Ne sluti na dobro: Omladinci remizirali protiv Kazahstana

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.11.18. | 17:16

Selekciju Nenada Sakića posle današnjeg rezultata čeka vrlo težak posao – 2:2

Ne sluti na dobro, baš ne sluti. Omladinska reprezentacija Srbije je krenula put Severne Irske kako bi nastavila tradiciju dobrih rezultata i overila vizu za naredni krug kvalifikacija. Međutim, selekcija Nenada Sakića odmah je naletela na tvrdo.

Remi protiv najslabijeg rivala u grupi, Kazahstana (2:2), mogao bi generaciju igrača rođenih 2000. godine (i mlađih) ostavi bez prve dve pozicije u grupi. Vrlo iznenađujući rezultat, posebno zbog činjenice da pomenuta selekcija ima nekoliko klasnih igrača. Na današnjem meču mrežu je čuvao Miloš Gordić iz Crvene zvezde, zatim su tu bili Šehović (Partizan), Nešković (Vojvodina), Gavrić (Crvena zvezda), te tandem napadača Vlahović-Vidosavljević.

Izabrane vesti

Međutim, tim Nenada Sakića odigrao je katastrofalno u prvom poluvremenu. Kazahstanci su iskoristili brojne greške našeg tima i posle 33. minuta imali dva gola prednosti. Pogađali su Skvortsov i Zabakabajev.

Tek posle toga Orlići su počeli da deluju ozbiljno. Videlo se da imaju kvalitet više u odnosu na rivala. Još kada je napadač Fjorentine Dušan Vlahović pogodio u 54. minutu, vratila se nada u totalni preokret.

Izjednačenje je doneo Vidosavljević u 78.minutu. Dakle, imalo je sasvim dovoljno vremena da se stigne do trećeg gola.

Ipak, Kazahstan je odoleo i otežao posao našim omladincima. Srbiju do kraja kvalifikacionog turnira očekuju dueli protiv Severne Irske (domaćin) i Poljske. Prve dve ekipe će obezbediti plasman u elitnu rundu.

KVALIFIKACIJE ZA EP, PRVI KRUG (M19) - 1. KOLO

GRUPA 9

Sreda
Srbija M19 - Kazahstan M19 2:2 (0:2)
20.00: (5,40) S. Irska M19 (3,70) Poljska M19 (1,60)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeNenad SakićDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara