Nemoćan: Kevin Princ Boateng
Nemoćan: Kevin Princ Boateng

Ne može to bez Mesija: Barsa na pragu eliminacije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 23:22

Sevilja zasluženo porazila Katalonce (2:0) u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja

Sa velikim samopouzdanjem stigao je lider Primere na stadion na kojem nije izgubio više od četiri godine, ali je prizemljen već u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja. Ma koliko to čudno zvučalo, Barsi se smeši eliminacija, posle poraza od 2:0 na Ramon Sančez Pishuanu, gde ih je Sevilja potpuno nadigrala večeras.

Osvetila se Ernesteu Valverdeu odluka da ne povede Lionela Mesija na ovo gostovanje, a kombinovani sastav koji je izveo (od standardnih meč počeli samo Pike, Rakitić i Serđi Roberto) potpuno je podbacio. Slično kao u osmini finala protiv Levantea u prvom meču kad su izgubili 2:1.

Izabrane vesti

Odlučili su Katalonci da ukažu večeras poverenje i novajliji iz Sauola Kevinu Princu Boatengu, ali se ni on nije proslavio, zamenjen je u 63. minutu. Za prvi trijumf Sevilje posle 11 utakmica pobrinuli su se Pablo Sarabija (58') i Visan Ben Jeder (76') koji su postigli golove u drugom poluvremenu. Obojica su sjajno ispratili brze akcije za koje se pobrinuo neuhvatljivi Holanđanin Kvinsi Promes, a koji je do ludila dovodio večeras odbranu Barsleone.

Ono što trenera Katalonaca posebno treba da zabrine je lakoća s kojom su fudbaleri Sevilje ulazili u prilike, a kod oba gola užasno je reagovao i kapiten Đerar Pike koji je imao puno problema sa Ben Jederom tokom celog meča. Uostalom, Francuz mu je majstorski "izlomio kičmu" u prvom poluvremenu, izdriblao petoricu igrača Barse i šteta što je šutirao neprecizno.

Probla je Barsa u poslednjih 25 minuta d aučini nešto više, Valverde je izbacio Boatenga i Artura, a ubacio Kutinja i Suareza, ali bez konkretnog rezultata. Sevilja je sačuvala stečenu prednost i sa velikim kapitalom putuje na revanš. On se igra kroz sedam dana na Nou Kampu, a Katalonci će tada biti sigurno pojačani svojim mađioničarem sa kojim 2:0 nije nedostižno.

Za kraj spomenimo i da Barselona večeras nije dala gol u Sevilji prvi put posle 20 utakmica, još od 2003. godine.

KUP KRALJA - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak
Hetafe - Valensija 1:0 (1:0)
/Molina 77/

Sreda
Sevilja - Barselona 2:0 (0:0)
/Sarabija 58, Ben Jeder 76/

Četvrtak
19.30: (2,50) Espanjol (3,30) Betis (2,85)
21.30: (1,40) Real Madrid (4,80) Đirona (7,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Lionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara