Nebo se otvorilo nad Pragom, Slavija izbacila Sevilju u 119. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.19. | 23:32

Čudesan susret u Češkoj

Odmah posle žreba požurili su mnogi – većina možda bolje reći – da kažu kako je duel Sevilje i Slavije najneravnopravnijih od svih u osmini finala Lige Evrope. Po završetku utakmica svi ćemo zajedno da se izvinimo Česima i čestitamo, jer u Češkoj je večeras pokopan petostruki osvajač Lige Evrope i to nakon što je dva puta imao prednost. Slavila je prosto odbijala da umre i na kraju priredila senzacionalno iznenađenje pogotkom Ibrahima Traorea u 119. minutu meča za epskih 4:3!

Čudesan podvig Slavije, posebno ako imamo u vidu da je Slavija do mesta među osam najboljih u Ligi Evrope došla sa samo četiri stranca u startnih 11 i to ako tu računamo i “njihovog” Slovaka Miroslava Štoha. I još ako znamo da su strelca prvog gola Mišela Ngade-Ngadžuija doveli iz Botošanija za svega 500.000 evra, da je Tomaš Suček proizvod Slavijine škole fudbala, da je Mik van Buren stigao iz Esbjerga kao slobodan igrač, da je Ibrahim Traore, junak trijumfa, pre Slavije igrao za Taborsko i Zlin…

Izabrane vesti

Preko puta fudbalske ale kluba koji je samo ove sezone na pojačanja potrošio 79.250.000 evra. A ovde govorimo o Sevilji, ne nekakvom rasipiniku, već sinonimu za pametno ulaganje. Večeras nije vredelo. Večeras se igralo srcem, a noć je bila takva da danas niko ne bi mogao da parira Slaviji.

Preko puta fudbalske ale kluba koji je samo ove sezone na pojačanja potrošio 79.250.000 evra. A ovde govorimo o Sevilji, ne nekakvom rasipiniku, već sinonimu za pametno ulaganje. Večeras nije vredelo. Večeras se igralo srcem, a noć je bila takva da danas niko ne bi mogao da parira Slaviji.

Valjda su to osetili i fudbalski bogovi, pa su i nagradili domaćine tim pogotkom za 4:3, jer da nije bilo njega Sevilja bi otišla dalje zahvaljujući golu u gostima, pošto je u prvom meču bilo 2:2. Ali svi su ipak mislili da je to samo bilo jedno loše veče Andalužana. Možda malo osionosti, prevelike samouverenosti u sopstveni kvalitet. Svi su mislili da će u Pragu sve biti ispravljeno…

Avaj, izgleda je bilo suđeno da ode u drugom pravcu. Kako drugačije objasniti taj poslednji gol, toliku količinu sreće? Nekoliko prilika imali su gosti da je ispucaju, ali večeras… Večeras je negde bilo zapisano da Slavija mora da prođe. Kao 1991. kad je Augentaler prevario Aumana. Situacija koja se dešava jednom u milijardu slučajeva. Ovu će večno pamtiti u Pragu. I ta reakciju Simona Kjera da sve dočara…

Minuti koji su usledili ne mogu se rečima opisati. Ekspodirala je cela Češka. Španci su u čudu gledali pokušavajući da svare šta se zapravo desilo. Neverovatna noć. Dalo se naslutiti na samom početku, jer već posle 14 minuta je Ngade Ngadžui otvorio goleadu da bi fudbal zatim samo postajao sve kvalitetniji, pa smo počašćeni i za grom Munira El Hadadija koji je rasprao nebo nad Pragom. Bez sumnje gol nedelje.

Ali bila je to samo posekotina u poređenju sa provalijom koja će se otvoriti u trenutku kad se lopta zavrtela u mreži gostujućeg tima… Navijači Slavije žive svoj san. Ovakve utakmice večno traju.

IGA EVROPE, OSMINA FINALA - REVANŠ MEČEVI:

Četvrtak

Dinamo Kijev - Čelsi 0:5 (0:3) - prvi meč 0:3
/Žiru 5 i 33 i 59, Alonso 45, Odoi 78/

Salcburg - Napoli 3:1 (1:1) - prvi meč 0:3
/Dabur 25, Gulbrandsen 65, Letigeb 90 - Milik 14/

Krasnodar - Valensija 1:1 (0:0) - prvi meč 1:2
/Sulejmanov 85 - Gudeš 90/

Arsenal - Ren 3:0 (2:0) - prvi meč 1:3
/Obamejan 5,72, Mejtlend Najls 15/

Inter – Ajntraht 0:1 (1:0) - prvi meč 0:0
/Jović 6/

Viljareal - Zenit 2:1 (2:1)
/Moreno 29, Baka 47 – Ivanović 91/

Benfika - Dinamo Zagreb 3:0 (1:0, 0:0) - prvi meč 0:1
/Žonas 71,Fero 94, Grimaldo 105 /

Slavija Prag – Sevilja 4:3 (2:2, 1:1)
/Ngade-Ngadžjui 14, Suček 47pen, Van Buren 102, Traore 119 – Ben Jeder 44pen, El Hadadi 54, Vazkez 98/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Slavija Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara