Našli se majstori i za Orliće: Srbija pala posle devet meseci!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.03.18. | 20:16

Italija savladala mladu reprezentaciju Srbije - 1:0

Našli su se majstori i za mladu reprezentaciju Srbije! Posle brišućeg leta u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope i šest vezanih pobeda, Orlići su poraženi u prijateljskom meču protiv Italije - 0:1 (0:0).

Ostaće zapisano: selekcija igrača do 21 godine pretrpela je prvi neuspeh posle devet meseci. Poslednji su nas u ovoj konkurenciji porazili Španci na prethodnom Prvenstvu Evrope.

Izabrane vesti

Kada se podvuče crta, Azurini su zasluženo slavili. Delovali su nekako zrelije i odmornije. Možda i očekivano ako se zna da su Italijani, kao domaćini smotre najboljih evropskih selekcija, oslobođeni kvalifikacionih mečeva.

Selektor Goran Đorović šansu je ukazao protagonistima poslednjih kvalifikacionih utakmica. Videlo se od starta da će nam Italijani predstavljati ozbiljnog protivnika. Gosti su taktički igrali vrlo dobro, ostavljajući bez lopti našeg najboljeg strelca Luku Jovića. Na ruku Goranu Đorovića nije išla ni povreda Vukašina Jovanovića. On je morao da izađe iz igre, šansu je dobio Račić, pa je Mašović pomeren u poslednju liniju.

Orlići su bili bolji u drugom delu prvog poluvremena. Većina naših napada bila je plod dobre saradnje Bogosavca i Radonjića. Krilni fudbaler Crvene zvezde se u 36.minutu oslobodio trojice čuvara, ali je zakasnio da šutira. Potom se Radonjić nije najbolje snašao posle odlične akcije Lukića i Pantića.

Dve izmene na poluvremenu izvršio je Goran Đorović. Umesto Manjlovića i Milenkovića šansu su dobili Nikolić i Ćalasan. Bolje su Italijani otvorili taj deo susreta i domah ponetirali. Posle centaršuta sa desne strane lopta se odbila do Vida koji je odlično pogodio donji desni ugao. Mnogo individualnih grešaka pravili su u tim trenucima Orlići. Italijani su mogli i da udvostruče prednost, ali su bili dekoncentrisani u završnici.

Dobra provera za Gorana Đorovića. Orlići su naleteli na ekipu koja igra taktički perfektno. Savršeno su se branili Italijani, ostavljajući malo prostora Radonjiću i Joviću da se razmahnu.

SRBIJA - ITALIJA 0:1 (0:1)
/Vido 51/

Stadion: Karađorđe
Gledalaca: 2.000
Sudija: Srđan Jovanović

SRBIJA: Manojlović (od 46. Nikolić) - Gajić (od 87.Stevanović), Milenković (od 46.Ćalasan), Jovanović (od 30. Račić), Bogosavac - Mašović, Lukić, Pantić (od 75. Adžić), Zlatanović (od 75.Mićin), Radonjić - Jović (od 62 Šaponjić).

ITALIJA: Audero - Dikeman, Manćini, Vanrnije, Dimarko - Pariđini (od 46. Romanja), Mandragora - Barela, Valzenia, Verde - Vido.

(Foto Star Sport)


tagovi

Luka JovićNemanja Radonjićmlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara