Darko Nikač u duelu sa Evertonom tokom kvalifikacija za Ligu šampiona letos
Darko Nikač u duelu sa Evertonom tokom kvalifikacija za Ligu šampiona letos

(Ne)moguća misija za Vermezovu Budućnost! Novi kapiten tvrdi: U fudbalu je sve moguće, ali kup je realniji

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.18. | 09:32

Podgoričani jure 13 bodova zaostatka za Sutjeskom

Počinje prolećni deo crnogorskog fudbalskog prvenstva! 

Jedino pitanje koje se postavlja pred nastavak šampionata glasi: da li Budućnost može da nadoknadi zaostatak za Sutjeskom? Nikšićani su do odlaska na pauzu stekli 13 poena prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona!
"Sutjeska jeste pobegla dosta, ali i mi smo prošle sezone imali ogromnu prednost, pa je na kraju bilo gusto i u poslednjem kolu smo tek osvojili titulu. U fudbalu je sve moguće", tvrdi kapiten Budućnosti Darko Nikač na početku razgovora za mondo.me.

Izabrane vesti

Svestan je napadač Podgoričana da su Plavi prošle sezone imali 12 bodova viška i da su strepeli do poslednjeg kola.
"Daćemo maksimum u svakoj utakmici. Trudićemo se da stignemo Sutjesku. Za nas ništa nije izgubljeno, a samo sa takvim razmišljanjem možemo do titule. Moramo čvrsto da verujemo", dodaje Nikač, ne skrivajući da je kup realnija opcija.

Budućnost u prolećni deo ulazi sa novim trenerom, budući da je još u novembru smenjenog Dragana Kažića nasledio srpski stručnjak Vladimir Vermezović.
"Radili smo dosta jako, a što se mene lično tiče, takav rad mi prija. A prija i celom timu. Osećamo se dobro, spremni ulazimo u prvenstvo sa jasnim ciljem - da damo sve od sebe da stignemo Sutjesku i da jurimo kup”, jasan je Nikač koji će na derbi kola protiv Zete u Golubovcima (14.00, TV Arena Sport 1) izvesti ekipu sa kapitenskom trakom na ruci
"Imao sam priliku da ranije budem kapiten, a sada opet imam tu čast. Za mene, koji sam dete Budućnosti nema lepšeg osećaja, nego kada si kapiten najvećeg kluba u državi, kluba koji najviše voliš i mislim da bi svako to poželeo".

Na pitanje kakvu Budućnost navijači mogu da očekuju, Nikač je rekao - ofanzivniju.
"To je realno. Od nas se to očekuje, naročito kada igramo kod kuće. Siguran sam da ćemo u nastavku izgledati mnogo bolje nego jesenas", podvukao je novi-stari kapiten ekipe iz glavnog grada naših južnih suseda za mondo.me.

Podsećanja radi, Budućnost je u prvom delu prvenstva minimalno poražena u Golubovcima (1:0), da bi se dva meseca kasnije revanširala pred svojim navijačima (2:1). Upravo je taj trijumf Budućnosti bio jedini na kojem je na proteklih 10 međusobnih duela sa Zetom palo više od dva gola. Na sedam od pomenutih 10 mreža se tresla najviše jednom...

CRNA GORA 1 - 20. KOLO

Utorak
14.00: (2,85) Gbalj (2,90) Rudar Pljevlja (2,50)
14.00: (2,05) Iskra (3,00) Kom (3,80)
14.00: (1,30) Mladost (4,80) Dečić (9,50)
14.00: (2,70) Zeta (2,75) Budućnost (2,90)
17.00: (5,60) Petrovac (3,35) Sutjeska (1,65)

(FOTO: MN Press, Starsport)


tagovi

Budućnost PodgoricaZetaVladimir Vermezović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara