Nasamariti Kejlora Navasa

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.06.18. | 09:37

Glavna prepreka Orlovima u Samari biće golman Real Madrida

Stotine navijača došlo je da gleda trening Kostarike pred meč sa Srbijom. Sve oči su uperene u Kejlora Navasa... Čak je i jedan dečak zaplakao kada je dobio njegov dres. To je slika svega što Kejlor znači Kostariki. Našem prvom rivalu na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Zaključak i cilj Orlova je jasan, i ne moramo da vidimo ko će sve istrčati na teren u Samari da bismo to zaključili -  moramo, nekako, nasamariti Kejlora Navasa!

Golmana Real Madrida.

Izabrane vesti

On, kao i cela Kostarika, snagu i samopouzdanje crpi iz prošlog Svetskog prvenstva. Tada je Kostarika bila prva u grupi u kojoj su bili Engleska, Italija i Urugvaj i ispala u četvrtfinalu od Holandije posle penala. Iako je tako rano ispala njegova reprezentacija, Navas je bio jedan od tri kandidata za najboljeg golmana što je na kraju postao Manuel Nojer.

Tikosi će zavisiti mnogo od Navasa u pokušaju da dokažu da 2014. godina nije bila incident.

Brajan Ruiz jeste verovatno najopasniji igrač Kostarike u polju, ali Navas je vođa i najbolji pojedinac ekipe. Dovoljno je samo pročitati projektovani sastav Kostarike pa da to svima bude jasno: Navas - Gamboa, Akosta, Gonzales, Voston, Ovijedo - Bolanjojs, Borhes, Guzman, Ruiz - Urenja. Sve vam je jasno samo na osnovu prezimena. Golman Real Madrida daleko odskače u svakom smislu.

Nećemo verovatno gledati Kostarikance protiv Srbije (14h) kako lete po terenu i dele finte poput Brazilaca. Gledaćemo čvrstu ekipu koja će najpre gledati da ne izgubi protiv Srbije u prvom meču, da sačuva svoj gol. A napred šta urade. I zato će uloga brojne odbrane (igraju sa petoricom pozadi, to vam sve kaže) i golmana biti ključna za njihovu igru.
"Na Svetskom prvenstvu je svaka utakmica važna, ali je takođe i činjenica i da su prve dve u grupi najvažnije jer vam dobri ishodi u njima omogućavaju da se borite za dalji plasman. Srbiju moramo u svakom slučaju da pobedimo. Probaćemo", rekao je Navas u najavi utakmice.

MITROVIĆ DAJE GOL I SRBIJA POBEĐUJE - 3,75!

Koliki je uticaj Navasa u svetu fudbala, da ne pričamo o Kostariki. govori i činjenica da je o njemu snimljen film. Zove se - “Kejlor Navas, čovek nade". Režiser filma je izneo zanimljivo viđenje o Navasu.
"Činjenica da on brani za Real nije logična. Dolazi iz marginalnog dela Kostarike, zemlje u kojoj je fudbal to što jeste. Ovo je film o tome kako nemoguće postaje moguće kroz žrtvu i napor. On ima dušu veličine atomske bombe".

Navas je dobio šansu da se pokaže u pravom smislu na najtežoj liniji na svetu. Čuva liniju Kraljevskog kluba od 2014. godine, a ako vas podsetimo da je osvojio tri uzastopne Lige šampiona sa Real Madridom, onda vam to sve govori. Vrhunska klasa.

Doduše, pominje se poslednjih dana da je i Napoli zainteresovan za njega, a te vesti dolaze kao posledica činjenice da bi Real voleo da dovede Alisona iz Rome, mlađeg golmana. Svi ovi događaji mogu da poremete, ali i da motivišu Navasa. Videćemo kako će odreagovati danas od 14 časova.

GOL DIREKTNO IZ SLOBODNOG UDARCA - 9,50

U redu, Kostarikanci imaju vrhunskog golmana, ali imamo i mi iste takve igrače. Zašto ne bi mogao Nemanja Matić, kao as Mančester Junajteda, da opali neku sa 20, 25 metara i da iznenadi Navasa? Zašto ne bi mogao Sergej Milinković Savić da odradi nešto u svom maniru i još jednom zadivi fudbalski svet, ovoga puta ne u dresu Lacija, već u dresu reprezentacije?Uostalom, ako ga već gleda Real i ostali veliki klubovi, da imaju šta da vide. Baš protiv golmana Reala i to na Mundijalu. Ili možda Mitrović da nastavi ubitačnu seriju u 2018. godini? Kolarov da pošalje projektil svojom levicom? Može i iz slobodnjaka, zašto da ne, učinio je to toliko puta. Ili Bane Ivanović da je zakuca pod prečku kao protiv Bolivije? Nadavao se on golova u reprezentativnom dresu…

Kako god, način nije bitan. Samo da nasamarimo nekako Navasa. Da prekočimo tu značajnu prepreku. Barem jednom.

Možda i to bude dovoljno za veliku radost.

Foto: Action images


tagovi

Kejlor NavasRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara