskoj (1:2). Čista kao suza. Apsolutno zaslužena. Pre svega zbog daleko bolje igre u polju i sposobnosti da se koriste krateri u odbrani tima Fernanda Santoša.

Izabrane vesti

Na neutralnoj lokacji, u Švajcarskoj, blistao je Memfis Depaj. Opšti utisak - najbolji pojedinac meča. Na asistenciju Ajaksovog veznjaka Donija van den Beka bio je spretniji od Žoze Fonte i već u 11. minutu savladao klupskog druga iz Liona, Entonija Lopeša, koji je dobio šansu umesto Rui Patrisija.

Već tad je postalo jasno da Holanđani kontorlišu utakmicu. Igrali su lepo, do noge, držali loptu, ponajviše zahvaljujući Daviju Properu, Žoržinju Vajnaldumu i pomenutom Van de Beku, pošto su njih trojica samo četiri puta izgubila loptu u prvom poluvremenu. Svi ostali pasovi bili su precizni. Samo se čekao završni. Stigao je najpre  iz vazduha, tako što je još jedan ajaksovac, Martin de Liht centrirao, a Rajan Babel glavom pogodio mrežu, da bi savršeno izdanje Lala u nadonadi prvog dela uobličio štoper Liveprula i novi kapiten reprezentacije Virdžil van Dajk, spakovavši loptu uz stativu.

Sigurno najbolja igra Holandije u poslednjih nekoliko godina. Na primer, još od meča za bronzu na prethodnom Mundijalu, kad je tukla Brazil.

Portugal je već tad bio ubijen u pojam. Najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo doslovce se nije video. Jedan nevešt pad u kaznenom prostoru, u pokušaju da iscenira jedanaesterac, svedočio je o tome kako je igrala odbrana Kumanove ekipe. Izvanredno. Uspela je da asa Real Madrida ostavio bez udarca na gol protivnika, što mu se dogodilo prvi put još od finala EP u Parizu, mada je tad teren napustio sredinom prvog poluvremena.

U Ženevi je zamenjen u 68. minutu. Selektor Santoš ga je poštedeo. Ima i pravo. Ne zaslužuje Kristijano da igra sa ovakvim... Drugopozivcima. Uostalom, samo su on i štoper Rolando bili starteri na ovoj i utakmici proitv Egipta pre tri dana. Ostalih devet igrača je dobilo šansu da se bori za mesto u avionu za Rusiju. Kako su igrali, pogotovo pojedinci u odbrani, nisu zaslužili ni na ispraćaj da dođu, kamoli na spisku da se nađu.

Napolijev prvotimac Mario Rui je debitovao. Bolje da nije. Žoze Fonte slab. Žoao Kanselo očajan, čak je i crveni karton zaradio. Rolando iz Marselja jedini na visini zadatka. Mada, ne može ni on da zakrpi sve rupe. Mora da se vrati Pepe.

Inače...

----------------------------------------------------------------

PORTUGAL - HOLANDIJA 0:3 (0:3)
/Depaj 11, Babel 32, Van Dajk 45+2/

Ženeva
Sudija: Rudi Buke (Francuska)

PORTUGAL: Entoni Lopeš - Žoao Kanselo, Rolando (od 46. Neto), Fonte, Mario Rui - Manuel Fernandeš, Andre Gomeš (od 46. Andre Silva), Adrien Silva (od 46. Guedeš), Bruno Fernandeš (od 78. Žoao Mario) - Kvarežma (od 55. Želson Martins), Ronaldo (od 68. Mutinjo). Selektor: Frernando Santoš.

HOLANDIJA: Silesen - De Liht (od 84. Fonsu Mensa), Van Dajk, Ake - Tete (od 78. Til), Van de Bek, Proper, Vajnaldum (od 68. De Ron), Vilena (od 67. De Fraj) - Babel (od 84. Berghujs), Depaj (od 78. Džastin Klajvert). Selektor: Ronald Kuman.

REZULTATI PRIJATELJSKIH UTAKMICA

Finska - Malta 5:0 (3:0)
/Puki 13, 27, Taimi 23, Jansen 85, Soiri 88/

Bugarska - Kazahstan 2:1 (1:0)
/Popov 23 pen, Budurov 90+4 - Tungišbajev 55/

Albanija - Norveška 0:1 (0:0)
/Rosted 70/

Portugal - Holandija 0:3 (0:3)
/Depaj 11, Babel 32, Van Dajk 45+2/

FOTO: Action images


tagovi

Memfis DepajVirdžil van DajkRajan BabelKristijano Ronaldoreprezentacija Holandijereprezentacija PortugalaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara