Gonsalo Ramos (©Paris Saint Germain)
Gonsalo Ramos (©Paris Saint Germain)

Nek bude efikasan kao Pauleta u Parizu i biće pun pogodak: Ramosov prvi zadatak - da dostigne slavnog Portugalca

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 21:08

Novi napadač Pari Sen Žermena juriće brojku od 109 golova...

Početkom veka Pari Sen Žermen je bio sve ono što nije danas. Nije se razbacivao milionima, pobrao je simpatije “širokih narodnih masa”, imao je tek poneku zvezdu, ali imao je šarma. Gradom svetlosti prodefilovali su Ronaldinjo, Mikel Arteta, Maurisio Poketino, Nikolas Anelka, Gabrijel Hajnce, Huan Pablo Sorin... A, poprilično se zadržao Pedro Pauleta.

Portugalac je ostavio dubok trag pod Ajfelovim tornjem, dao je 109 golova i redovno učestvuje u akcijama i promocijama Pari Sen Žermena. Jedan je od najvećih brendova pariskog kluba pre no što su u prostorije Parka prinčeva ušli Arapi sa džakovima para i mnogima Svece učinili odbojnima. Večeras je francuski šampion dobio novog napadača iz Portugalije - Gonsala Ramosa!

Izabrane vesti

Čelni ljudi Pari Sen Žermena i Benfike su se rukovali, one minimalne razlike su premošćene, a Gonsalo Ramos je stavio paraf na ugovor. U pitanju je jednogodišnja pozajmica. Da su svi detalji utanačeni i da prepreka više nema postalo je jasno onog momenta kada se “oglasio” Pedro Pauleta i poželeo Gonsalu Ramosu dobrodošlicu u Grad svetlosti. 

“Ja sam Pedro Pauleta. Igrao sam pet godina za Pari Sen Žermen i dao sam 109 golova. Sadaje na tebe red da ispišeš istoriju Pari Sen Žermena. Dobro došao u klub”.

Ako Gonsalo Ramos bude efikasan kao Pedro Pauleta - biće pun pogodak. 

Takve brojke biće mu neophodne kako bi opravdao uloženi novac. Parižane će transfer portugalskog napadača idućeg leta izaći 80.000.000 evra, a klub iz Lisabona pristao je na uslove koji mu se isprva nisu dopali. Cifra nije bila sporna, već dinamika isplate.

Navodno, Pari Sen Žermen će, kao i kada je dolazio Kilijan Embape, “prevariti” finansijski fer-plej. Opet će “izigrati”krovnu fudbalsku organizaciju, jer kompletna svota novca neće biti knjižena ove godine, nego iduće. Sveci će uplatiti Benfiki odjednom 20.000.000 evra, to joj je za prvu ruku da angažuje zamenu za Gonsala Ramosa, a ostatak će dobiti naknadno. Takođe, fiksni deo transfera iznosi 65.000.000 evra, dok će portugalskom prvaku jođ 15.000.000 pripasti na ime lako ostvarivih bonusa.

Klubovi su pronašli formulu po kojoj su sve tri strane zadovoljne. E, sada za Gonsala Ramosa sledi teži deo posla - da počne da se isplaćuje, daje golove u ritmu Pedra Paulete i opravda godišnja primanja od oko 6.000.000 evra. Pod pritiskom u Parizu pukle su i mnogo krupnije zverke. 

Da vidimo kakvog je mentalnog sklopa...



tagovi

Gonsalo RamosPari Sen ŽermenBenfikaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara