Pogodak Markovića za 1:0
Pogodak Markovića za 1:0

Naučeno na treningu, primenjeno u Gornjoj varoši: Partizanove minijature iz prekida za četvrtfinale Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.10.18. | 15:51

Golovima Svetozara Markovića i Gorana Zakarića crno-beli savladali Zemun, domaćin pogodio prečku i imao još jednu sjajnu priliku

Uzdignutih ruku vraća se Partizan iz Zemuna. Za nijansu boljom igrom nego u Kuli, zahvaljujući dovoljnom broju stvorenih šansi i dve realizovane – od kojih prva poput mađioničarskog trika – crno-beli su trasirali put ka pobedi u Gornjoj varoši. Iako su opet ostavili utisak ekipe kojoj problemi vire iz džepa, a ne mogu se sakriti rezultatom koji ne pokazuje paniku u taboru branioca trofeja iz finiša susreta – 2:0.

Ako je protiv Spartaka Vladimir Stojković bio junak zbog odbranjenog penala, onda je scenario da se isti pucaju u osmini finala Kupa Srbije sprečio Svetozar Marković. Mladi štoper Parnog valjka bio je nemilosrdni egzekutor jednE od lepših akcija tima iz Humske 1, očigledno naviknutog da na treninzima smišlja različite varijacije iz prekida, a onda ih na zvaničnim utakmicama primenjuje. Kao s početka sezone, kad je to bio zaštitni znak, kao i u nedavnom ligaškom sudaru sa Voždovcem, tako je sastav Zorana Mirkovića preslikao vežbu iz „Zemunela“ na teren u komšiluku. Danilo Pantić je izveo prekid kad su mnogi pomislili da će centrirati u kazneni prostor, proigrao Marka Jankovića koji je pobegao po desnoj strani, crnogorski reprezentativac savršeno centrirao na peterac, a Marković opet, kao i protiv OFK Bačke u prvenstvu ili Nordsjilanda u kvalifikacijama za Ligu Evrope, postigao važan gol.

Izabrane vesti

Ispostaviće se dovoljan za plasman u četvrtfinale, koji je u završnici overio Goran Zakarić, posle još jednog prekida. Opet u režiji Marka Jankovića, čija je lopta posle kornera i odbitka pala pred reprezentativca Bosne i Hercegovine, dovoljno veštog da se oslobodi čuvara, sposobnog da levicom pogodi cilj i spreči pokušaje Zemunaca da izjednače, iako su za to imali nekoliko dobrih situacija.

gallery

Papirnati favorit je dvema minijaturama, iako iz prekida, naplatio kvalitetniju igru u polju i otresitiji pristup nego na gostovanju Spartaku, mada je opet imao period „žutih minuta“. Zamalo da to skupo plati. Povoljnim se mogu smatrati izdanja Marka Jankovića i Danila Pantića, pokretače svih akcija vrednih pomena. Ne samo prilikom golova, već i kad je trebalo nešto kreirati iz otvorene igre, samo što nisu imali dovoljnu podršku u ofanzivnom delu da ideje valorizuju. Otuda su ostale nerealizovane prilike bekova Uroševića i Miletića, kao i napadača Nikolića, uparenog – kao i protiv Voždovca – sa Rikardom, što jasno pokazuje koliko je ovaj duel bio važan Mirkoviću.

Na kraju se radovao, iako je morao da sterpi baš posle prvog pogotka, jer je tim Miloša Kruščića po isteku sata igre promenio plan i počeo sve žešće da pritiska goste. Dugo Zemunci nisu imali ni šut u okvir gola, a onda su pokazali koliko su opasni i da rezultati iz prethodnih duela sa Partizanom nisu slučajnost. Najpre je tukao Nikola Stojković sa distance, njegov prezimenjak među stativama crno-belih loše reagovao odbivši loptu na zicer korpulentnom Momčilu Mrkaiću, a špic Gornovarošana poslao je na prečku. Bila je to najava pretnji domaćina koji je u završnici preko rezerviste Dušana Savića imao još jedan sjajan pokušaj, ali je Stojković paradom ulepšao pobedu crno-belih i nagovestio da ekipa u boljem raspoloženju nego pre ovog susreta čeka subotnji duel sa Napretkom na Topčiderskom brdu.

Jedno što kvari ambijent gostima je povreda zadnje lože Danila Pantića...

OSMINA FINALA KUPA SRBIJE

ZEMUN – PARTIZAN 0:2 (0:0)
/Marković 50, Zakarić 89/

Zemun
Gradski stadion
Gledalaca: oko 3.000
Sudija: Momčilo Marković
Žuti kartoni: Lukić (Zemun), Zdjelar (Partizan)

ZEMUN: Milošević - Milutinović, Cvetković, Trajković, Lukić - Tošeski (od 56. Savić), Luković - Kukuličić (od 70. Somaeb), Vukadinović, Stojković (od 83. Romanovski) - Mrkaić. Trener: Miloš Kruščić.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Zakarić, Janković (od 90. N.G. Miletić), Pantić (od 76. Smiljanić) – Nikolić, Rikardo (od 90. Đerlek). Trener: Zoran Mirković.

FOTO: MN Press, Star sport

 

KUP SRBIJE, OSMINA FINALA

Zemun - Partizan 0:2 (0:0)
/Marković 50, Zakarić 89/
Budućnost Dobanovci - Radnički 1:4 (1:4)
Spartak Ždrepčeva Krv - Mačva 1:0 (0:0)
16.00 (1,10) Vojvodina (8,50) Sinđelić (19,00)
17.00 (4,30) Borac (3,40) Napredak (1,80)
17.00 (1,50) Čukarički (3,70) Mladost Lučani (7,00)

* Crvena Zvezda – TSK Bačka Topola, termin će biti naknadno određen


tagovi

Svetozar MarkovićGoran ZakarićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara