Nastavlja se luda trka u Irskoj!

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.07.18. | 09:27

Ali, pomenutu rundu otvaraju manje popularni timovi koji bi mogli da vam donesu dobitak na tiketu

Nema Svetskog prvenstva, nema liga petice, ali i ovog vikenda nas čeka uzbudljiv fudbalski dan širom Evrope, pogotovo za kladioce. U petak, nedelju i ponedeljak na programu je 26. kolo irske Premijer Divizije, a svakako najviše pažnje izazivaju ljuti rivali Kork Siti i Dandalk.

Zašto?

Izabrane vesti

Pretprošle sezone Lilivajtsi su pobegli Kork Sitiju za sedam, one tamo ogromnih 11, pre toga za dva, a prošle su popularni Buntovnici sproveli duboke rezove u tamošnjem fudbalu i konačno došli do titule. Očigledno im je dojadilo da ekipa sa Orijel Parka večito bude ispred njih. Kako i ne bi... Na kraju su završili na plus sedam u odnosu na Dandalk, a prednost je mogla da bude i veća.

I ove sezone je veoma interesantno, a na prvom mestu se smenjuju ova dva kluba. Ostali su daleko izvan njihove kategorije. Trenutno je Dandalk prvi sa 61, Kork Siti ima 57, a trećeplasirani Voterford 44. Dakle, vodiće se ljuta bitka do samog kraja.

Dandalk ide na noge Slajgo Roversima (nedelja, 20.00). Domaći su relativno bezbedni, ali svaki bod im znači u borbi za opstanak i mirnu luku kojoj ovaj klub teži. Ipak, teško će se odupreti motivisanom Dandalku. Slajgo nije uspeo da osvoji bodove kod kuće ni protiv nekih jačih klubova, a šta tek očekivati protiv Dandalka. Dosad je na 13 mečeva upisao samo dve pobede, tri remija i čak osam poraza. Koliko je Slajgo neuverljiv pred svojim navijačima možda najbolje svedoči podatak da nije uspeo da postigne gol na četiri od pet poslednjih duela. Sa druge strane, Dandalk je najbolji gost u ligi sa osam pobeda, dva nerešena meča i isto toliko poraza. Iako su iznenađenja uvek moguća, ovde je sve jasno. Dvojka ko vrata.

Nešto teži zadatak trebalo bi da ima Kork Siti, jer dočekuje petoplasirani Deri Siti (ponedeljak, 20.45), no, za razliku Dandalka, ima prednost domaćeg terena. Deri bi eventualnu šansu mogao da potraži u blagom padu forme domaćih (poraz od Dandalka, remi sa Šamrokom, ispadanje iz kvalifikacija za Ligu šampiona od varšavske Lige), ali pitanje je koliko ovi kiksevi u domaćem prvenstvu mogu da se protumače kao iznenađujući jer je reč o ekipama manje-više u rangu sa Korkom koji je još uvek bez poraza kod kuće ove sezone. Deri pak ima osam izgubljenih mečeva na strani.

Pomenutu rundu otvaraju manje atraktivni klubovi. U petak su na programu utakmice Bohemijans - Brej (20.45) i Sent Patriks - Limerik (21.00).

Što se tiče prvog duela, sve sem keca bilo bi veliko iznenađenje. Brej je zakucan za dno tabele, ima 10 bodova manje od Bohemijansa, najgori je gost u ligi (bez pobede, jedan remi i čak 12 poraza). Istina, Brej je u prošlom kolu iznenadio Slajgo, ali tada je bio domaćin, a na strani još od februara samo ređa poraze. Dakle, dileme nema, koliko god i Bohemijans bio neuverljiv. Ovo im je idealna prilika da se malo iščupaju.

Okršaj Sent Patriksa i Limerika možda je najbolje izbeći prognozu konačnog ishoda (Limerik ume da bude opasan na strani) i usmeriti se na golove. Gosti prosečno primaju preko dva pogotka, Sent Patriks je na šest od osam poslednjih mečeva igrao 3+, tako  da je verovatno da ćemo videti pravi vatromet. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:45 2572 IRS 1 Bohemians D. - Bray kmb 1&2-4 1,65
Pet 21:00 2571 IRS 1 St.Patrick's - Limerick ug 3-5 1,77
Ukupna kvota2,92

REPUBLIKA IRSKA 1 - 26. KOLO:

Petak

Nedelja

Ponedeljak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeIrska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara