Brazilski navijači strepe
Brazilski navijači strepe

Nemačka, Španija i Argentina su već ispale… Ne igrajte se Brazilci!

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.07.18. | 11:08

Meksiko nije naivan rival

Nemačka je pala već u grupnoj fazi, Kilijan Mbape je izlupao Argentince, Španija je udarila u rusku gvozdenu zavesu. Tri velika favorita za najviši plasman takmičenje na Mundijalu završila su i pre no što je počelo da se razmišlja o raspodeli medalja. Uz Englesku, u prvih pet je bio još Brazil. Danas na ispitu. Meksiko preko puta. Odlučan da još jednog velikana kući pošalje u suzama.

Uostalom, upravo su Meksikanci najavili raspad nemačkog tima pobedom od 1:0 već na startu turnira. Fotoaparati nisu mogli da ih uvate koliko su se tada razleteli. Istina, na koncu grupne faze su doživeli debakl protiv Švedske. Huan Karlos Osorio je doživeo “eureka” momenat. Ovako neće moći protiv Brazila.
Ne razmišljamo o tome da se povučemo u bunker protiv Brazila. Znamo da Brazilci imaju mnogo kvaliteta i na kraju uvek pronađu način da postignu gol bez obzira na to ko je preko puta. Protiv Brazila  bunker ne postoji. I zato – hajde da igramo lopte! Biće ovo sudar titana”, najavljuje Osorio da ćemo danas od 16 sati u Samari gledati podjednako uzbudljiv meč kao i onaj u kome je Francuska izbacila Argentinu.

Izabrane vesti

Brazilska javnost ipak sumnja u iskrenost meksičkog selektora, ali upozorava: ako su mogli Nemci, Španci i Argentinci ne bi ni Selesao smeo da se opusti. Posebno ne protiv Meksika.

Tite ima i kadrovskih problema. Marselo je spreman za 45 do 60 minuta, pa sigurno neće biti u prvom timu. Umesto njega na levom beku, kao i u većem delu meča sa Srbijom, Felipe Luis, defanzivno i bolji igrač, mada ne tako opasan u napadu. Danilo se oporavio, ali posle dve dobre partije u grupi Fagner će zadržati mesto uz desnu aut liniju. Daglas Kosta je i dalje van stroja.

Svesni su Brazilci da ne smeju da se zalete na Meksiko, jer trkački je malo bržih ekipa na turniru. Ali nema nikakvog spora da je Brazil tehnički bolji i da se Tite nada da će njegovu puleni isplesti mrežu u koji će se protivnik upecati. Tijago Silva će danas biti kapiten, Nejmar je taj koji bi trebalo da naprave razliku.

Svi ga čekaju. Gol i asistencija u grupnoj fazi, više se do sada pričalo o njegovim teatralnim padovima nego o njegovoj igri. Ima već 26 godina, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo su već završili takmičenje, sada Brazilci pozivaju Nejmara da se isprsi i pokaže da im stoji uz rame. Otišao je iz Barselone da bi izašao iz Mesijeve senke. Ako je već tako, evo mu idealne prilike da to i uradi.

Ali…
Fudbal nije košarka, ragbi ili bejzbol. U fudbalu ne možeš da predvidiš rezultat. Nekad jednostavno lopta neće u gol. I zato su iznenađenja moguća”, podvlači Osorio.

I jesu iznenađenja moguća. Samo što se ne dešavaju svaki dan.


BRAZIL – MEKSIKO

Stadion: Samara Arena;
Sudija: Đanluka Roki (Italija).

Brazil (4-3-3): Alison – Fagner, Tijago Silva, Miranda, Filipe Luis – Kazemiro, Paulinjo, Kutinjo – Vilijam, Nejmar, Gabrijel Žezus.
Meksiko (4-2-3-1): Očoa – Alvarez, Salsedo, Ajala, Galjardo – Erera, Gvadrado - Lajun, Vela, Lozano – Čičarito Ernandez.

PAROVI OSMINE FINALA SP

Subota:
Francuska - Argentina 4:3 (1:1)
/Grizman 13pen, Pavar 57, Mbape 64, 68 - Di Marija 41, Merkado 48, Aguero 93/

Urugvaj - Portugalija 2:1 (1:0)
/Kavani 7, 62 - Pepe 55/

Nedelja:

Španija - Rusija 1:1 (1:1) - 3:4 posle penala
/Ignaševič 12ag - Dzjuba 41 penal/

Hrvatska - Danska 4:3, posle penala (1:1, 1:1)
/Mandžukić 4 - Jorgensen 1/

Ponedeljak:
16.00: (1,55) Brazil (4,00) Meksiko (6,25)
20.00: (1,40) Belgija (4,50) Japan (8,50)

Utorak:
16.00: (3,00) Švedska (3,00) Švajcarska (2,70)
20.00: (3,60) Kolumbija (3,10) Engleska (2,10)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018Reprezentacija Brazilareprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara