Nema duple krune za Fajenord, Ajaks dobio krvavi derbi u Roterdamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 22:47

Kopljanici slavili, Tadić strelac prvog gola - 2:1

Tokom cele sezone je varničilo na mečevima Fajenorda i Ajaksa, naročito što se između njih vodi žestoka borba za titulu.

Ali, niko nije očekivao da će večerašnji meč polufinala Kupa u Roterdamu da bude prekinut. Na semaforu je otkucao 64. minut kada je neko sa tribina pogodio u glavu Dejvija Klasena, verovatno upaljačem i raskrvario ga.

Izabrane vesti

Fudbaleru Ajaksa je razbijena glava, krv mu je curela sa temena, a sudija je odmah pokazao igračima da se upute ka svlačionici. Nekih pet minuta kasnije stiglo je zvanično obaveštenje da je utakmica prekinuta.Ipak, posle 15 minuta većanja obe strane su se složile da se meč nastavi.

U momentu kada je meč prekinut Ajaks je vodio 2:1. Malo pre toga je upravo Klasen najbolje reagovao kod pravog karambola u šesnaestercu Fajenorda i poslao loptu u mrežu. Taj rezultat je ostao na snazi do kraja i posle prekida. Domaćin je ostao bez šansi da osvoji duplu krunu, a klub iz Amsterdama ima priliku da uzme makar utešnu nagradu.

Situaciju su, u stvari, u tim kritičnim trenucima do usijanja doveli Dušan Tadić i Orkun Kokču, kapiteni dva tima, koji su se sukobili blizu aut linije. Podsećamo, kod poslednjem prvenstvenog meča dva tima Turčin je odbio da se rukuje sa srpskim fudbalerom. Igrači su prišli da ih razdvoje i onda je Klasen dobio "po glavi".

Odličan meč se igrao u tih sat i kusur. Ajaks je rano poveo pogotkom Dušana Tadića, koji je iskoristio sudar dvojice domaćih defanzivaca i doveo Kopljanike do vođstva od 1:0. Ređale su se potom šanse na obe strane, Fajenord je nadirao svim silama, nizao promašaje, a nagrada za upornost mu je stigla u poslednjem minutu poluvremena: ostao je Himenez zaboravljen u srcu šesnaesterca Ajaksa, lopta je stigla u pravo vreme na pravo mesto, a on je sproveo u mrežu za 1:1.

U nastavku su gosti iz Amsterdama iskoristili prvu veliku priliku i poveli, a onda kada se očekivao krešendo, kao u nedavnom prvenstvenom meču, kada je Fajenord kao gost napravio veleobrt i slavio 3:2, stvar u ruke je preuzeo neki maloumnik s tribina i razbio glavu Klasenu. Ipak, Ajaks se poneo gospodski i dozvolio domaćinu da proba na terenu, posle pauze, da izbori prolaz dalje u Kupu.

Vratio se i Klasen na teren da nastavi meč, ali nije odigrao mnogo, pozlilo mu je i morao je da bude zamenjen. Fajenord je najbliži izjednačenju bio u 86. minutu, kada je Himenez tukao glavom posle prekida i pogodio stativu.

KUP HOLANDIJE - POLUFINALE

Utorak

Spakenburg - PSV 1:2 (0:1)

/Grin 59 - Gutijerez 43, Van Anholt 46/

Sreda

Fajenord - Ajaks 1:2 (1:1)

/Himenez 45 - Tadić 14, Klasen 51/


tagovi

Kup HolandijeAjaksDušan TadićFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara