Nebitan, ali poseban derbi na Grbavici

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 13:38

Željo i Sarajevo 115. put

Poslednja runda plej-of grupe bosanskog prvenstva donosi i novi večiti derbi - 115. prvenstveni po redu. Iako ovaj sudar Željezničara i Sarajeva gotovo i nema rezultatskog značaja, treba se nadati dobroj fudbalskoj predstavi na Grbavici.

 

Izabrane vesti

U taboru Želje ne mogu biti preterano zadovoljni razvojem situacije u finišu sezone, s obzirom da su ponovo ostali bez titule, dok je razočaranje u prvenstvu donekle ublažio trofej u kupu BiH. Plavi će na taj način ponovo sezonu završiti na drugom mestu, ali iako ovaj derbi nema nikakvog rezultatskog značaja za njih će se igrati za prestiž.

Kako je trener Željezničara Admir Adžem istakao, njegovi izabranici žele obradovati svoje navijače na kraju sezone i istu završiti bez poraza od najljućeg rivala. Preteranog rezultatskog značaja derbi nema ni za Sarajevo. Gosti su definitivno obezbedili Evropu, ali ipak na Koševu imaju cilj da potvrde treću poziciju na tabeli.

Zbog toga je Musemić već najavio da neće praviti previše izmena u sastavu, te da će najverovatnije na teren stadiona Grbavica od 17 časova istrčati najjači sastav Sarajeva.

 

Činjenica da današnji duel večitih rivala nema rezultatski značaj obećava i otvorenu i efikasnu predstavu na Grbavici. Ipak, derbi je derbi, i sigurno da nijedna ekipa ne želi sebi da dopusti poraz od najvećeg protivnika.

Fudbaleri Željezničara možda imaju i poseban motiv, pošto kapiten Zajko Zeba danas igra poslednju utakmicu u dresu voljenog kluba. Nema sumnje da u taboru Želje žele svom kapitenu da pruže najbolji mogući oproštaj od plavog dresa i navijača čiji je ljubimac bio u godinama iza nas, a teško da bi nešto moglo biti bolje od pobede nad Sarajevom.

 

I navijači ekipe sa Koševa veruju da će se danas oprostiti od jednog od svojih miljenika. Naime, ugovor Saida Husejinovića sa Sarajevom ističe krajem juna, pa je derbi protiv Želje verovatno poslednja prilika da ga vide u akciji u jednoj takmičarskoj utakmici.

 

Husejinović se nije naigrao u svom drugom mandatu na Koševu, ali se simpatizeri Sarajeva koji dobro pamte njegove nastupe u bordo dresu od pre pet-šest godina nadaju da će mu Musemić pružiti priliku za igru i oproštaj na Grbavici.

BIH (PLEJ-OF) - 10. KOLO

Subota
17.00: (2,65) Željezničar (2,90) Sarajevo (2,80)

Nedelja
17.00: (3,30) Radnik (3,10) Široki Brijeg (2,20)
17.00: (1,27) Zrinjski (5,00) Krupa (10,5)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeZajko ZebaOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara