Nema Partizana bez Saše Ilića! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.05.18. | 21:54

Golom kapitena u 90. minutu protiv Čukaričkog Partizan došao do pobede od 2:0 i plasmana u finale

Partizan je Saša Ilić! Crno-beli su se plasirali u finale Kupa Srbije, pošto su u revanšu pobedili Čukarički sa 2:0 i nadoknadili minus iz prvog meča (2:4). Na ovaj način najiskusniji fudbaler Partizana spasio je sezonu crno-belima jer će imati šansu da protiv Mladosti iz Lučana ipak osvoje jedan trofej. 

Delovalo je u 88. minutu posle nestvarnog promašaja Ilića sa pet metara da su sve lađe potonule, ali dva minuta kasnije kapiten Partizana se iskupio i pogodio iz neposredne blizine. Za eksploziju radosti na terenu i na tribinama. I još jednom pokazao koliko će nedostajati kada definitivno bude okačio kopačke o klin.

Izabrane vesti

A pre toga imaće priliku da 23. maja povede igrače u Surdulicu gde se igra finale nacionalnog kupa do verovatno poslednjeg trofeja u karijeri.

Bila je ovo utakmica u kojoj su gosti bili ravnopravan rival barem 60 minuta, a onda su se zahvaljujući opet Iliću, domaći trgli i krenuli po protivnika. Valja pomenuti i da je golman Čukaričkog Nemanja Belić bio taj koji je u 23. minutu odbranio udarac sa bele tačke Danilu Pantiću i usmerio utakmicu i Partizan tačno tamo gde je želeo.

A to su nervoza, nesigurnost i nepovezanost u igri. Imao je Partizan inicijativu i posed lopte, ali osim Pantića i Đorđa Ivanovića u prvom poluvremenu, niko od domaćih fudbalera nije predstavljao iole ozbiljnu pretnju za protivnički gol. Leandre Tavamba je bio potpuno odsečen i van utakmice i štoperi Čukaričkog pokupili su “milion” lopti u vazduhu.

Gosti su, očekivano, vrebali prilike iz kontranapada koji ih i nije bilo previše, ali s obzirom na rezultat to je bila sasvim odgovarajuća situacija. U pomenutom 23. minutu Nikola Drinčić je oborio Armina Đerleka, a Mažić je pokazao na penal. Pantić je šutirao snažno, ali po sred gola i hrabri Belić je sačuvao mrežu.

Jasno je bilo Đukiću da mora nešto da menja, a kad je tako, kestenje iz vatre po običaju vadi Saša Ilić. I ovaj put je legendarni kapiten Partizana ušao da poveže redove.

Ali, sve to se promenilo u 66. minutu posle akcije koju je započeo Ivanović, a lopta je stigla do Nemanje Antonova. Levi bek Partizana izveo je najbolji potez otkako je došao u klub - driblingom se oslobodio čuvara i poslao loptu u suprotan ugao.

Posle toga domaći su krenuli u totalnu ofanzivu, pritiskali su zadnju liniju Čukaričkog, a Ivanović je promašio i prazan gol u situaciji u kojoj je to bilo maltene najteže za uraditi. A pamtiće se i Ilićev promašaj iz 88. minuta, kada je sa pet metara zakasnio za trenutak i umesto u prazan gol, poslao je u mrežu. Ličilo je na jednu od onih situacija protiv madridskog Reala iz 2003. godine. Ipak, sve se vratilo Iliću samo nekoliko trenutaka kasnije. 

Igrao se 90. minut, Pantić je probao glavom, maestralni Belić je izvadio loptu iz gola, do odbitka je natrčao rezervista Đorđe Jovanović i vratio je na peterac, a tamo je bio Ilić koji ovaj put nije pogrešio. 

 

PARTIZAN - ČUKARIČKI 2:0
/Antonov 67, Ilić 90/

Stadion u Humskoj

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Marković, N. R. Miletić, Antonov - Tošić (od 78. Jovanović), Zdjelar, Pantić , Đerlek (od 46. Ilić) - Ivanović, Tavamba.

ČUKARIČKI: Belić - Stevanović, Puškarić, Đurić, Bogosavac - Drinčić, Stojanović, Belaković, Ovusu (od 70. Mudrinski), Kajević (od 68. Milojević) - Bojić (od 78. Veličković).


tagovi

ČukaričkiSaša IlićNemanja Belić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara