Ne moramo da čekamo do 87. minuta kao protiv Dnjepra!

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.02.18. | 08:53

Strateg crno-belih Miroslav Đukić najavio mogućnost da Zdjelar zaigra od prvog minuta u Plzenju i poručio da mu ne pada na pamet da kalkuliše u revanšu sa Viktorijom

Fudbaleri Partizana otputovali su u Češku na revanš sa Viktorijom Plzenj, a trener crno-belih Miroslav Đukić istakao je da nema nameru da se brani i kalkuliše, a najavio je mogućnost da se od prvog minuta u timu nađe novajlija Saša Zdjelar koji je propustio duel u Beogradu zbog povrede.
“Nećemo kalkulisati. Od prvog minuta ćemo pokušati da se nametnemo, budemo agresivni, pritisnemo protivnika, jer nam samo pobeda odgovara. Nije to prekidač, da se u početku malo branimo, pa da ih pritisnemo u poslednjih 15 minuta. Moramo odmah da stavimo do znanja igračina Plzenja kakve su nam namere”

Da li biste voleli da se ponovi ishod kao 2005. godine kada je Miroslav Radović golom u 87. minutu eliminisao Dnjepar?
“Ne bih imao ništa protiv, međutim, ne moramo baš toliko da se mučimo i dugo da čekamo. U Lučanima smo pobedili tek preokretom u poslednjih pet minuta, specifično se preživljava na klupi. Ako može da to rešimo ranije. Svesni smo da moramo da budemo ofanzivni, od početka. Idemo u Češku da damo gol, istovremeno budemo čvrsti pozadi”.

Izabrane vesti

Ozbiljna prednost češkog šampiona je gol koji su dali u Beogradu.
“Od početka ćemo tražiti pogodak, dok Plzenj ima opciju da mu odgovara i 0:0. Mada, i oni su napadačka ekipa, ofanzivnog mentaliteta, očekujem otvorenu utakmicu i dosta golova. Česi su navikli da napadaju sa dosta igrača, neće mnogo menjati tim, niti će spekulisati. Pokušaće da pobede pred svojom publikom. Naši motivi su isti”

Đukić je podsetio da su Česi pokazali koliko su ofanzivno orijentisana ekipa.
“Oni pokušavaju da igraju, međutim, nisu Barselona da ubijaju protivnika posedom. Čim ne ostvare posed onda dugom loptom traže Krmenčika i nastavljaju da igraju. Moramo da im osujetimo taj plan, da nam ne naprave probleme. Oni su ofanzivna ekipa, bekovi su skoro kao krila, krila ulaze unutra, svi se ponašaju kao špicevi, dosta igrača završava akcije. Brzi su u tranziciji, što zahteva da odigramo kompletnu utakmicu”.

Partizanov strateg svakako neće krenuti grlom u jagode.
“Nismo ekipa koja će napasti otvorenih kapija, jurišati i zaboraviti odbranu. Moramo iz čvrste odbrane i sigurne igre, na planu taktičke discipline, da tražimo prolaz”.

Da li će biti nekih većih promena u timu?
“Ne možemo pred ovako važnu utakmicu mnogo da menjamo. Ostojić, Zdjelar i Ožeg su se oporavili i to su dobre vesti. Jedino ne znamo Vulićevićevu situaciju, videćemo kako će biti na popodnevnom treningu. Igrači su raspoloženi, motivisani i svesni da je ovo bitan meč za naše karijere. Daće momci sve od sebe”.

Da li postoji šansa da oporavljeni Zdjelar zaigra?
“Zašto da ne? Mogu on i Jevtović zajedno”.

Hoće li Partizan imati u napadu samo Tavambu ili ća zaigrati sa Ožegovićem?
“Videćemo, ostao je još jedan trening. Nećemo mnogo menjati pred ovako važnu utakmicu, jer smo Partizan, moramo da idemo na pobedu”.

Kakva je situacija na štoperskim pozicijama?
“I Ostojić i bek Miletić su u kombinaciji. Ako Vulićević ne bude mogao onda je jedina opcija Nemanja R. Miletić na desnom beku. Milan Radin nije za to mesto”.

Da li ste vežbali penale?
“Vežbali smo juče. Pucali smo ih, a Marko Jovičić je juče branio”, zaključio je Đukić.

Piše: Aleksandar Joksić

(FOTO: Starsport)


tagovi

Miroslav ĐukićSaša Zdjelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara