Nemanja Matić: Ja sam kriv!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 10:22

Vezista Mančestera samokritičan posle debakla na Gudisonu

Poniženje. Mančester junajted je osramoćen. Ponovo. Ono što se dešavalo u eri Dejvida Mojesa, Luja van Gala, pa i Žozea Murinja, dogodilo se i Ole Gunaru Solskjeru. Da dobije preko nosa od kluba koji bi po svemu trebalo da bude niža kategorija.

Everton je razmontirao Crvene đavole (4:0) i usporio ih na putu ka Ligi šampiona, a osim norveškog trenera koji je jpš na terenu prišao tribinama i izvinio se gostujućim navijačima, odgovornost za poraz preuzeo je i – Nemanja Matić.

Izabrane vesti

Kao jedan od najstarijih igrača u ekipi, srpski vezista je bio samokritičan posle blamaže u Liverpulu.
Mnogo stvari nam nije išlo od ruke na Gudisonu. Stručni štab je pripremio utakmicu kao i svaku drugu, ukazivao nam na detalje iz kojih Everton može da nas ugrozi, ali smatram da je najveći problem bio u tome što nismo imali lidera na teren. U konkretnom slučaju, trebalo je da, kao najiskusniji u sastavu, da preuzmem tu ulogu, jer ako ne dobijemo bitku na sredini terena onda je ostatku tima teško da igra. Zato, ne možemo da upiremo prstom u mlade fudbalere. Ako neko treba da se krivi za ovaj meč onda sam to ja“, jasno je stavio do znanja Nemanja Matić.

Mančesteru je nedeljni poraz bio četvrti u poslednjih pet zvaninih utakmica, ali bivši prvotimac Čelsija uverava da atmosfera nije uzdrmana i da ekipa sa Old Traforda ima kapacitet da se vrati u trku za elitni kup.
Bitno je da u svlačionici imate pobednički mentalitet, psihu šampiona. Lako je to reći kad pobeđujete, međutim, kad gubite utakmice, stručni štab mora da sagleda šta je bilo loše i siguran sam da će analizirajući probleme uspeti da nas vrate na pravi put“.

Naredni izazov za Mančester je već u sredu. Gradski derbi sa Sitijem. Utakmica na prvi pogled daleko značajnija za sastav Pepa Gvardiole u borbi sa Liverpulom za šampionski naslov, međutim, moraće i Junajted da zapne ako misli da se ugura na jednu od prve četiri pozicije na premijerligaškoj tabeli. Samo, da li može posle sedam primljenih i nijednog datog gola u razmaku od samo pet dana.
Pred utakmicu kao što je sledeća sa Sitijem motivacija je sama po sebi prisutna. Neće biti problem našoj ekipi da nađe inspiraciju za gradski derbi. Problem su da na kažem „male“ već utakmice protiv ekipa koje nisu među prvih šest na tabeli. I prošle sezone smo imali poteškoća u duelima sa timovima iz sredine tabele ili onima koji su se borili za opstanak“, dopunio je Nemanja Matić.

FOTO: Reuters


tagovi

Nemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara