Ne možeš da budeš šampion s ovakvom odbranom - Dinamo slavio na Poljudu, titula u džepu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.04.18. | 19:12

Hajduku stvarao šanse, ali uzalud

Nije fudbal uvek pravedan i mogli bi u Splitu da se žale da večeras nisu bili miljenici, ali utisak je da oko jedne stvari nema dileme: Dinamo je najbolji tim u Hrvatskoj i to je i dokazao u velikom derbiju 31. kola tamošnjeg prvenstva savladavši Hajduk sa 2:1 pred 30.000 ljudi na Poljudu.

Istina, imali su Bili sijaset šansi, štaviše, imali su ih više nego Modri, ali fudbal se igra za golove, a tu su gosti iz Zagreba bili uspešniji. Delom sigurno i zato što Hajdukova odbrana definitivno nije šampionska. Kod oba Dinamova gola mogla je bolje da reaguje. Kod prvog su domaći zakasnili na odbitak što je Mario Gavranović umeo da kazni, koji je bio i strelac drugog pogotka za Zagrepčane.

Izabrane vesti

Ipak, čini se da je tu najveća krivica na Ahmedu Saidu, koji je bio potpuno dekoncetrisan za korner Anta Ćorića, pa je omašio loptu o dozvolio Gavranoviću da je ćušne u mrežu.

Tim golom Dinamo je i stigao do pobede i otišao Hajduku na osam bodova prednosti što je pet kola pre kraja sezone - posebno u Hrvatskoj - nesumnjivo nedostižna prednost. I nikakva uteha Splićanima neće biti ni taj evrogol Mija Caktaša iz slobodnog udarca sa 25 metara. Zaista majstorski.

Posle toga, imao je Hajduk, preciznije Said i pre svih Adam Đurčo, još ihaha prilika da anulira i drugi pogodak Dinama, pa i da potpuno preokrene rezultat u svoju korist, ali lopta jednostavno nije htela u gol.

A tako se ne osvajaju titule.

(FOTO: HNK Hajduk/Facebook)


tagovi

Hajduk SplitDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara