(©Starsport)
(©Starsport)

Nemanja Krstić, Napretkov vodič za izlazak iz krize

Vreme čitanja: 4min | pon. 12.09.22. | 08:34

U tri vezane pobede vezista Čarapana bio asistent za golove

Da strpljenje uprave, kada šefu struke koga je sama birala ne ide kao po loju, neretko donosi nagradu, pokazali su u ovosezonskoj Mozzart Bet Super ligi najpre Novi Pazar i Vladimir Gaćinović. Nakon tri uvodna poraza, iskusni strateg nanizao je čak sedam trijumfa sa svojim timom i stigao do liderske pozicije šampionata. 

Još više postojanosti bilo je potrebno upravi Napretka posle sedam bodovno skromnih kola u ligi. Ipak, znali su u gradu kraj Rasine da su na zahtevnu superligašku klupu postavili odličnog stručnjaka, trenera koji je u oba prethodna mandata u najjačem rangu napravio vrhunske rezultate. Nekog ko znanjem, kvalitetom, ali i ljudskošću potpuno odgovara renomeu ponosa Kruševca i ko će moći da preobrazi ekipu, koja je, pre svega, psihički pritisak vukla od plej-ofa prošle sezone. Četa Dušana Đorđevića je u prethodna tri kola zabeležila sva tri uspeha i već zasela u sredinu tabele. 

Izabrane vesti

Jedan od najzaslužnijih za preporod Čarapana, pravi ratnik na terenu, vezista Nemanja Krstić govori o aktuelnim temama u Napretku za Mozzart sport. 

“Retko ko u srpskom fudbalu razume koliko je važno imati potpuno poverenje u trenera, istrpeti ga i onda kada timu ne ide, dati mu slobodu u radu. Strpljenje je jedna od najvažnijih vrlina, kako u sportu, tako i u životu. Niko ne može za mesec ili dva da napravi perfektne rezultate, treba dosta stvari uklopiti i razraditi da bi se do njih došlo. Naša uprava je uradila dva odlična posla ove sezone - najpre kada je dovela Dušana Đorđevića na mesto šefa struke, a onda, kada ga je posle našeg lošeg starta zadržala”, kaže Krstić.

Ako pogoci Nemanje Krstića u Pazaru i Nišu nisu bili dovoljni za osvajanje bodova, njegove asistencije u prethodna tri kola su donele svih devet. Najpre je protiv Mladosti GAT sjajno pronašao Šarića (1:0), da bi u Subotici asistirao Đekoviću za pobedonosni gol (1:2) i na kraju je protiv Radničkog 1923 (1:0) njegov savršen centaršut iskoristio kapiten Kerkez. Krstićeve lopte iz prekida imaju oči, svaki njegov centaršut već je pola gola i zanimljivo je videti na kojoj koti asistencija i golova iz prekida će se naći na kraju Mozzart Bet Superlige. 

“Zadovoljan sam svojim učinkom u prvoj četvrtini sezone, lepo je znati da te je ekipa “izbacila” kao važnog pojedinca. Daću sve od sebe da se nadograđujem i postignem još više golova, zabeležim još mnogo asistencija. Inače, prekide sam do sad izvodio u svakom timu, imam priličan broj pogodaka iz slobodnjaka. Bog mi je dao dobru nogu, dosta sam radio na tom segmentu i jako mi je drago da već tri utakmice rešavamo preko prekida. Radimo dosta na tome od početka sezone i sad nam se sve to vraća”.

Prošao je Nemanja Krstić pod Bagdalom sjajnu polusezonu sa Milan Đuričićem na čelu, osetio gorčinu četrnaest vezanih mečeva bez pobede, koja je trajala do pre par nedelja, i povratak "otpisanih" iz Lazarevog grada. Najavio je baš pred duel protiv Radničkog da je, zbog zaostatka, Napretku bitnije da dođe do bodova nego do lepote u igri i bio potpuno u pravu. Domaći tim je nametnuo svoje vrline na meču, postigao gol iz ove sezone očigledno jakog oružja, potom spustio gard čekajući šansu iz kontre. Da su Vukajlović, Matić i Čečarić bili precizniji,

Napredak je mogao jako brzo da reši sve dileme na meču, ovako, ostao je minimalni rezultat, ali je tim iz Kruševca pametnom i zrelom taktikom potpuno onemogućio Kragujevčane da u nastavku naprave pravu pretnju Petriću, sem one u nadoknadi kada je golman Napretka ponovo izrastao u jednog od heroja.

“Kada imate dva boda posle sedam mečeva, ne preostaje vam ništa drugo nego da igrate na rezultat. Mi smo tako odigrali poslednja tri meča, zabeleži sve trijumfe. Mnogo je bitno da smo se priključili sredini tabele i sad možemo da težimo vrhu”.

Gde je realni domet Napretka u ovoj sezoni?

“Ne bih preterano pričao o domašajima, važno je da rastemo kao ekipa iz dana u dan. Kvalitet svakako imamo, naše je da strpljivo i vredno radimo. Sve ostalo će onda doći, pa ćemo na zimu ili na leto zaključiti i videti šta smo dobro, šta loše uradili. Mislim da možemo i da ćemo vremenom igrati bolji fudbal, jer ćemo sve duže biti zajedno, što je jako važno, pošto je ekipa dosta promenjena u odnosu na prošlosezonsku. Bitno je da smo sada konačno vratili samopouzdanje”.

Napretkova serija traje, ali sledi najteži ispit u sezoni - gostovanje Crvenoj zvezdi.

Sama pomisao da igrate meč protiv aktuelnog šampiona je velika motivacija za sve igrače. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u što boljem svetlu i, zašto ne, uzmemo u Beogradu bod ili tri. Bilo bi mi drago da nam baš moj prekid donese gol protiv Zvezde”, završava priču za Mozzart sport više nego talentovani vezista Nemanja Krstić. 



tagovi

Nemanja KrstićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara