Nemačka sila za Španiju i Brazil: Povratak „dede“ i Hektora

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.03.18. | 14:26

Joakim Lev pozvao najbolji tim koji je mogao da sastavi

Jokaim Lev je mobilisao sve raspoložive snage za prijateljske okršaje sa Špancima i Brazilcima! I sastavio najjaču Nemačku u ovom trenutku. Sa izuzetkom duže odsutnog Manuela Nojera, ovo je spisak sa kojeg će se većina igrača naći i na Mundijalu u Rusiji ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti.

Lev nije mnogo eksperimentisao sa mladim i neiskusnim igračima. Pozive nisu dobili Benjamin Henrihs, Serž Gnabr, Maks Filip ili Julijan Vajgl. Očekivano s obzirom na strašnu konkurenciju. Iznenađenje na spisku je povratak dvojice iskusnih igrača koji zbog povreda ili forme nisu pozivani za duele minule jeseni - Jonasa Hektora iz Kelna i Marija Gomeza iz Štutgarta. Inače, Gomez se možda nazvati i „dedom“ u ovoj ekipi jer je jedini igrač koji ima višd od 30 godina?!

Izabrane vesti

Lev na raspolaganju ima trojicu sjajnih golmana: Ter Štegena, Lena i Trapa od kojih će ovaj poslednji vrlo verovatno otpasti za Mundijal kada se vrati Nojer. U odbrani nije bilo mesta za Mustafija iz Arsenala pored Humelsa, Boatenga, Ridigera, Kimiha...

U veznom redu sve pršti od klase. kako na defanzivnijim, tako i na ofanzivnijim pozicijama. Kros, Kedira, Džan, Rudi i Gundogan su tu za mesta u srcu veznog reda. U ofanzivnijem delu veznog reda i po krilima će dejstvovati Draksler, Brant, Sane, Ozil, Gorecka, pa i Miler.

I na kraju možda i najtanji deo tima  - napad! Od klasičnih napadača Lev na raspolaganji ima supertalentovanog Vernera, iskusne Vagnera i Štindla i Menšovog kapitena Štindla. Naravno, i Milera ko bude igrao u napadu.

Golmani: Bernd Leno (Bajer Leverkuzen), Mark-Andre ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (PSŽ)

Odbrana: Džeom Boateng (Bajern), Matijas Ginter (Borusija Menhengladbah), Jonas Hektor (Keln), Mats Humels (Bajern), Džošua Kimih (Bajern), Marvin Platenhart (Herta), Antonio Ridiger (Čelsa), Niklas Zule (Bajern).

Vezni red: Julijan Brant (Bajer Leverkuzen), Emre Džan (Liverpul), Julijan Draksler (PSŽ), Leon Gorecka (Šalke), Ilkaj Gundogan (Mančester Siti), Sami Kedira (Juventus), Toni Kros (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Sebastijan Rudi (Bajern), Leroj Sane (Mančester Siti)

Napad: Tomas Miler (Bajern), Lars Štindl (Borusija Menhengladbah), Sandro Vagner (Bajern), Timo Verner (Lajpcig), Mario Gomez (Štutgart).


tagovi

Fudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara